Fotograful Cătălin Georgescu a avut COVID-19: „Există şi se-ntâmplă să lovească aproape. Să nu vă fie jenă să purtaţi mască dacă ceilalţi nu o fac“

Fotograful Cătălin Georgescu a avut COVID-19: „Există şi se-ntâmplă să lovească aproape. Să nu vă fie jenă să purtaţi mască dacă ceilalţi nu o fac“

Cătălin Georgescu FOTO Oana Barbonie

Fotograful DOR Cătălin Georgescu a mărturisit, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, că a contractat virusul SARS-CoV-2 şi a povestit ce simptome a avut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cătălin Georgescu, fotograf al publicaţiei Decât o Revistă (DoR), a povestit pe Facebook că a contractat noul coronavirus, cu toate că a avut grijă să respecte distanţarea fizică şi măsurile de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2.

 Din dorinţa de a face un apel la precauţie, fotograful a povestit prin ce a trecut. 

„Tocmai ce-am avut corona. Am avut simptome foarte uşoare. Nu ştiu de unde l-am luat. Nu pare că l-am dat nimănui. Nu m-am internat. Nu am mai fost verificat de atunci.

Acum vreo trei săptămâni am avut temperatură 37.4 şi o migrenă vreo două ore. Am zis că e de la tot aerul condiţionat care mă bătuse-n cap în ultima săptămână. Apoi nimic. Am plecat din oraş, m-am întors după trei zile acasă. Mi-a revenit febra ocazională de 37.4. Nu trebuia să fiu undeva anume, nu aveam nimic de lucrat. Am rămas în propria cameră să mă ţin sub observaţie. Am mai strănutat de câteva ori, am avut o ureche înfundată câteva ore, roşu-n gât două dimineţi şi temperatura oscilantă între ~36.6 şi ~37.7.

Am fost să mă testez vineri la drive-thru. Slabe şanse să fie corona, da-mi prisoseau 400 de lei şi voiam să fiu sigur. Mai mult de dragul celorlalţi decât de al meu. Duminică m-au sunat de la DSP să m-anunţe că sunt pozitiv. La 10 zile de la primul simptom şi 7 de stat izolat în cameră, m-au întrebat dacă vreau să mă internez. Mă simţeam ok şi eram deja spre finalul celor 14 zile teoretice. Am decis să rămân acasă. Dar am anunţat cât mai multe persoane dintre cele cu care interacţionasem în ultimele săptămâni. Până acum, mai mult de jumătate s-au testat, iar o parte au decis să se izoleze. Toate testele au ieşit negative, inclusiv prietena mea şi tatăl meu. Nu m-a mai sunat nimeni de atunci. 

Nu mai am temperatură sau alte simptome, dar marţea trecută mi-am dat seama că simţurile mirosului şi gustului sunt estompate. În aceeaşi noapte m-am trezit din somn pentru că mi-era greu să respir. Am simţit nevoia să fac nişte gimnastică de încălzire ca să-mi pun plămânii în mişcare şi să aspir mai mult oxigen decât părea că primesc. Am adormit înapoi şi-am fost ok în cele din urmă, dar îl consider cel mai riscant moment din toată perioada asta.“, a povestit cătălin Georgescu.

Fotograful a menţionat că nu ştie de unde a contractat virusul, deşi a fost precaut, şi-i încurajează şi pe ceilalţi să fie responsabili şi să poarte măşti de protecţie. 

„Oamenii care mă cunosc mă descriu ca atent la igienă, aproape ipohondru. Ies rar, port mască la joburi, păstrez distanţa, încerc să interacţionez cât mai puţin fizic cu alte persoane. Pot să spun destul de sigur că am atins doar patru persoane săptămânile astea, dintre care două au fost strângeri de mână şi una o îmbrăţişare. Sunt precaut. Am folosit exclusiv maşina personală. Dar mi-am lăsat garda jos faţă de cum eram imediat după ieşirea din izolarea de două luni.

Nu ştiu la ce să vă spun să aveţi grijă. Că nu ştiu exact ce s-a-ntâmplat. Dar vreau să ştiţi că există şi se-ntâmplă să lovească aproape. Să nu vă fie jenă să purtaţi mască dacă ceilalţi nu o fac. În special într-un context pe care-l consideraţi safe. Pentru că ultimul lucru pe care mi l-aş dori ar fi să infectez pe cineva“, a transmis Cătălin Georgescu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: