Finala „Junior Chef“: marele câştigător de doar 11 ani a decis să împartă premiul cu doi dintre colegii săi

Finala „Junior Chef“: marele câştigător de doar 11 ani a decis să împartă premiul cu doi dintre colegii săi

Florian Andrei Maria a câţtigat titlul de „Junior Chef“ FOTO Antena 1

Florian Andrei Maria este primul Junior Chef al României şi câştigătorul unui premiu în valoare de 15.000 de euro, după ce micuţul a reuşit să-i învingă pe ceilalţi 11 finalişti ai show-ului culinar de pe Antena 1.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni seară, primul sezon al show-ului culinar pentru copii, „Junior Chef“, şi-a desemnat câştigătorul, Andrei Florian Maria, în vârstă de 11 ani, care i-a cucerit pe cei trei membri ai juriului şi a plecat acasă cu trofeul şi premiul de 15.000 de euro.
 
„Când am aflat că sunt câştigător nu mi-a venit să cred. A fost un sentiment unic pe care probabil nu-l voi mai trăi niciodată. A fost într-adevăr o surpriză“, a mărturisit Floricică, după cum îl alintau colegii din concurs. 
 
Câştigătorul spune că o parte din premiu îl va da Mariei, una dintre prietenele sale din concurs, pentru a-şi lua un robot performant de bucătărie în valoare de 500 de euro, dar şi lui Rareş, amicul său, căruia îi va da 1.000 de lei.
 
„Restul banilor îi voi strânge pentru că vreau să merg la studii în străinătate“, povesteşte Florian.
 
Florian Andrei Maria îşi doreşte să împartă premiul cu doi dintre colegii săi FOTO Antena 1

Lupta a fost strânsă, pentru că în proba finală au rămas 12 dintre cei mai buni bucătăraşi din România. Decizia a fost una grea, Anca Lungu, Marius Florea Vizante şi Horia Vîrlan au mărturisit că au fost nevoiţi să aleagă doar unul dintre multele preparate perfecte şi au decis că reţeta de vită a lui Floriciă merită premiul cel mare.
 
Imediat după ce a fost desemnat primul Junior Chef al României, Floricică a primit sute de felicitări din partea prietenilor şi susţinătorilor săi: „Cea mai mare surpriză am avut-o atunci când am ajuns azi dimineaţă în clasă, toţi colegii mei au sărit pe mine, m-au felicitat şi m-au îmbrăţişat, spunându-mi că sunt mândri de mine“, a mai povestit Florian.
 
Puştiul de 11 ani a impresionat juriul „Junior Chef“ FOTO Antena 1

Ioana Haidamac, Bayloun Aly , Claudiu Popa, Daria Ivan, Nicolas Bosancu, Manrico Pregnolato, Rareş Pop, Andrei Geavela, Nicoleta Cristescu, Florian Maria, Maria Boaca şi Giulio Dinu au fost cei 12 micuţi ajunşi în finala competiţiei „Junior Chef“.
 
În prima etapă a finalei, aceştia au gătit pentru finaliştii unui alt show pentru copii, „Next Star“, iar în cea de-a doua au avut la dispoziţie 100 de lei şi 30 de minute pentru a cumpăra ingredientele necesare reţetei pe care mizează pentru a impresiona juriul.
 
În ultima probă, cei 12 finalişti s-au văzut nevoiţi să gătească un preparat inventat de ei, iar primii trei clasaţi au fost Maria Boancă, Rareş Pop şi Andrei Florian Maria, cel din urmă reuşind să acumuleze cel mai mare punctaj în urma celor două probe.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: