FOTO VIDEO Finala „X Factor“: ce nu s-a văzut la televizor

Cum a câştigat Florin Ristei „X Factor 2013”

Florin Ristei (26 de ani) a fost desemnat câştigătorul celui de-al treilea sezon „X Factor“. Dacă pe micile ecrane, spectacolul a fost desăvârşit, pe platou atmosfera a fost diferită. Ultimul act al emisiunii „X Factor“ a adus pe aceeaşi scenă patru concurenţi dornici de afirmare. În ciuda tensiunii unui show live, finaliştii au fost destinşi, iar emisiunea a avut parte de clipe cu adevărat magice.

Ascuns bine, la capătul unui drum labirintic prin interiorul Sema Parc, din Capitală, platoul unde s-a desfăşurat finala celui de-al treilea sezon al show-ului „X Factor“, avea aspectul unui hambar vechi din tablă la uşa căruia două namile cu veste reflectorizante stăteau de pază. Dacă la exterior totul părea dezolant şi lipsit de culoare, în interior se revela o altă lume, cea a unui show în direct, un adevărat furnicar, unde ţipetele, indicaţiile şi repetiţiile era ingredientele premergătoare începerii emisiunii.

Dacă pe micul ecran, sala spectacolului părea cu adevărat impunătoare, efect al lentilei sensibile a camerei de filmat, la interior, odată intrat, se contura o încăpere mică, căptuşită cu pânză de culoare neagră care adăpostea poate 100 de persoane. „La TV totul pare mai mare“, comentau în faţa mea câţiva susţinători ai lui Florin Ristei, aflaţi pe penultimul rând al gradenelor. În spate, la producţie, atmosfera părea una extrem de degajată, oamenii de la cârma show-ului nefiind pătrunşi de emoţiile finalei. Se fuma, se spărgeau seminţe şi se bea suc, totul în hohote de râs.

Cheloo, la costum

„Bine că v-aţi luat shaorme, acum, cu două minute înainte să începem“, le-a reproşat unul dintre oamenii responsabili cu „stimularea“ publicului atunci când o voce din neant dădea tonul aplauzelor, unei doamne îmbrăcate în bluză roşie care flutura o pancartă cu chipul Mădălinei Lefter. Patru minute, un minut, opt secunde, se striga frenetic cu puţin înainte de începutul emisiunii, iar publicul se supunea şi începea să aplaude. Agitaţia părea tot mai mare, însă producătorii, spectatorii, concurenţii şi mentorii ştiau ce să facă. Totul părea un spectacol bine pus în scenă, când, de fapt era improvizaţie la minut. Acest amănunt a fost foarte bine evidenţiat de oamenii din spatele scenei care, în timpul pauzelor, reuşeau într-un timp record să schimbe decorul pentru fiecare număr în parte.

Scena „X Factor” FOTO Victor Arvunescu

Un alt detaliu care atrăgea atenţia erau „aplauzele false“, un sunet improvizat de oamenii din regie pentru a amplifica volumul bătăilor din palme ale celor din sală. În momentul declanşării lor, susţinerea celor din sală nu părea la fel de naturală, iar odată sunetul oprit se putea observa că nu toţi aplaudau.

Cheloo, mentorul recunoscut pentru temperamentul său vulcanic, dar şi pentru stilul vestimentar nu tocmai convenţional, a fost oferit un moment unic în finala „X Factor“ intrând pe scenă într-un costum negru şi afişând o postură de militar. Pe timpul pauzelor însă, acesta s-a arătat oarecum deranjat de macheza care îl farda şi a lăsat de înţeles celor din sală că s-a alăturat lor din moment ce nicio trupă coordonată de el nu a ajuns în ultimul act.

Revenirea pe prima scenă a muzicii

Atmosfera uşor obscură, dar caldă şi primitoare, nu ridica atât de multă presiune, iar concurenţii alături de mentori, în pauzele publicitare, purtau dialoguri deschise şi destinse. În schimb, cu câteva secunde înainte de începutul fiecărei piese live, participanţii păreau uşor intimidaţi. Florin Ristei s-a închinat înainte de melodii, iar Alex Maţaev, lăsat uşor pe spate, bătea din picior şi-şi împreuna mâinile sub forma unui cub rubic.

Bogdan Bratiş FOTO VIctor Arvunescu

„E începtul, sper, al revenirii mele. Asta mi-am dorit. Dacă ar fi să caracterizez concursul doar aş tăcea şi mi-aş exprima recunoştinţa“

Florin Ristei, cântăreţ

Duelul final dintre cei doi a încins spiritele în micuţa sală, după Bogdan Bratiş şi Mădălina Lefter, „elevi“ lui Dan Bittman, au părăsit finala în urma voturilor publicului. Susţinătorii lui Ristei şi ai lui Maţaev s-au întrecut în urale, aplauze şi pancarte fluturate în aer, votul final amplificând emoţiile. „Premiul cel mare «X Factor» 2013 merge la... Florin Ristei!“, a exclamat Dani, moment în care tânărul în vârstă de 26 de ani s-a prăbuşit în formă de „X“ pe scenă.

Mădălina Lefter FOTO Victor Arvunescu

„E începtul, sper, al revenirii mele. Asta mi-am dorit. N-am cuvinte, dacă ar fi să caracterizez concursul doar aş tăcea şi mi-aş exprima recunoştinţa pentru tot ce am păţit în concursul ăsta. Premiul e ultima mea grijă, abia aştept să sărbătoresc cu pritenii şi cu colegii mei, banii ştiu să-i cheltui după aia, nu e o problemă“, a declarat Florin Ristei, pentru „Adevărul“, la finalul show-ului.

Florin Ristei, Alex Maţaev şi Delia FOTO Antena 1

Alex Maţaev, clasat pe locul secund, nu a părut dezamăgit de rezultat şi a acceptat cu fruntea sus înfrângerea. După ce a fost consolat toată seara de Delia, mentorul său, moldoveanul a spus că scopul lui a fost de a ajunge la sufletele oamenilor. „Nu pot să zic ce a însemnat concursul ăsta, pot să zic ce a fost important în concurs. Important a fost să ajung la sufletele oamenilor şi, bănuiesc, că acest lucru s-a împlinit. În continuare o să o fac doar pentru ei“, a declarat el.

Cine este Florin Ristei

Florin Ristei a devenit cunoscut pentru dragostea pe care i-o purta unei fete pe nume „Dana“, pe vremea când era solistul trupei Amicii, în 2000. Din anul 2005 a devenit solistul turpei Marfar unde şi-a completat experienţa muzicală, fiind apreciat pentru cover-urile pe care le realiza. După 7 ani de activitate în Marfar, Ristei a pus bazele trupei FreeStay, cu care cântă săptămânal în cluburi şi la evenimente mondene.

Prietenii lui ştiau cât de mult îşi doreşte să revină în atenţia publicului, aşa că anul acesta l-au convins să participe la preselecţiile „X Factor“. Florin a mărturisit că, de-a lungul vieţii a făcut sacrificii imense de dragul muzicii şi că au fost momente în care pur şi simplu nu avea ce să mănânce, dar nu a renunţat. Visul tânărului este să cânte pe un stadion plin. La finalul galei „X Factor“ din 2013, Florin a cântat piesa „Bed of Roses“, alegerea, una inspirată, fiind garanţia câştigării marelui titlul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările