FOTO VIDEO „Homeland: Reţeaua terorii“, serialul preferat al lui Barack Obama, are premiera în această seară, la Pro Tv

FOTO VIDEO „Homeland: Reţeaua terorii“, serialul preferat al lui Barack Obama, are premiera în această seară, la Pro Tv

Primul sezon din „Homeland: Reţeaua terorii“ începe la Pro Tv, avându-i în rolurile principale pe Claire Danes şi Damian Lewis FOTO Pro Tv

Primul sezon din „Homeland: Reţeaua terorii“, serialul preferat al preşedintelui american Barack Obama, începe în această seară, de la ora 23:05, la Pro Tv, avându-i în rolurile principale pe Claire Danes şi Damian Lewis.

„Homeland: Reţeaua terorii“ tratează unul dintre cele mai controversate subiecte la nivel mondial: lupta Statelor Unite împotriva terorismului.

Cu patru Globuri de Aur în palmares, actriţa Claire Danes intră în pielea lui Carrie Mathison, un agent CIA care suferă de tulburare bipolară, sancţionat pentru că a dus la capăt o misiune neautorizată în Irak şi care este mutat în departamentul de anti-terorism.

Pe când se afla în Irak, aceasta a aflat de existenţa unui priznier american care s-a întors împotriva guvernului şi a devenit complice al periculosului grup terorist Al-Qaeda. Bănuielile lui Mathison se adâncesc şi mai mult atunci când află că ofiţerul marin Nicholas Brody (Damian Lewis), prizonier în Irak în anul 2003, este salvat şi adus înapoi în ţară. Ea îl suspectează pe Brody ca fiind complicele infiltrat de către terorişti. Chiar dacă Brody este primit ca un erou, Carrie face tot posibilul să îl demaşte, fără să mai ţină cont de lege sau de regulile protocolului CIA.

FOTO Pro Tv

„Acesta nu este doar un serial în care CIA-ul capturează terorişti. Tratează probleme precum viaţa de familie, identitatea politică, naţională, spirituală şi religioasă. Mai mult, se ocupă şi de slăbiciuni şi tulburări psihice precum stresul posttraumatic. Apare o situaţie foarte des întâlnită în viaţa reală: reluarea legăturii cu familia după o pauză de câţiva ani“, declara Damian Lewis, premiat cu Globul de Aur şi un Primetime Emmy pentru interpretarea puşcaşului marin Nicholas Brody.

Damian Lewis FOTO Pro Tv

Pe de altă parte, Claire Danes spune că personajul său a reprezentat o adevărată provocare, mai ales datorită instabilităţii psihice de care dă dovadă. „Nu a fost nevoie să o facem şi mai complexă decât este deja. E un haos în capul ei. Mi se pare o provocare să joc un personaj instabil din punct de vedere psihic, dar în acelaşi timp, un agent CIA capabil, un profesionist de prima clasa. Cum pot cele două parţi să coexiste în interiorul ei? Carrie este sub tratament medicamentos în serial. Pe de altă parte, boala de care suferă şi job-ul ei sunt, oarecum, asemănătoare. Ambele cer o anumita doza de paranoia“, spunea şi Claire Danes, dublă câştigătoare a premiului Primetime Emmy pentru roul din „Homeland: Reţeaua terorii“.

Claire Danes FOTO Pro Tv

Cât despre tulburarea de care suferă personajul Carrie, Danes spune că s-a documentat intens pentru a înţelege prin ce trec oamenii care suferă de această boală: „Am citit o grămadă de cărţi pe acest subiect. În plus, am găsit şi pe internet multe filmuleţe postate de persoane care se luptă cu tulburarea bipolară, iar ei se filmează chiar în momentele în care trec printr-o criză. Mi-a fost de mare ajutor să le studiez reacţiile. M-a marcat lupta pe care aceşti oameni o poartă cu ei înşişi“, a mai spus ea.

Serialul a fost premiat în acest an cu cinci Globuri de Aur şi opt trofee Primetime Emmy, iar la categoria „cel mai bun serial-dramă“ a avut 11 nominalizări, în 2012 câştigând această distincţie.

Dramă, suspans, trădare, terorism şi contraspionaj, toate îmbinate într-o poveste care va transpune publicul într-o lume în care nimic nu este ceea cea pare. „Homeland: Reţeaua terorii“ vine la Pro Tv cu un prim sezon de exceptie, din 4 noiembrie, de la 23:05, de luni pana joi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: