Foşti jurnalişti ai Realitatea Media reclamă: nu şi-au primit salariile de luni de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiectul datoriilor Realitatea Media şi al solicitării insolvenţei de către aceasta în 2011 aduce în actualitate şi probleme mai vechi ale societăţii comerciale, şi anume neefectuarea plăţilor de salarii către foştii angajaţi, potrivit prevederilor contractuale, informează România TV.

Mai mulţi angajaţi din trecut ai Realitatea Media au declarat că în timpul în care au lucrat la această societate au avut probleme legate de plata salariilor, a contribuţiilor la stat sau modificări contractuale fără acordul angajaţilor, potrivit declaraţiilor oferite de aceştia pentru România TV

"Colegul meu nu a putut să primească nici măcar şomaj pentru că era pe drepturi de autor. Mi s-a dat doar o parte din drepturile salariale care mi se cuvin pentru că aveam carte de muncă", a declarat, pentru România TV, Irina Zorzon, fost corespondent Realitatea TV în Gorj.

Aceeaşi persoană declara şi că mai multor corespondenţi din Alba, Dolj, Gorj şi Mehedinţi li s-au promis că vor fi preluaţi de o staţie locală, ceea ce nu s-a întâmplat.

"Au datorii către toată lumea. Ei nu au mai plătit din luna decembrie anul trecut. Toţi corespondenţii din ţară, care nu mai lucrează la ei, nu şi-au primit salariile din luna decembrie", a precizat Silviu Chereş, fost operator Realitatea TV.

O altă problemă invocată de foşti angajaţi ai Realitatea Media este cea legată de modificarea contractelor corespondenţilor fără ca pe aceştia să-i întrebe cineva. Astfel, fără să fie anunţaţi, preţul ştirilor a fost redus.

"Şi noi suntem jurnalişti, noi cei care am fost daţi afară, şi noi avem familii, şi noi ne-am făcut meseria. Eu nu vreau decât drepturile mele. Am muncit", a spus Irina Zorzon.

Legea insolvenţei i-a folosit la un moment dat lui Cozmin Guşă la reorganizarea în urma căreia aproape 300 de oameni şi-au pierdut serviciul, cu toate că acum este împotriva ei, potrivit RTV. Dintre cei care şi-au pierdut locul de muncă şi trebuiau să primească anumite sume aferente contractelor încheiate cu Realitatea Media, majoritatea nu au văzut niciun ban din salariile restante.

Insolvenţa Realitatea Media, în cifre: din culisele războiului cu Guvernul

Noul Cod al insolvenţei, aprobat de Guvern în şedinţa de miercuri, a stârnit reacţii acide în presă, în special din partea reprezentanţilor Realitatea Media SA, care s-au simţit direct vizaţi de acest act normativ.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite