History difuzează documentarul „Regele care l-a păcălit pe Hitler“: „Am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută“ VIDEO

History difuzează documentarul „Regele care l-a păcălit pe Hitler“: „Am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută“ VIDEO

La vremea respectivă, Regele Mihai nici măcar nu împlinise 23 de ani

Televiziunea History va difuza în această seară documentarul „Regele care l-a păcălit pe Hitler“, în care Regele Mihai vorbeşte despre războiul secret dus împotriva lui Hitler şi Stalin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentarul, intitulat „Regele care l-a păcălit pe Hitler“, în care Regele Mihai I îşi spune propria poveste despre războiul secret dus împotriva lui Hitler, dar şi a lui Stalin, va fi difuzat de televiziunea History, marţi, de la ora 21.00, scrie News.ro
 
În seara zilei de 23 august 1944, românii de pretutindeni erau strânşi în jurul radioului să asculte un mesaj de maximă importanţă pentru viitorul ţării adresat naţiunii de Regele Mihai I.
 
Regele, care nu împlinise la acea vreme 23 de ani, a decis arestarea prim-ministrului Ion Antonescu, renunţarea la sprijinul acordat Germaniei şi alăturarea României Aliaţilor.
 
„Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale şi am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută“, povesteşte Regele Mihai I în documentar.
 
Deşi Aliaţii l-au acoperit pe Regele Mihai I de onoruri, libertatea astfel câştigată nu a durat mult. Naţiunile care îl lăudaseră au „vândut“ România Rusiei, obligându-l pe rege să ia calea exilului. Adevărul a fost uitat, iar liderii sovietici şi comuniştii români s-au întrecut să îşi asume meritele pentru evenimentele din 1944.
   
citeste totul despre: