Fostul redactor-şef „Viva!“ dezvăluie că PR-ul Elenei Udrea i-a spus că „doamna vrea în revistă“: „M-am opus mereu subiectului“

Fostul redactor-şef „Viva!“ dezvăluie că PR-ul Elenei Udrea i-a spus că „doamna vrea în revistă“: „M-am opus mereu subiectului“

Elena Udrea a fost condamnată în dosarul „Gala Bute“ pentru luare de mită şi abuz în serviciu FOTO David Muntean/Adevărul

Cristina Stănciulescu, fostul redactor-şef „Viva!“, a dezvăluit că în urmă cu patru ani consiliera Elenei Udrea a contactat-o pentru a-i aranja o apariţie în revistă, însă a ales să refuze solicitarea. Reacţia vine în contextul în care fostul ministru, cu o condamnare definitivă, dată în urmărire internaţională şi gravidă, apare pe copertă semi-nud.

Ştiri pe aceeaşi temă

„«Doamna vrea în revistă». Asta mi-a spus PR-ul Elenei Udrea, o Luminţa-nu-ştiu-cum, într-o întâlnire care nu fusese iniţiată de mine. Am spus nu. Un nu care m-a urmărit ca o fantomă pe holurile Ringier…“, a scris Cristina Stănciulescu pe blogul personal. 
 
Cristina Stănciulescu a explicat şi ce are de câştigat Elena Udrea de pe urma unei apariţii într-o revistă glossy. „Ideea este că da, doamnele voiau în revistă. De ce? Pentru că revista le împrumuta ceva din puterea brandului ei, le dădea o certificare, le prezentau cititoarelor ca imagine, model sau pur şi simplu ca poveste. Şi da, Elena Udrea ştia că dacă apare în reviste, în pagini frumoase, nu între reclamele la operaţii de hemoroizi şi ciuperci pe unghii, nu între ştiri despre hoţi şi corupţi, nu în investigaţii dure, ci în şedinţe foto plătite, cu machiaj şi coafură, cu stilist şi moodboard, cu o zi întreagă de pregătire, doamna căpăta ceva în plus, urca o treaptă în imaginea ei şi ştia că nu oferea nimic în schimb.“
 
De altfel, într-o primă reacţie după apariţia copertei „Viva!“, Stănciulescu a transmis: „M-am despărţit cu sufletul de «Viva» astăzi (30 august – n.r.), deşi fizic am plecat de trei ani, pentru că nu este revista pe care eu şi echipa mea am făcut-o atâta amar de vreme...M-am opus mereu subiectului Elena Udrea, dar văd că azi s-a publicat, fiind prezentată ca o eroină în exil“. 
 
Cristina Stănciulescu a fost, până în 2015, publisher al revistelor Ringier (mai puţin „Elle“), iar anterior, înainte de preluarea Edipresse de către Ringier, din 2012, a fost redactor-şef al revistei Viva timp de zece ani.

Coperta numărului din septembrie al revistei „Viva!“, care o înfăţişează pe Elena Udrea semi-nud, a atras critici vehemente din partea opiniei publice. Multe dintre reacţiile negative au venit şi pe fondul editorialului semnat de redactorul-şef al publicaţiei, Dana Enache, care a omis iniţial să menţioneze că fostul ministru al Turismului este condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute“ în care a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu şi este dată în urmărire internaţională. „O fetiţă se pregăteşte să devină marea iubire a femeii care a vrut să conducă România şi care acum este refugiată, trăindu-şi viaţa departe de ţară, în Costa Rica“, este introducerea textului care anunţă că revista va apărea pe 31 august.

Ulterior, după valul de critici, autoarea a adăugat un pasaj referitor la problemele cu legea ale fostului politician: „Elena Udrea, o femeie cu o traiectorie politică uimitoare, care a avut curajul să candideze la funcţia supremă în stat, şi devenită acum fugară, după o condamnare definitivă în dosarul «Gala Bute», lasă deoparte tot ceea ce a definit-o până în prezent şi vorbeşte, în exclusivitate pentru Viva!, despre toate trăirile şi emoţiile unei femei însărcinate, aflată în ultimul trimestru de sarcină“. 

Într-un live pe pagina de Facebook a revistei „Viva!“, Dana Enache a oferit câteva explicaţii, declarând că nu se aştepta la asemenea reacţii negative. Ea spune că a fost un demers jurnalistic la care s-a muncit 6 luni, via e-mail, este un material obiectiv şi pune lipsa precizărilor privind condamnarea pe seama faptului că nu a încercat să trateze subiectul din punct de vedere politic, pentru că nu acesta este profilul revistei. De asemenea, prezintă scuze publice doar pentru folosirea pe copertă a termenului „exil“ şi crede că „poate da, într-adevăr, ar fi trebuit să spunem explicit că ea este condamnată“, dar subliniază că este tentată să spună aceste lucruri având în vedere reacţiile negative. 
 
Totodată, redactorul-şef spune că dacă lasă la o parte că este vorba despre un politician cu o condamnare, a avut „una dintre cele mai oneste colaborări din viaţa ei“, în sensul că Elena Udrea nu i-a cerut absolut nimic în schimb, nici măcar pozele alese sau textul înainte de publicare. Afirmaţie cel puţin bizară, având în vedere că tot Dana Enache a lămurit că fotografiile au fost făcute de Elena Udrea şi nu de o echipă a revistei, dar şi că răspunsurile la întrebări au fost trimise tot prin e-mail. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: