History Channel va difuza un nou documentar despre regele Mihai: „Drumul către casă” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai şi Ion Antonescu Foto Profimedia
Regele Mihai şi Ion Antonescu Foto Profimedia

History Channel va difuza în premieră un nou film documentar despre regele Mihai pe 24 octombrie de la ora 21:00, la o zi înainte de aniversarea a 100 de ani de la naşterea acestuia.

Documentarul „Drumul către casă” va prezenta „povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, îşi risca viaţa sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniştii impuşi de Kremlin”, potrivit unui comunicat de presă remis de History Channel.

Totodată, va fi spusă şi povestea exilului regelui Mihai care era un „tânăr adesea solitar, ţinut în marele joc de şah dintre Vest şi Rusia Sovietică. A fost prins în încercările CIA de a înfiinţa o rezistenţă armată în România, iar mai târziu, a fost spionat în exil de agenţii temutei Securităţi a lui Ceauşescu”.

De asemenea, se va discuta şi despre documente recent desecretizate din arhivele Securităţii şi CIA, precum şi înregistrări difuzate în premieră cu comentarii şi observaţii ale Prinţului Philip, Ducele de Edinburgh.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite