Impresionanta poveste a jurnalistei Teodora Maftei, rănită grav în incendiul din Clubul Colectiv

Impresionanta poveste a jurnalistei Teodora Maftei, rănită grav în incendiul din Clubul Colectiv

Teodora Maftei FOTO Arhivă personală Teodora Maftei/ Facebook

Teodora Maftei (36 de ani), fotograf şi editor al postului Pro TV, care a fost grav rănită în incendiul izbucnit în Clubul Colectiv din Capitală şi care, în trecut, a fost operată de şapte ori, dintre care trei intervenţii au fost pe creier, va fi transportată la o clinică din Germania, după cum au declarat surse din familie pentru Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incendiu în Club Colectiv: Teodora Maftei va fi tratată în Germania

Teodora Maftei, fotograf şi editor la Pro TV, a fost grav rănită în incendiul din Clubul Colectiv şi este internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală. La recomandarea medicului, Maftei ar trebui să ajungă în următoarele 48 de ore la o clinică specializată din Munchen.
 
Amintim că în incendiul de la Clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 30 de persoane, iar, dintre cele 146 internate, aproximativ 80 se află în stare gravă şi critică. Pentru mai multe informaţii puteţi intra aici
 
Prietenii ei au postat, pe pagina sa de Facebook, mesaje de susţinere şi îi urează însănătoşire grabnică, la fel ca şi colegii din trustul Pro. Mai mult decât atât, o expoziţie cu vânzare de fotografii realizate de jurnalistă se va desfăşura luni, de la ora 19.00, la The London Street Atelier din Bucureşti, iar fondurile strânse vor fi folosite de familia acesteia pentru ajutarea tinerei.
 

Incendiu în Club Colectiv: Fotografiile Teodorei Maftei, scoase la vânzare

Pasionată de fotografie, Teodora Maftei se pregătea înainte de tragedia din Colectiv de lansarea unei noi expoziţii personale, intitulată „London Unedited - a series of unphotoshopped photos by Teodora Maftei“. 
 
Potrivit Mediafax, la dorinţa familiei, organizatorii expoziţiei au decis ca evenimentul să fie organizat conform programării iniţiale. „În urma discuţiei cu familia Teodorei, am decis împreună să ducem mai departe această expoziţie, pentru că şi Teo şi-ar fi dorit acest lucru. Vă invităm să ne strângem luni seară, de la orele 19.00, în semn de solidaritate şi să-i trimitem gândurile noastre pozitive. Expoziţia va fi una cu vânzare, iar toate donaţiile strânse în seara aceasta vor merge către familie pentru tratamentele ce vor urma“, se arată într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook a expoziţiei.
 
Reporter, redactor, fotograf si blogger, Teodora Maftei este una dintre persoanele rănite grav în incendiul din clubul Colectiv. În ultimii zece ani, aceasta a cutreierat lumea-n lung şi-n lat, surprinzând cele mai frumoase imagini, o parte dintre acestea fiind publicate pe site-ul său, teo.photography, potrivit Pro TV.
 

Teodora Maftei, operată de trei ori pe creier

Teodora Maftei suferă de „chist arahnoidian de fosă posterioară“, respectiv o acumulare de lichid aflată pe creierul mic, înspre ceafă, care nu poate fi eliminat şi este asociat cu hipertensiunea intracraniană. Diagnosticul i-a fost pus în 2005, după ce suferea de dureri de cap foarte puternice, insomnii, tulburări de memorie, ameţeli şi probleme cu echilibrul. „Mă durea capul 24 de ore din 24, iar noaptea făceam ture prin cameră, strângând din dinţi şi vorbind singură“, povestea Teo, citată de Mediafax. Din cauza faptului că lichidul nu poate fi eliminat, a avut şi o tromboză venoasă, respectiv i s-au spart două vene pe creier, a făcut o criză de epilepsie şi a ajuns inconştientă în toiul nopţii la spital.
 
Până acum a fost operată de şapte ori, din care de trei ori intervenţii direct pe creier, trei intervenţii la chist pe la gât, când medicii i-au montat un „furtun“ de la chist până în stomac, care drenează surplusul de lichid, respectiv o dată a fost operată prin burtă, pentru a monta o valvă.
 

Teodora Maftei spunea că cele şapte operaţii au fost „lecţii de viaţă“

După prima intervenţie, tânăra a crezut că a murit. „Uneori e nevoie să mori puţin ca să simţi cu adevărat că trăieşti“, spunea ea. Din cauza problemelor medicale, Teodora nu avea voie să consume alcool, să fumeze, să bea cafea, să facă efort, să răcească, să stea la soare, să meargă în cluburi. „Şi nu am voie să mă enervez sau să plâng, dar nu-mi iese mereu treaba asta. Aaaa, şi aşa, ca între fete, nu pot să merg pe tocuri şi nu e indicat să ţin cură de slăbire, dar nici să mă îngraş nu trebuie. Dar, la urma urmei, toate astea pot fi mofturi“, povestea tânăra.
 
La circa o lună de la prima operaţie, medicii au trebuit să o opereze din nou, deoarece chistul se refăcuse şi apăsa creierul. „Atunci am clacat. Am pierdut contactul cu orice Dumnezeu, nu am mai crezut în nimic şi în nimeni, nu am înţeles de ce mi se întâmplă mie toate astea, am fost revoltată, plină de ură“, povestea Teo.
 
După cea de-a doua operaţie, nu putea merge nici două minute pe jos, nici să ţină în mână o cană cu apă, nu putea să facă nimic singură. De asemenea, uneori se bloca în timp ce vorbea şi uita cuvintele, ameţea şi dacă stătea câteva minute în picioare. A stat zece luni acasă să se refacă, iar apoi s-a întors la serviciu. „În perioada aia am luat-o de la capăt, am învăţat să trăiesc, să mă descurc din nou singură, să sper, să visez, să simt, să zâmbesc. Apoi, a fost din ce în ce mai uşor şi m-am împăcat cu destinul meu. Cu fiecare operaţie pe care am suferit-o, am devenit mai încrezătoare, mai relaxată şi mai sigură pe mine, ca şi cum nu ar fi fost decât încă o încercare, încă un test, însă o lecţie sau o experienţă de viata“, afirma Teo.
 
Teodora mai avea probleme şi spunea că cel mai greu e cînd are dureri mari de cap: „Nu-ţi imagina că m-am călit de tot, doar pentru faptul că mă vezi zâmbind mai mereu. Am momentele mele de criză, când simt că îmi bubuie capul, când nu te poţi înţelege cu mine şi mă simt epuizată, iar atunci e mai bine să mă izolez de cei apropiaţi ca să nu-i molipsesc cu energia mea negativă.“
 
Cu toate problemee pe care le are, Teodora se considera „o norocoasă“, pentru că, spre deosebire de alţi bolnavi, pentru ea există soluţii, pastile şi are lângă ea oameni care o înţeleg. „Sunt atâţia alţi oameni pe care nimic şi nimeni nu îi ajută, care nu găsesc motivaţia ori puterea să îndure“, spunea Teo. Ea a învăţat să se bucure lucrurile mărunte din viaţă şi spunea că s-a bucurat ca un copil pentru că a avut voie să meargă la un concert Bon Jovi sau să mănânce o bucăţică de ciocolată.
 

Mai multe ştiri despre incendiul de la Clubul Colectiv 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: