Gâdea, Badea şi Ciuvică au fost călăii lui Văncică: vedetele Antenei 3 au încercat să ironizeze poezia lui Celentano, însă un invitat le-a dat planurile peste cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poezia dedicată României, scrisă şi recitată de actorul Adrian Văncică, a fost ironizată de vedetele postului Antena 3, care nu au înţeles de ce a avut o asemenea priză la public.

Episodul special din serialul „Las Fierbinţi“, difuzat de Pro TV pe 1 Decembrie, s-a încheiat cu o poezie emoţionantă şi tristă deopotrivă despre România, rostită de beţivul Celentano, personaj interpretat de Adrian Văncică. Momentul s-a bucurat de un succes fenomenal în mediul virtual, unde a fost vizionat de peste 8 milioane de oameni, iar actorul a fost copleşit de laude şi aprecieri venite atât din ţară, cât şi din străinătate. 

Nu toată lumea însă a fost impresionată de poezia lui Văncică. Ba dimpotrivă, vedetele Antenei 3 i-au organizat chiar un linşaj mediatic, care însă a eşuat încă din start, datorită unui invitat special. 

Ce s-a întâmplat de fapt? În ediţia de duminică a emisiunii „Sinteza Zilei“,  Mihai Gâdea a prezentat fragmentul din serialul „Las Fierbinţi“ şi i-a rugat pe invitaţii săi – Mircea Badea, Mugur Ciuvică şi Florin Zamfirescu – să-şi exprime părerea, pe ecrane rulând o burtieră ironică: „Românii emoţionaţi la beţie“. 

„Acest moment a fost propagat pe Internet ca fiind emoţionant. Sunt nişte enunţuri simple care rimează şi care sunt puse pe «tica-tica», dar la aşa ceva ne emoţionăm noi românii?“, a comentat Mircea Badea, citat de dcnews.ro.

În aceeaşi notă, Mugur Ciuvică a fost de părere că poezia este „uşor tâmpă“: „Nu sunt critic literar. Nu prea cunosc personajele pentru că nu am timp să mă uit. Poezia este uşor tâmpă şi este mult prea plină de tristeţe. Înţeleg să mă întristez că pleacă lumea în străinătate la muncă, dar să mă întristez şi că România a mâncat bătaie la fotbal de la Albania?“

Florin Zamfirescu, contra tandemului Badea-Ciuvică

Prezent în platou, actorul Florin Zamfirescu (foto dreapta), care este şi candidat la alegerile parlamentare din partea PRM, i-a contrazis pe cei doi, declarând că Adrian Văncică este un actor de excepţie, iar ideea poeziei din „Las Fierbinţi“ reprezintă „un adevăr cumplit.“

„Dumneavoastră încercaţi să înfieraţi acest pamflet? Din punct de vedere artistic, Adrian Văncică e un actor de excepţie. Ideea pamfletului e un adevăr cumplit. Pamfletul nu e ceva la care să râzi, e ceva la care poţi să disperi. Nimic din cele spuse în pamflet nu e gratuit. Am văzut acest pamflet de peste zece ori. Reflectă starea naţiunii noastre, starea în care am fost împinşi. Această campanie electorală ne împinge în continuare falsificând toată realitatea noastră prin promisiuni aberante, absurde, lucruri care nu se fac“, a declarat artistul, spulberând încă din start planurile de linşaj ale moderatorilor Gâdea şi Badea.

Mai mult, acesta s-a oferit să părăsească platoul dacă moderatorii sunt deranjaţi de afirmaţiile sale: „Dacă mă daţi afară din platou, atunci plec. Nu pot fi de acord cu toată lumea“. Mihai Gâdea a intervenit, precizând că este exclus ca Zamfirescu să fie dat afară din emisiune: „Aşa ne ştiţi? Cum să vă dăm afară din emisiune?“.

După ce actorul le-a închis gura, Badea şi Ciuvică au bătut în retragere şi au continuat cu glume neinspirate, Mircea Badea recitând, pe un ton grav şi acompaniat de muzică, o poezie dintr-un scheci mai vechi de-al lui Florin Zamfirescu: „Danga-langa, langa-danga/ Sună-n asfinţit talanga/ Şi de la păşune, iaca,/ Tacticoasă vine vaca/ Nu mai vrea să umble creanga/ Vine-acasă. Danga-langa…“ La final, Badea a fost aplaudat de companionul său, Gâdea, care a exclamat: „Extraordinar!“

„Acum analizaţi-mă şi pe mine, cu acest catren spus de mine prin 1982. Analizaţi şi această poezioară, domnule Ciuvică, iar la final vă spun şi autorul, bănuiesc că nu-l ştiţi. E un tâmpit, un idiot, se numeşte Ion Luca Caragiale“, a spus Zamfirescu ironic. „El a scris asta? Vedeţi ce cult sunt?“, a replicat Mircea Badea, primind un alt răspuns tăios de la actor: „Asta am văzut, de mult.“

Văncică i-a făcut pe oameni să plângă

La scurt timp după finalul episodului special din „Las Fierbinţi“, actorul Adrian Vănică a declarat pentru site-ul  Paginademedia.ro că nu se aştepta ca versurile lui să-i marcheze atât de puternic pe oameni. „Am primit telefoane din ţară şi multe mesaje din afară. Am fost contactat şi de tineri care au crescut fără părinţi, pentru că au plecat să muncească în străinătate. Ce mesaje am primit! Plângi dacă le citeşti, foarte emoţionante. Sunt mesaje care te mişcă, sunt copleşit, pentru că nu mă aşteptam. Sunt foarte multe!“, a dezvăluit Văncică, oferind şi câteva exemple.

„Deci sunt fără cuvinte...Lăcrimez încontinuu după poezia de la sfârşit, wow! Cred ca este cel mai emoţionant moment pe care l-am văzut pe TV vreodată. Ascultând de la 2.000 de kilometri distanţă de România, este şi mai dureros. Extraordinar momentul, sincer m-a bulversat... sunt foarte fericit ca te-am văzut aici, în Danemarca, acum câteva luni! Respect!“, i-a scris un fan.

„Bună seara! Am 29 de ani, v-am mai scris o dată. Celentano, domnule Văncică, vă jur, am plâns! Părinţii mei au fost plecaţi 16 ani în Spania, a fost extraordinar de greu. Am ascultat de trei ori poezia, vă mulţumesc mult pentru tot ce faceţi! Să vă ajute Dumnezeu să fiţi sănătoşi toţi cei din echipă!“, a mai scris un altul.

Cum s-a născut poezia

Adrian Văncică spune că a fost inspirat de „ştiri“ să scrie această poezie şi a dezvăluit că i-a luat o zi întreagă să pună la punct versurile, iar prima care a ascultat-o a fost soţia sa. Actorul a mai declarat că a scris scenariul episodului special alături de colegul Mihai Bobonete şi a decis să înceapă lucrul nu cu scheciurile, ci cu poezia, pentru că i s-a părut cea mai grea parte. „Nu s-a mai spus demult poezie la TV. Şi pentru că, într-adevăr, trebuia să fie o poezie cu mesaj. Este greu să găseşti limita, astfel încât să nu cazi în patosul acela ieftin. Cel mai mult am stat la partea cu «Aia e, ăştia suntem/Noi la supărare bem», mai ales că se repeta. Iar în final se schimbă: «Noi la bucurie bem»“, a explicat actorul.

Mihai Bobonete, care îl joacă pe Bobiţă în serial, a ţinut să clarifice un aspect în cadrul emisiunii „Vorbeşte lumea“: „Pentru cei care nu cunosc omul Văncică, el este singurul dintre noi care chiar a citit poezie. Îmi aduc aminte de o seară când ne întorceam de la un show, eram în maşină şi tâmpitul de Mihai Rait a zis ceva de genul: «Mai lasă-mă, mă, cu Eminescu al tău». A fost o nebunie, până la Bucureşti a fost o întreagă discuţie pe tema asta, Văncică s-a dezbrăcat: «Idiotule, nu poţi să vorbeşti aşa de poetul neamului». Poezia nu a venit ca şi cum Văncică nu ştie despre ce e vorba. A fost momentul lui.“

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite