Finala Românii au talent: Laura Bretan este marea câştigătoare a sezonului 6

Finala Românii au talent: Laura Bretan este marea câştigătoare a sezonului 6

Laura Bretan a impresionat telespectatorii  FOTO Pro TV

Laura Bretan, copila de doar 13 ani care a uluit cu vocea sa puternică, este marea câştigătoare Românii au talent, primind titlul de „Cel mai talentat român“, dar şi premiul în valoare de 120.000 de euro. De asemenea, comedianta Anisia Gafton a câştigat premiul de originalitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Câştigătorul Românii au talent: Laura Bretan, copila cu o voce incredibilă

Laura Bretan a interpretat aria „Vissi d'arte“ (Tosca) la doar 13 ani, precizând înainte de a urca pe scenă că nu ştie ce o face specială, întrucât ea se consideră un simplu copil. După ce şi-a auzit numele în dreptul câştigătorului Românii au talent, micuţa Laura a declarat extrem de emoţionată: „Aş vrea să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru că m-a protejat şi mi-a dat acest talent. Le mulţumesc şi celor care m-au susţinut.“

Amintim că o noutate în ceea ce priveşte formatul Românii au talent a fost introdusă în prima semifinală live, astfel că, telespectatorii au avut parte de o surpriză. Pentru prima dată în istoria show-ului, Smiley şi Pavel Bartoş au avut la dispozitie super golden buzz-ul, pentru a trimite un concurent direct în finala competiţiei. Prezentatorii şi-au ales momentul preferat din preselecţii şi au decis ca Laura Bretan să ajungă în marea finală Românii au talent şi iată că alegerea lor a fost una inspirată, puştoaica reuşind să cucerească şi telespectatorii. 

Podiumul a fost completat de fraţii Adrian, care au îmbinat elemente de dans contemporan, breakdance şi parkour, şi Nadia Buduruşi, care a prezentat un dans la bară mobilă, în timp ce premiul de originalitate, în valoare de 10.000 de euro, a revenit comediantei Anisia Gafton. 

Finala Românii au talent: o nouă premieră

În premieră, prezentatorii show-ului, Smiley şi Pavel Bartoş, au dezvăluit clasamentul complet al celor 16 finalişti, astfel: 1. Laura Bretan; 2. Fraţii Adrian; 3. Nadia Buduruşi; 4. Mara Prună; 5. Manuel Chivari; 6. Anisia Gafton; 7. Rustin Dust; 8. Andrei Surdu; 9. Florin Zgăvârdici şi Constantin Bardan; 10. Lifestyle; 11. Resciebelle Santiago; 12. Florin Bontea; 13. Cezara Blioju; 14. Cristian Zlatan; 15. Bruce şi Istvan; 16. Free Balance.
 
Comedianta Anisia Gafton a fost preferata publicului şi astfel a câştigat premiul de originalitate, în valoare de 10.000 de euro. La această categorie au mai fost nominalizaţi Dreams Drums Druum, Dumitru Sănduţa, fraţii Adrian şi Triada.
 
Finala Românii au talent a debutat cu impresiile celor patru membri ai juriului, Mihaela Rădulescu, Andra, Andi Moisescu şi Florin Călinescu, despre al şaselea sezon al emisiunii.
 
Andi Moisescu: „Cred că a fost unul dintre cele mai bune sezoane Românii au talent, mi se pare că vom avea o finală extrem de strânsă şi de spectaculoasă.“
 
Mihaela Rădulescu: „Avem nişte finalişti senzaţionali, am avut un sezon de excepţie, cel mai plin de lacrimi, de emoţii şi de trăiri.“
 
Florin Călinescu: „Chiar dacă e primul sezon al meu, mi se pare că sunt aici de când lumea. Nu fac decât să încerc să risipesc emoţiile concurenţilor, ei sunt în rolul principal în finala Românii au talent, noi ne retragem în umbră şi lăsăm publicul să decidă.“
 
Andra: „Sunt foarte, foarte bucuroasă, eu cred că e cea mai bună finală de la Românii au talent.“
 

Finala Românii au talent: momentele show-ului

Finala Românii au talent a fost deschisă de Florin Bontea, care a făcut breakdance. „Românii au talent este chiar spectacolul vieţii mele, m-am pregătit foarte mult pentru acest show. Trăiesc visul de a ajunge din canalizare în finala Românii au talent“, a declarat Florin Bontea. Finalistul a recunoscut că au existat momente în care a vrut să renunţe la dans, dar tot dansul i-a dat puterea de a merge mai departe: „Oamenii mă salută pe stradă, mă respectă, pentru mine e o realizare. Mulţi copii mă roagă să-i antrenez, o să-i ajut. Nu mă gândesc la câştig, la premiu, vreau doar să transmit momentul meu celor de acasă, este momentul vieţii mele.“ 

„Florin cred că este unul dintre cele mai bune exemple ale esenţei acestui show“, l-a caracterizat Andi Moisescu. Florin Călinescu i-a oferit un sacou şi l-a felicitat personal pe concurent: „Îl ţineam eu, dar e prea mic, mă strânge.“ „Merită tot, eşti un om extraordinar de la care toţi avem de învăţat. Să nu te laşi, locul tău este aici“, a comentat şi Andra.
 
Florin Bontea a impresionat juriul cu determinarea sa: chiar dacă nu are un loc în care să repete, concurentul nu a renunţat nicio clipă la visul său de a face breakdance. „E foarte bizar cum din under street ai ajuns la street dance şi te înalţi. Ceea ce-mi place în ceea ce văd, şi în cazul tău, e sinceritatea“, i-a transmis Florin Călinescu. Concurentul are 30 de ani şi este din Turnu Severin. În urma naşterii premature, la şapte luni, a rămas cu diverse probleme cardiace, iar mai mulţi medici i-au spus că nu are voie să facă niciun fel de efort. A respectat acest lucru timp de doi ani, până când a descoperit trupa Simplu şi a început să le imite mişcările de dans, repetând singur. Şi-a făcut o trupă de breakdance, cu care a câştigat un concurs la nivel local, în condiţiile în care băieţii se antrenau prin parcuri şi nu aveau echipamente de protecţie. A lucrat ca ajutor de bucătar şi ca bucătar, iar în prezent este instalator canalizare, locuieşte într-o baracă şi regretă că nu are un loc în care să se antreneze. „Nu-mi vine să cred. Ştiu că e real. Mă bucur şi le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, tuturor prietenilor mei care mă susţin. Sper să fie în continuare alături de mine, pentru că voi da tot ce pot“, a declarat finalistul „Românii au talent“.

romanii au talent
 
Grupul Lifestyle a adus în finala Românii au talent un număr inedit de improvizaţie muzicală. „Rămâneţi în continuare marea mea uimire, sunteţi foarte energici şi faceţi spectacol. Sunteţi absolut demenţi, dar buni“, le-a spus Mihaela Rădulescu.
 
Grupul este format din şase membri: Traian, Diana, Roxana, Florin, Cătălin şi Diana-Andreea. Totul a început când Traian şi Diana, colegi de facultate, şi-au propus să înfiinţeze un cvintet coral pentru a merge la colindat în perioada sărbătorilor de iarnă. De-a lungul anilor au fost invitaţi să cânte la mai multe evenimente, unde au fost apreciaţi de fiecare dată. Toţi sunt pasionaţi de muzică, au studii în domeniu şi au obţinut până acum premii importante la diverse concursuri. „Sunt nişte nebuni foarte frumoşi şi foarte talentaţi. Ne-am simţit bine, am ascultat muzică bună. Mie mi-a plăcut!“, a spus Andra. „Încă nu ne vine să credem. Avem inimile mari. Ne dăm seama că toată munca noastră nu a fost în zadar şi a fost răsplătită de public. Sperăm că vom deschide calea şi altor astfel de talente care să revigoreze showbiz-ul românesc“, au spus la final cei şase membri ai grupului. 
 
romanii au talent
 
La numai 13 ani, Cristian Zlatan a uimit juriul cu elementele de breakdance executate perfect şi cu talentul său extraordinar, iar Mihaela Rădulescu l-a catalogat drept „un dansator impecabil“. Înainte de a urca pe scena Românii au talent, puştiul i-a mulţumit doamnei sale profesoare pentru că l-a ajutat să-şi împlinească visul de a ajunge atât de departe într-un concurs de o asemenea anvergură.
 
„Ştiam că sunt bun la dans, dar nu credeam că o să ajung în finala celui mai tare concurs din România. Cel mai mult mi-am dorit să dau mâna cu membrii juriului, pentru că vreau să-mi amintesc toată viaţa de acest moment. Visul meu cel mai mare e să ajung un dansator cunoscut în toată lumea“, a declarat Cristian.
 
Florin Călinescu i-a cerut iertare că l-a făcut să plângă data trecută, precizând că se bucură totodată pentru că acest lucru l-a impulsionat să fie mai bun. „De data asta ceva s-a schimbat. Şi ai mai reuşit ceva, nu ai mai avut emoţiile în tine, ci în mine. Tu eşti din altă galaxie.“

„În continuare îţi spun că, indiferent de rezultatul din această seară, nu trebuie să uiţi vreodată de unde ai plecat şi alături de cine ai început să dansezi. Vreau să-ţi împlineşti visul de a fi cel mai tare dansator de pe toată planeta“, i-a transmis şi Mihaela Rădulescu.
 
Cristian a început să studieze singur dansul în urmă cu trei ani, imitând mişcările unor artişti consacraţi, iar în prezent are o profesoară care îl îndrumă. „E prima dată când văd un coregraf cu hârtia în mână, ca la baschet. E un Murinho al dansului. Eu aş vrea să câştigi banii ăştia şi să-ţi aduci surorile acasă. Locul tău e în finală“, i-a spus Florin Călinescu. 
 
romanii au talent
 
Mara Prună a cântat o nouă compoziţie proprie şi a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi publicul. „Nu mi-am imaginat niciodată că atâţia oameni mă vor susţine. La început am privit participarea ca o joacă, mă gândeam că nu o să trec mai departe, dar viaţa e plină de surprize. Finala Românii au talent e o nouă provocare, mă bucur că am parte de această experienţă şi ştiu că indiferent de ce se va întâmpla o să mă ajute să evoluez“, a mărturisit tânăra. 
 
„Pe undeva Mara e mai mult decât talent, e talentul care îţi dă impresia că te poate vindeca. M-ai emoţionat profund, eşti o prezenţă extrem de specială. Urmărind momentul tău m-am gândit la toţi copiii care suferă de autism şi cred că noi avem o problemă, nu ei, noi ar trebui să ne vindecăm. Nu ei au nevoie de noi, ci noi de ei“, a comentat Andi Moisescu. 
 
Andra i-a promis că luni vor merge împreună în studioul lui Smiley şi vor înregistra una dintre piesele compuse de Mara, „Sweet Dreams“: „Eşti genială şi nu mi vine să cred că acest cântec e compus de un copil. sunt foarte mîndră de tine şi de evoluţia ta în concurs. Eu voi fi alături de tine indiferent de rezultat.“ 
 
De-a lungul competiţiei, Mara a cântat la pian şi voce melodii compuse de ea şi i-a emoţionat de fiecare dată pe toţi cei prezenţi în sală. Mara are auz absolut, poate să recunoască orice sunet şi să-l transpună în note, având capacitatea de a memora rapid o melodie şi de a o reproduce. Fericită că a ajuns în finala „Românii au talent“, Mara a declarat: „În primul rând, sunt recunoscătoare că am putut să cânt pe o scenă. Vreau să cânt, să compun şi să mă exprim prin muzică. Mă bucur că s-a întâmplat aşa.“

romanii au talent
 
Anisia Gafton i-a impresionat pe membrii juriului cu momentul de stand-up comedy în care s-au remarcat carisma sa, dar mai ales umorul. Tânăra a mărturisit că este copleşită de lucrurile frumoase care i se întâmplă, precizând că acum a înţeles care este drumul pe care trebuie să-l urmeze. „Moldoveanco, te ador, te iubesc, eşti o bucurie. Acum ceva timp vorbeam cu Stelia Popescu şi îi spuneam că nu mai apre nicio Stela Popescu să facă genul ăsta de comedie. Ai venit în lumea showbiz-ului la momentul potrivit“, a asigurat-o Mihaela Rădulescu. 
 
Anisia are 28 de ani şi a absolvit Facultatea de Informatică, a început să studieze şi Actoria, însă a renunţat. A câştigat mai multe competiţii de gen de-a lungul timpului, iar pe lângă talentul de a-i face pe ceilalţi să râdă, dansează şi cântă. Anisia Gafton a fost preferata publicului, care, în urma voturilor, a trimis-o în marea finală „Românii au talent“. „E extraordinar! Nu mă aşteptam. Credeam că sunt nominalizată doar la originalitate, dar am luat şi locul întâi în seara asta. Sunt mască, dar nu se vede, dar sunt mască“, a spus Anisia emoţionată.
 
romanii au talent
 
Cei doi dansatori, Bruce şi Istvan, au combinat mai multe stiluri de dans şi au ridicat sala în picioare. „Băieţi, dacă aş fi deschis televizorul acum din întâmplare şi nu v-aş fi cunoscut, vă asigur că nu aş fi crezut că sunteţi români. A fost o lecţie de dans, a fost superlativul dansului, a fost cel mai bun moment de dans pe care l-am văzut la Românii au talent. Sper ca oamenii să realizeze cât de valoroşi sunteţi“, le-a transmis Andi Moisescu.
La rândul ei, Mihaela  Rădulescu a declarat: „Indiferent de rezultat, voi sunteţi deja mari, nişte dansatori profesionişti, de talie internaţională, şi pentru noi e o onoare să fi dansat şi pe scena de la Românii au talent.“
 
Pentru Bruce dansul nu era o prioritate la început, el fiind preocupat de sport. A practicat tir de performanţă şi a câştigat numeroase medalii şi premii. S-a îndrăgostit de dans datorită fratelui său, aşa că a plecat în Statele Unite pentru a studia dansul şi acolo a colaborat cu baletul unor emisiuni de succes. Istvan a copilărit într-o familie de cadre militare, dar nu a fost atras de o carieră în acest domeniu. A făcut câteva cursuri de dans şi în numai doi ani de exerciţiu era cel mai experimentat dansator din Piatra Neamţ. A participat la concursuri prin ţară şi s-a mutat în Bucureşti pentru a studia la UNATC. A abandonat facultatea, a plecat în Statele Unite, unde muncea zi şi noapte pentru a-şi putea plăti cursurile de dans. 
 
„Am încercat să nu ne creăm aşteptări, pentru a nu avea dezamăgiri. Suntem onoraţi să facem parte din acest show şi puţin în impas pentru săptămâna viitoare. Sperăm că vom găsi o idee care va depăşi momentul din seara asta, să găsim un moment demn de finala «Românii au talent», care să rămână în istorie“, au spus cei doi când au aflat că merg în finala „Românii au talent“.
 
romanii au talent
 
La 82 de ani, fermecătorul Florin Zgăvârdici a cucerit publicul şi juriul cu un cuplet muzical amuzant, dar şi plin de emoţie. „Şansa unei finale Românii au talent la 82 de ani e ceva ce am simţit că pot să-i ofer. Sunteţi precum vinul roşu, cu fiecare apariţie sunteţi mai bun, sunteţi inepuizabil. Eu la 82 de ani aş fi mulţumit să ţin minte unde îmi pun ochelarii“, a declarat Andi Moisescu, unul dintre cei care i-au acordat votul pentru a ajunge în ultimul act al show-ului. „Mi-aş dori ca oamenii să înţeleagă istoria comediei româneşti, pentru că stilul ăsta nici la Teatrul Constantin Tănase nu-l mai găseşti. Eu cred că ceea ce aţi făcut se înscrie cu adevărat în rama de aur a cupletului românesc“, l-a felicitat Florin Călinescu. 
 
Concurentul şi-a început activitatea artistică în anii 1933, când s-au înfiinţat brigăzile artistice şi grupurile satirice din ţară, la Teatrul Naţional din Iaşi. A făcut parte dintr-un grup de teatru, iar din 1965 a fost numit actor-prezentator în cadrul Ansamblului Artistic Ciprian Porumbescu, Secţia Estrada, Suceava. A câştigat mai multe medalii de aur şi, de când a ieşit la pensie, şi-a continuat activitatea la Casa Armatei din Iaşi, unde a participat la mai multe spectacole. „Sunt foarte fericit! Când am plecat în acest concurs, nu m-am gândit la nimic, nu m-am gândit la bani, mi-am dorit să ajung în finală. Am primit felicitări de la multă lume, chiar şi din străinătate“, a declarat Florin Zgăvârdici după ce s-a calificat în finala „Românii au talent“.

romanii au talent
 
Resciebelle Santiago, originară din Filipine, a interpretat hitul „Hello“, din repertoriul cântăreţei britanice Adele. „Nu mi-am imaginat că voi fi atât de îndrăgită. În sufletul meu cred că sunt româncă, vreau să-mi întemeiez o familie în România, aici vreau să trăiesc. Când sunt tristă cânt, când sunt fericită cânt. Muzica e viaţa mea“, a dezvăluit tânăra înainte de a urca pe scena Românii au talent. 
„Este o voce extraordinar de bună. Eşti făcută pentru aşa ceva: să cânţi şi să ne încânţi. Ţie ţi se potriveşte orice piesă, ai o voce superbă, unică“, i-a spus Andra.
 
Concurenta are 26 de ani şi este cântăreaţă într-un local din Malaezia. Tatăl ei a murit când ea avea doar un an, aşa că mama a fost nevoită să plece la muncă departe de casă şi să o lase pe Resciebelle în grija bunicului. Copilăria fetei a fost destul de grea, deoarece trebuia să facă treburile în casă şi să meargă la şcoală. Când avea 12 ani, talentul i-a fost descoperit de o profesoară şi atunci a început să ia lecţii de canto. Viaţa i s-a schimbat atunci când, în Malaezia, l-a cunoscut pe iubitul său român care lucrează în acelaşi local. „Sunt foarte fericită, nu mă aşteptam. Am crezut că nu o să trec mai departe. Sunt încântată şi le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi m-au susţinut“, a declarat Resciebelle.
 
romanii au talent
 
Cezara Blioju a prezentat un moment de dans contemporan prin care a transmis mesaje puternice, pline de emoţie şi sensibilitate. „Este o seară importantă, dansul din finala Românii au talent este o poveste de viaţă trăită de mine şi are o încărcătură emoţională foarte mare. Îmi doresc foarte mult ca mesajul final să fie plin de speranţă: se poate trăi şi dacă ai epilepsie, cum este cazul meu“, a declarat tânăra finalistă. „Ai atâta forţă, probabil că dacă nu ai fi lăsată să dansezi în tine ar avea loc o explozie. Tu dansezi singură, dar eşti sincronizată cu ceea ce simţi. E ceva uluitor în dansul tău, mă topeşte bucuria cu care dansezi. Eşti o bucurie, o încântare. Meriţi iubire, admiraţie şi aplauze“, i-a spus Mihaela Rădulescu, în timp ce Andi Moisescu a fost de părere că Cezara este „un mare povestitor, care spune poveşti minunate prin dans.“
 
Cezara are 23 de ani şi este din Constanţa, iar timp de zece ani a făcut gimnastică, în paralel cu şcoala de artă, unde a studiat viola doi ani. Când era în clasa a III-a şi-a dat seama că nu îşi doreşte să devină muzicant, ci balerină, aşa că a început cursurile şi dădea în fiecare an examenele pe care colegele cu doi ani mai mari le susţineau. Un an mai târziu au apărut problemele de sănătate, însă nu a renunţat nicio clipă la visul ei. A descoperit dansul contemporan, pe care îl practică şi acum, a participat la mai mutle concursuri şi a câştigat premii importante. „Eşti o poezie în mişcare, ai rimă, ai cuvintele potrivite. Eşti un om talentat“, i-a spus Mihaela Rădulescu.
 
romanii au talent
 
Laura Bretan, copila de 13 ani care a fost trimisă direct în finală de prezentatorii Smiley şi Pavel Bartoş, a ridicat din nou publicul şi pe membrii juriului în picioare cu o arie de operă. „Nu ştiu ce mă face specială, eu încă mă cred copil“, a precizat Laura, care îi datorează totul bunicului ei, care a murit. „Bunicul m-a învăţat că trebuie să fiu mândră că sunt româncă, România e o ţară frumoasă şi binecuvântată. Când eram mică nu-mi plăcea să fac practică la pian, dar bunicul mereu stătea lângă mine şi mă învăţa. Să fiu în finală e un vis, a fost dorinţa bunicului meu, cred că ar fi foarte mândru de mine dacă ar fi aici“, a mai declarat finalista cu ochii în lacrimi. 
 
„Vreau să-i mulţumesc acestui copil, care e un geniu, un fenomen, înzestrat de la bunul Dumnezeu cu ceva unic în voce. Părerea mea este că la tine a scăpat foarte mult talent, Doamne- Doamne a dat ceva de la El. Aşa ceva vezi o dată la câţiva ani. Mă bucur că sunt în faţa ta şi pot să te aplaud“, i-a mărturisit Andra. „Nu mai pot adăuga ceva. Pe lângă faptul că eşti foarte talentată, eşti şi foarte îndrăzneaţă, dar va trebui să ai grijă la viitor. Prezentul este minunat, dar pe măsură ce creşti maturitatea s-ar putea să-ţi mai schimbe ceva. Sper să-ţi dea viaţa acea maturitate să poţi urmări acest drum. Noi suntem mici, acasă sunt mari şi mulţi“, i-a transmis Florin Călinescu. 
 
romanii au talent
 
Membrii trupei Free Balance au adus un moment de contorsionism şi acrobaţie, cu care au cucerit juriul. „Cred că aţi mers deja mult prea departe cu riscul. E impresionant ceea ce faceţi, de fiecare dată am impresia că la voi nu se aplică aceleaşi legi ale fizicii“, a fost de părere Andi Moisescu. „Nefiind profesionişti în dans voi faceţi un dans extraordinar. Riscaţi enorm cu nişte elemente de mare dificulatatte. Ador oamenii care riscă, pe unii chiar îi şi iubesc“, a adăugat şi Mihaela Rădulescu. 
 
Igor şi Narine sunt din Chişinău şi au 22, respectiv 19 ani. Narine şi-a dorit întotdeauna să danseze, aceasta fiind marea ei pasiune. La vârsta de zece ani şi-a convins părinţii să o înscrie la cursuri de dans, iar până în acest moment stăpâneşte breakdance, dans oriental, latin, indian, pop şi clasic. În prezent este studentă la Facultatea de Filologie în Chişinău şi, în paralel, face şi a doua facultate, specializarea Coregrafie. Igor a făcut sport de mic, fiind pasionat de fotbal, dar şi de kung-fu, kick-boxing, taekwondo, tenis de masă şi parkour. După zece ani de antrenamente şi-a rupt ligamentele şi a fost nevoit să renunţe la aceste sporturi. Cei doi concurenţi se înţeleg foarte bine şi, chiar dacă uneori se lovesc la antrenamente, spun că acest stil merită orice sacrificiu, pentru că le oferă o satisfacţie uriaşă. „Narine nu credea că vom trece mai departe, iar eu îi spuneam că suntem foarte buni, să o încurajez. Nu ne-am aşteptat, iar în momentul în care am aflat rezultatul, am simţit ceva fierbinte din cap până în picioare. Îi iubim pe toţi cei care ne-au votat“, a spus Igor, membrul grupului Free Balance.
 
romanii au talent
 
Trupa Rustin Dust a interpretat o piesă proprie, iar membrii au subliniat că finala Românii au talent este cel mai mare pas al carierei lor. „Experienţa de la Românii au talent nu se compară cu nimic.
Cel mai important lucru pentru noi e să realizăm un moment impecabil“, au declarat muzicienii. „Dacă eram cu 25 de ani mai tânăr, eram cu ei în formaţie. Am avut sentimentul că sunt la concert. Atât de tare m-aţi stârnit, încât mâine dimineaţă o să rup tobele şi pentru acest lucru le cer scuze de pe acum vecinilor“, i-a felicitat Andi Moisescu.  

Trupa este formată din cinci tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 18 ani, care au avut atitudine rock şi au ridicat sala în picioare. Trupa este formată din Mihai - voce, Irina - tobe, Antonia - clape, Darius - chitară bass şi Nichita - chitară şi s-a înfiinţat la iniţiativa lui Darius. Băieţii erau foarte buni prieteni şi colegi la o şcoală privată de muzică din Constanţa. Lor li s-au alăturat fetele şi aşa a luat naştere proiectul Rustin dust. Toţi învaţă foarte bine, sunt olimpici şi au rezultate remarcabile la şcoală, obţinând totodată diverse premii la concursuri şi festivaluri. La finalul momentului din semifinală, Mihaela şi Florin s-au ridicat în picioare şi i-au aplaudat pe cei cinci tineri. „Atunci când mie-mi stârneşti creierul, e un lucru bun. Este foarte, foarte bine pentru că ţineţi flacăra pop-ului. Bravo, bravo, bravo!“, a spus Florin. După momentul aflării rezultatului, membrii grupului, extrem de emoţionaţi şi fericiţi, au declarat: „Este un sentiment unic, de nedescris. Nu ne aşteptam la asta, dar am sperat. E cel mai mare pas din cariera noastră.“
 
romanii au talent
 
Andrei Surdu a demonstrat la „Românii au talent“ că este un pianist formidabil, cântând fragmentul din filmul câştigător de Oscar „Pianistul“. „Îmi doresc să am ambii părinţi acasă, aş avea mai multă linişte, mai multă putere şi aş putea evolua. Muzica pentru mine este un medicament natural, fără efecte adverse, sper să ajung din nou la inimile oamenilor“, a declarat pianistul.

„Este groaznic să vezi în toate ziarele străine şi chiar şi în ale noastre că suntem leneşi, murdari şi vai de capul nostru, când, de fapt, lucrurile stau cu totul altfel. Dacă «Pianistul» a luat Oscarul, cu siguranţă şi tu meriţi unul. Acum, pe loc“, a comentat Florin Călinescu. „Tu ştii foarte bine cine eşti. Pianul şi muzica clasică sunt mereu la periferia divertismentului, dar tu ai ajuns în centru“, a spus şi Mihaela Rădulescu

„Am toată admiraţia pentru tine. Eşti făcut pentru acest lucru: să cânţi şi să ne încânţi“, a spus Andra. Concurentul a crescut ascultând muzică, tatăl lui fiind muzician, iar din momentul în care a descoperit pianul, acesta i-a devenit cel mai bun prieten, preferând ca, sub îndrumarea tatălui, să repete zilnic. În clasa a doua, Andrei susţinea primul lui concert, iar în momentul de faţă este elev al Liceului de Arte din Craiova. 

romanii au talent
    
Nadia Buduruşi a adus pe scena „Românii au talent“ momente inedite de flying pole, elementele executate la bara mobilă aducând acest sport la rang de artă de înaltă ţinută. „La prima apariţie am fost puţin supărată pentru că acest sport nu e înţeles în România. Dar am reuşit să schimb mentalitatea. Am rămas şocată că românii m-au votat, a fost o răsplată pentru toţi anii de muncă.
După două operaţii la inimă, una la coloană şi trei la genunchi, după ce medicii mi-au spus că nu mai am voie să fac sport, am ajuns aici. Vreau să uimesc în finala Românii au talent“, a dezvăluit Nadia.

„Mulţumim doctorilor care te-au reparat. La câţi politicieni am văzut eu în 26 de ani, mari maeştri la bări, mulţumesc din suflet că nu ai cedat sfaturilor doctorilor. Dacă vreodată, domnule preşedinte, domnule premier, dacă vreodată e gâlceavă pe undeva, o luaţi pe Nadia şi o să vedeţi pace în lume“, a comentat Florin Călinescu momentul Nadiei. „Draga mea, Nadia, ceea ce am văzut noi aici nu a fost dans la bară, a fost ceva care ne a năucit“, a punctat şi Andi Moisescu, iar Mihaela Rădulescu a delcrata: „Ce a făcut Nadia e superlativ, un spectacol de o frumuseţe uluitoare. Tu eşti o poveste extraordinară de viaţă, eşti un luptător.“

Nadia a început acrobaţia la vârsta de cinci ani. Părinţii săi sunt foşti gimnaşti de performanţă în lotul naţional, iar atunci când au renunţat la gimnastică, au început să lucreze la circ. Pentru concurentă, sportul este un mod de viaţă, adoră competiţia şi provocările, iar pole fitness-ul reprezintă cea mai mare provocare din viaţa ei, deoarece vine după trei operaţii la genunchi şi o naştere. În momentul în care a aflat că merge în finala „Românii au talent“, Nadiei nu i-a venit să creadă şi a spus cu lacrimi în ochi: „Mi s-a realizat un vis la care nu îndrăzneam să visez. Pentru mine, era un vis realizat că am ajuns în semifinală şi nu îndrăzneam să mă gândesc la finală. Simt că mi-au fost răsplătiţi toţi anii de muncă.“
 
romanii au talent
    
Manuel Chivari a cântat piesa „Cry me a river“, a lui Justin Timberlake. „Finala Românii au talent e cel mai important moment din viaţa mea, nu realizez că sunt aici. De la un om simplu am ajuns să mă ştie o ţară întreagă. Mă bucur că nu am dezamăgit-o pe Andra. Pentru mama am luptat, vreau să o ajut pe mama mea şi să-i ofer o viaţă mai bună, să o scap de greutăţile pe care le are“, a explicat Manuel. 

„E o mare bucurie că un puşti timid şi neexperimentat face spectacol. Ce greutate are acest cântec, m-ai surprins total plăcut, mă aşteptam la altceva. Important e că ai o voce extraordinară. Am crezut în tine şi nu m-ai dezamăgit“, i-a transmis Andra preferatului ei. „Eu când trebuie să spun lucruri extraordinare nu-mi găsesc cuvintele. Am să fac un mic efort pentru tine, care eşti foarte mare. Nu pot să spun că eu mă omor după Justin Timberlake, dar datorită ţie are şi el o şansă acum“, a apreciat Florin Călinescu. 

În etapa preselecţiilor Manuel Chivari a convins-o pe Andra că merită să meargă direct în semifinale, aşa că aceasta a apăsat butonul auriu. După ce concurentul s-a ridicat la nivelul aşteptărilor şi a ajuns în finala „Românii au talent“, fericită pentru alegerea făcută, Andra a declarat: „Am ales o voce neşlefuită, un timbru special. Foarte frumos! Mi-au plăcut şi alegerea şi band-ul tău din spate. Am asistat la primul tău concert, aici la «Românii au talent».“ La rândul lui, concurentul a mărturisit: „Explodez de emoţii şi de bucurie. Aproape îmi dau lacrimile. Doresc să le mulţumesc celor care m-au votat şi Special guest orchestra că a fost alături de mine şi m-a susţinut. Fără ajutorul lor nu aş fi ajuns unde sunt acum.“ Manuel este convins că talentul l-a moştenit din familie: bunicul lui cânta la acordeon, tatăl a fost trompetist în fanfară, iar mama sa a cântat în corul bisericii. Familia l-a încurajat să îşi dezvolte latura artistică şi, deşi cânta prin casă de mic, la 14 ani a început să studieze muzica. 

romanii au talent
 
Fraţii Adrian au îmbinat perfect baletul cu breakdance-ul şi elementele de parkour şi au impresionat juriul cu talentul lor. „Reprezintă de-a dreptul triumful talentului, al spectacolului şi al creativităţii. O combinaţie magnetică“, i-a descris Andi Moisescu pe cei doi tineri. „Tot ce ne-am dorit noi vreodată se întâmplă în finala Românii au talent, toată munca şi toate sacrificiile noastre vor fi recunoscute. Dacă am câştiga i-am răscumpăra toate eforturile tatălui nostru, ar fi diferit, ar fi altfel“, au spus cei doi fraţi. 
„Au fost multe momente care m-au lăsat cu gura căscată, dar momentul vostru m-a năucit pur şi simplu. Voi aveţi de toate: originalitate, talent şi o poveste emoţionantă în spate. Aţi pus în scenă un moment impecabil şi, ca şi când nu ar fi fost de ajuns, aţi dansat pe melodia lui David Bowie. Vă mulţumesc pentru moment şi vă spun sincer că dacă mai sunt şi alţii ca mine şi vă vor vota şi veţi câştiga marele premiu, eu m-aş bucura mai mult decât voi“, le-a dezvăluit Andi Moisescu. 

Mihai şi Cosmin au 19, respectiv 21 de ani şi sunt din Constanţa. Chiar dacă au avut o viaţă plină de greutăţi şi au crescut alături doar de tată, băieţii au descoperit dansul, iar acest lucru le-a schimbat viaţa complet. Cosmin a făcut dans modern, balet clasic şi contemporan, iar Mihai a fost atras mai mult de street dance şi parkour. Cosmin a luat premii importante la toate concursurile la care a participat şi a reprezentat România la Youth American Grand Prix. „Pentru că sunteţi aur curat, cred că Banca Naţională ar putea să facă şi cu voi o monedă. Nu vă faceţi griji copii, mama voastră suntem noi“, le-a spus Florin fraţilor. „Nu ne găsim cuvintele. Nu ne vine să credem că ne-am calificat şi că am fost nominalizaţi şi pentru premiul de originalitate. Am început să plângem după ce am aflat că mergem în finală. Ce se întâmplă aici e incredibil, e cel mai frumos lucru“, au spus cei doi fraţi când au aflat că merg în finala „Românii au talent“.
 
romanii au talent
     

Finala Românii au talent: Declaraţiile juriului

Andra: „A fost cel mai bun sezon. Am avut noroc că voi v-aţi gândit să vă înscrieţi. Avem de ce să fim mândri pentru că românii sunt foarte talentaţi.“

Mihaela Rădulescu: „Cea mai frumoasă scenă pe care am văzut-o eu vreodată la televizor, cu cei mai frumoşi şi mai talentaţi oameni pe care i-am văzut vreodată. Unul va câştiga, dar toţi sunteţi într-o lume în care v-aţi dorit să fiţi. Oriunde veţi mergea mai departe s-ar putea să ne aveţi şi pe noi, şi pe cei de acasă în public. Cred că sezonul ăsta e atât de mişto pentru că a venit Florin Călinescu.“ 

Florin Călinescu: „Îţi mulţumesc, Mihaela, pentru cuvintele alese. Cu siguranţă este un lucru îndeplinit faptul că dumneavoastră aţi trecut dintr-o parte a străzii, a debutanţilor, a necunoscuţilor, pe cealaltă parte a străzii, unde vi se deschid intersecţii. Românii sunt o sursă inepuizabilă de talent.“

Andi Moisescu: „Rămâne sezonul în care am avut de-a face cu un fenomen, un vulcan care erupe emoţii şi mă declar recunoscător că am avut ocazia să o cunosc pe Laura şi pun pariu că mă voi reîntâlni cu fiecare în parte.“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: