FOTO Cheloo, luptător anti-gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheloo, una dintre cele mai controversate figuri din
massmedia, nu este la prima abatere de acest fel FOTO Antena 1
Cheloo, una dintre cele mai controversate figuri din massmedia, nu este la prima abatere de acest fel FOTO Antena 1

Prima gală live din acest sezon a show-ului „X Factor“ a fost marcată de atacul lui Cheloo la adresa unui participant gay.

Prima gală live din acest sezon a show-ului „X Factor“, defăşurată duminică seară, a fost marcată de un atac al lui Cheloo împotriva lui Paolo Lagana, concurent din echipa Deliei. După ce în ediţiile precedente a recunoscut deschis că este homosexual, Paolo a mărturisit că viaţa lui s-a schimbat odată cu acest concurs, mai ales pentru că tatăl său, care l-a părăsit la vârsta de opt ani, i-a scris un mesaj în semn de apreciere pentru munca sa. Atacându-l deschis pe concurent Cheloo a declarat, în stilul deja consacrat, că nu îi acceptă orientarea sexuală.

Piesa pe care Paolo a ales-o în ediţia live „X Factor“ a fost „Paparazzi“, a controversatei Lady Gaga. De altfel, concurentul s-a aliniat stilului artistei şi a apărut pe scenă îmbrăcat într-un parpalac cambrat de culoare neagră, pe sub care a avut un costum mulat care imita costumul din carne crudă purtat în trecut de Lady Gaga. Totodată, concurentul a mai purtat fustă, pantofi cu toc şi un machiaj strident.

Momentul nu a fost urmărit de către Cheloo, care a ales să-şi întoarcă scaunul şi să nu privească spre scenă. „Eu dispreţuiesc tot ceea ce eşti şi ce simţi, iar ţara asta te va trimite acasă“, i-a spus la finalul reprezentaţiei. Mentorul său, Delia, pe de altă parte, i-a mărturisit că a avut curaj şi că este un adevărat artist care face spectacol.

„Sexualitatea unei persoane nu depinde de felul în care se îmbracă“ Paolo Lagana, actor şi cântăreţ
image

Paolo Lagana FOTO Antena 1

Scuze publice solicitate de Fundaţia Accept

Fundaţia Accept, ONG care apără şi promovează drepturile LGBT (n.r. acronim care se referă la colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală), s-a pregătit să depună împotriva postului şi a cântăreţului sesizări la autorităţile competente. „La CNCD vor fi două plângeri: odată la adresa lui Cheloo ca persoană publică, iar cealaltă la adresa postului, care trebuie să ia o poziţie faţă de ceea ce s-a întâmplat. Nu ştiu de ce Cheloo îşi permite să vorbească în numele ţării. Este o declaraţie homofobă, inadmisibilă într-o ţară în care există legi care vorbesc despre drepturile cetăţenilor. Vom cere postului să-şi ceară scuze în mod public pentru ceea ce s-a întâmplat în «propria ogradă». Antena 1 trebuie să înţeleagă că există şi persoane LGBT care urmăresc show-ul şi care se simt afectate şi jignite de un discurs discriminatoriu. Eu cred că este o atitudine personală pentru că, încă de la preselecţie, s-a văzut că încearcă să-l pună într-o postură nepotrivită“, a declarat Anemari-Helen Necşulescu, reprezentul Fundaţiei Accept.

„Eu dispreţuiesc tot ceea ce eşti şi ce simţi, iar ţara asta te va trimite acasă“ Cheloo, cântăreţ

Polemici aprinse pe Adevărul.ro

Remarca lui Cheloo a fost dezbătută intes de către comentatorii „Adevărul“ care au avut opinii contrare. „Domnul gay putea să cânte şi fără a-şi etala orientarea sexuală. Ar fi fost astfel apreciat pentru voce. La aceste emisiuni se uita şi copii ce ajung astfel să conceapă homosexualitatea ca fiind trendy, cool“, a scris utilizatorul „Get0dac“ cu privire la pericolul expunerii copiilor la un astfel de comportament.

Există şi apărători ai lui Cheloo care spun că fiecare are dreptul la o opinie. „De când un om nu are dreptul să-şi manifeste dispreţul şi aversiunea faţă de ceea ce îl repugnă? Bravo lui Cheloo. Este destul de tipic pentru mentalitatea noastră naţională să ne aliniem şi să acceptăm toate monstruozităţile pentru că ne este frică să avem o opinie personală“, arată utilizatorul „Francisco Goya“.

Următoarea gală: vineri, odată cu aniversarea a 20 de ani existenţă a postului Antena 1

Emisiunea a fost urmărită la nivel naţional, în minutul de aur, la ora 22:07, în timpul jurizării Anei Maria Mihăieş, de aproximativ 1.600.000 de telespectatori. Următoarea gală live se mută în ziua de vineri, fiind o ediţie specială odată cu aniversarea a 20 de ani de existenţă a postului Antena 1. Gala aniversară va fi încheiată cu un recital al formaţiei Holograf.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite