Finala „MasterChef“ 2014: Ciprian Ogarcă, „Regele praz“, este câştigătorul emisiunii culinare de la Pro TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala „MasterChef“ 2014 a fost câştigată de Ciprian Ogarcă, acesta obţinând şi marele premiu în valoare de 50.000 de euro. Revenit în concurs după eliminare, Ciprian, supranumit „Regele praz“, l-a devansat în punctaj pe Tudor Marcu, cel considerat de majoritatea participanţilor drept viitor câştigător, reuşind totodată să prepare un desert mai bun decât Odette Mândruţă în ultima probă a competiţiei.

Finala „MasterChef“ 2014 a oferit mai multe surprize în drumul spre aflarea câştigătorului competiţiei. După primele două probe, Tudor Marcu, cel mai emotiv concurent al emisiunii şi marele favorit al colegilor, a fost eliminat pe baza unui punctaj slab, iar în actul final Odette Mândruţă şi Ciprian Ogarcă şi-au disputat supremaţia. Desertul, punctul slab al lui Ciprian, a reprezentat preparatul care a decis câştigătorul. Astfel, cu un desert de inspiraţie braziliană, Ciprian a devenit marele câştigător al concursului „MasterChef“, sezonul al cincilea. 

Cele mai importante momente ale emisiunii: 

Ultimul act al concursului culinar „MasterChef“, de la Pro TV, a fost transformat de cei trei chefi într-un spectacol cu public la care ultimii trei participanţi, Odette, buzoianca cu trăsături asiatice, Ciprian, olteanul denumit „ambasadorul prazului“, şi Tudor, cel mai emotiv dintre toţi concurenţii, au încercat să demonstreze că posedă calităţile necesare pentru a cuceri titlul. La finală au participat şi restul de 21 de concurenţi care au fost eliminaţi pe parcurs.

„Nu aşteptăm ceva bun, aşteptăm ceva excepţional, un meniu cu trei feluri de mâncare“, le-a expus chef Adrian Hădean prima probă, atenţionându-i că pot obţine un total de 30 de puncte în urma fiecărei probe. Totodată, acelaşi chef le-a zis că în ultima probă se vor duela doar doi dintre finalişti. În prima probă, cea a starter-ului, Ciprian s-a lăsat dus de val şi a gătit în ovaţiile publicului, Odette a gătit cu calm, în timp ce Tudor, cu mâinile tremurânde, a ascultat sfaturile colegilor de la balcon. 

image

Tudor, Odette şi Ciprian au luptat pentru tilul „MasterChef“ FOTO Pro TV 

Preparatele concurenţilor au fost gustate în tihnă de cei trei chefi, fiecare prezentând opinii diferite şi oferind note în funcţie de preferinţe. Farfuria lui Tudor a avut o serie de lipsuri, în special prin umplutura calamarului gătit, Ciprian a avut un plating îngrijit, iar Odette a oferit armonie de gusturi. La unison, cei trei chefi au hotărât că preparatele s-au ridicat la nivelul competiţiei. 

image

Preparatul realizat de Odette la prima probă FOTO Pro TV/Facebook 

image

Preparatul realizat de Ciprian FOTO Pro TV/Facebook 

image

Preparatul realizat de Tudor FOTO Pro TV/Facebook 

La proba aperitivelor, Tudor a obţinut un total de 23 de puncte, Ciprian a câştigat 22 de puncte, iar Odette, cu o farfurie „senzaţională“, a avut cel mai mare scor al rundei, 27 de puncte.  

În proba a doua, cea a felului principal, Ciprian, Tudor  şi Odette au scos aşii din mânecă, etalând cele mai complicate preparate din competiţie. Riscul a fost apreciat de chefi, care au văzut în fiecare un viitor bucătar profesionist. Foştii concurenţi de la balcon şi-au susţinut favoriţii, Tudor fiind preferatul majorităţii.

„Îmi pare rău că nu ai pus mai mult sos de măsline. Farfuria ta e senzaţională. În ceea ce priveşte carnea, aş fi vrut să ai mai mult curaj“, i-a spus chef Adrian Hădean lui Tudor, în timpul judecării preparatelor. „Aş fi în stare să propun farfuria asta pentru o linie de restaurante“, a zis acelaşi chef lui Ciprian. „Odette, destul de îndrăzneaţă combinaţia ta. Este o farfurie rafinată, dar la plating are un defect“, a afirmat chef Patrizia Paglieri despre farfuria Odettei. 

Prima notă de zece şi eliminarea lui Tudor 

Proba a doua a oferit următorul punctaj cumulat: Odette – 50 de puncte, Ciprian – 50 de puncte, cu prima notă de zece din concurs, oferită de chef Patrizia, Tudor – 44 de puncte, astfel că cel din urmă, considerat viitorul câştigător, a fost eliminat, iar în proba finală s-au confruntat Odette şi Ciprian. „MasterChef nu e cel care o să ia banii şi trofeul ăla, Tudor e MasterChef“, a spus Andreea, cea mai apropiată prietenă a celui eliminat. 

image

Tudor Marcu a fost eliminat spre surprinderea tuturor FOTO Pro TV/Facebook 

Titlul de „MasterChef“ a fost decis de un desert 

Duelul final, cea mai dificilă probă din „MasterChef“, a presupus realizarea celui mai bun desert. Prajitură cu morcov şi îngheţată din brânză de capră (Odette), desert brazilian cu aloe vera (Ciprian) au fost ultimele două „gloanţe“ folosite de concurenţi în lupta pentru titlu. 

image

Desertul realizat de Odette FOTO Pro TV 

image

Desertul realizat de Ciprian FOTO Pro TV 

„Aş plăti pentru farfuria asta şi aş mai cere încă una“, a mărturisit chef Adrian Hădean despre desertul lui Ciprian. „Odette sunt foarte supărat pe tine. Pentru că ne-ai făcut sarcina foarte grea. E aromat, gustul brânzei de capră merge cu smochinele, iar îngheţata are o textură ideală“, a spus chef FOA despre farfuria Odettei. 

image

Odette şi Ciprian, în aşteptarea verdictului FOTO Pro TV/Facebook 

La final, Ciprian a primit iarăşi nota zece, din partea Patriciei Paglieri, iar Odette a primit la rândul ei aceeaşi notă din partea lui FOA. Partajarea a făcut-o chef Adrian Hădean care a oferit nota nouă Odettei, şi nota zece pentru Ciprian. Astfel, Ciprian Ogarcă a devenit câştigătorul „MasterChef“,  sezonul cinci. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite