Finala „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor“: cine este marele câştigător al celui de-al doilea sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala „Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor“. Să-i impresionezi pe cei trei chefi de la „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor“ nu este un lucru deloc uşor. Însă Michael Pascale (27 de ani) a demonstrat, în marea finală a competiţiei culinare, difuzată luni, 4 mai, la Antena 1, ce înseamnă un service perfect şi a ieşit victorios din restaurantul show-ului.

Încă de la începutul sezonului doi, competiţia bucătarilor se anunţa una extrem de tăioasă, fiecare concurent fiind conştient că a ajuns „în iad“. Dintre toţi cei care au călcat pragul bucătăriei „Hell's Kitchen“, Maria şi Michael au demonstrat că sunt cei mai buni.

În finala „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor“, difuzată luni, 4 mai, la Antena 1, toţi foştii participanţi s-au întors în bucătăria show-ului pentru a-i ajuta pe cei doi finalişti, Maria Crap şi Michael Pascale.

Deşi cei trei chefi de la „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor“ au fost duri, exigenţi şi, uneori, de-a dreptul diabolici, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea au fost îndrăgiţi de mulţi dintre concurenţii show-ului, care s-au bucurat nespus să-i revadă.

Cu bune, cu rele, cei doi finalişti, Michael şi Maria, au reuşit să facă faţă cu brio tensiunilor, să înveţe ceva nou la fiecare ediţie şi să se perfecţioneze, însă numai unul a ieşit învingător.

Ajunşi la finalul sezonului, Michael Pascale a primit titlul de Chef, bucurându-se de premiul de 50.000 de euro, în timp ce Maria, clasată pe locul doi, a primit şansa de a studia în Franţa

Cele mai importante momente din timpul emisiunii:

Finala „Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor“: finaliştii, ajutaţi de foşti concurenţi

Marea finală de la „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor“ a debutat cu intrarea în platou a foştilor concurenţi, care au reuşit să o uimească pe Maria, prin simplul faptul că s-au schimbat, într-un timp relativ scurt. Primul pas, dar şi prima alegere dificilă a celor doi finalişti, a fost formarea echipelor.

Astfel, echipa Mariei Crap (33 de ani) a fost formată din: Mălina, Florina, Adriana, Raul, Tudor, Iana şi Frankie. De cealaltă parte a baricadei, Michael Pascale (27 de ani) şi-a format echipa din: Ciprian, Gabriel, Paul, Florin, Rebeca, Monica şi Angela.

„Sunt bucuros şi liniştit cu echipa mea“, a declarat Michael, în timp ce Maria s-a arătat mulţumită de faptul că adversarul său din finală nu a ales niciun concurent pe care şi l-ar fi dorit în echipa ei.

Chefii le-au dat de veste celor doi finalişti că, până la primul service, membrii echipelor lor trebuie să înveţe meniul. În echipa Mariei au început bârfele încă din primele momente. „Michael şi-a ales un meniu simplu pentru seara asta, ceea ce nu-i stă în fire“. Michael a recunoscut că, într-adevăr, va miza pe un meniu simplu. În schimb, Maria şi-a ales un meniu mai complicat, după părerea unora dintre colegii săi, ce a inclus, printre altele, un muşchi de vită în sos de piper. Convinşi că sunt pregătiţi pentru marele duel şi plini de încredere în echipele lor, Maria şi Michael şi-au strâns mâna şi şi-au urat succes, pentru ultima oară.

Maria şi Michael, cei doi finalişti FOTO Antena 1

image

„Nu am avut emoţii atât de mari nici măcar în zilele în care ştiam că trebuie să nasc“, a recunoscut Maria. Pe de altă parte, Michael a afişat o atitudine mult mai relaxată. Cu toate acestea, momentele dificile şi-au făcut uşor apariţia în bucătăria „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor“. Vina a fost dată, desigur, pe emoţiile foarte mari, care i-au copleşit atât pe cei doi finalişti, cât şi pe foştii concurenţi.

Michael le-a dat sfaturi şi indicaţii colegilor săi din echipa albastră şi nu şi-a făcut prea multe griji că aceştia nu se vor descurca. Pe de altă parte, în echipa roşie, stresul a fost mult mai mare, încă de la bun început Maria simţind o presiune imensă şi dorindu-şi ca totul să iasă perfect. „Pentru mine finala înseamnă totul, sunt sigură că nu am cum să dau greş“, a spus Maria, în timp ce Michael a mărturisit că marele premiu, în valoare de 50.000 de euro, va fi un vis împlinit: „De o lună am emoţii, niciodată nu am câştigat un asemenea concurs şi m-am gândit la toate detaliile“.

Fiecare finalist le-a explicat apoi celor trei chefi poziţia membrilor echipelor pe care şi le-au format: cine se va ocupă de carne şi peşte, cine va avea grijă de garnituri şi cine va prepara deserturile.

Echipa roşie FOTO Antena 1

image

Restaurantul „Hell’s Kitchen“ a fost deschis pentru ultima oară

Virgil a deschis restaurantul, primind cu bucurie familiile concurenţilor şi o mulţime de oaspeţi de seamă care abia aşteaptau să se delecteze cu preparate de top. Astfel, în restaurantul „Hell’s Kitchen“ şi-au făcut apariţia atât rudele, cât şi prietenii apropiaţi ai finaliştilor. Emoţiile au devenit din ce în ce mai mari, odată cu primele comenzi. „Haideţi, trebuie să-i învingem“, şi-a încurajat Maria echipa.

Astfel, Maria şi Ciprian au preluat conducerea în bucătăria „Hell’s Kitchen“ şi şi-au anunţat colegii care sunt primele comenzi, printre care s-au numărat preparate precum fripturi de porc şi de miel, peşte, supe-creme de legume şi sos tartar.

Primele tensiuni au apărut şi în echipa albastră, odată ce Michael şi-a dat seama că echipa sa ar putea întârzia cu service-ul, deşi finalistul a ales un meniu mult prea simplu pentru finală, după părerea echipei adversare. În echipa Mariei, emoţiile au devenit din ce în ce mai mari cu fiecare farfurie pregătită. Saint-Jaques-ul a dat mari bătăi de cap colegilor finalistei, care s-a enervat cumplit după ce a văzut preparatele arse.

Finala „Hellʼs Kitchen - Iadul bucătarilor“: chefii, mai blânzi cu finaliştii

Chef Florin Dumitrescu a renunţat la aroganţa cu care şi-a obişnuit concurenţii şi i-a dat Mariei sfaturi, astfel încât preparatele echipei sale să fie pe cât de gustoase, pe atât de apetisante. Aceeaşi atitudine, mai prietenoasă, a afişat-o şi chef Sorin Bontea.

Primul preparat ieşit din bucătăria „Hellʼs Kitchen“ a venit din partea echipei lui Michael. Farfuriile cu mozzarela, asezonate cu rucola şi sos pesto, nu aveau cum să nu impresioneze oaspeţii. Între timp, echipa Mariei a continuat să se lupte cu Saint-Jaques-ul. „Nu le mai arde, măi, nu le mai arde“, a tot repetat Maria în disperare.

Maria şi Michael FOTO Antena 1

image

Finala „Hellʼs Kitchen – Iadul Bucătarilor“: finaliştii, sabotaţi de propriile echipe

Nici supele Mariei nu au ieşit aşa cum trebuia, fiind nesărate, după părerea lui Chef Cătălin Scărlătescu, care a avertizat-o pe finalistă că nici ciupercile nu sunt ca la carte: „Vezi, Maria, că echipa asta te trage în jos“. Michael a fost şi el avertizat de chefi că echipa sa ar încerca să-l saboteze. Cu toate acestea, echipa lui Michael a mai servit un bon, de care clienţii resturantului s-au arătat foarte încântaţi.

Între timp, Maria, cu ajutorul echipei sale, a reuşit să servească supele-cremă. Acestea, însă, s-au întors înapoi în bucătărie, neatinse de oaspeţi. Astfel, Maria i-a comandat lui Flori să pregătească o altă supă, deşi, după gustul său, primele farfurii nu au avut nicio problemă.

„Maria se enervează foarte tare în momentul în care cineva greşeşte“, a declarat Michael, care a reuşit să scoată la capăt toate cele trei aperitive. Maria însă nu s-a dat bătută şi nici nu s-a lăsat descurajată de primele eşecuri din bucătărie. Ea a continuat să dea indicaţii şi sfaturi echipei sale, astfel încât totul să iasă perfect, aşa cum şi-a propus de la bun început.

Michael şi echipa sa FOTO Antena 1

image

Michael a trecut la meniul principal, compus din muşchiuleţ de porcuşor de lapte cu roşii coapte – un preparat perfect pentru finală. Garnitura de păstârnac cu capere, pe de altă parte, nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor chefilor. Oaspeţii restaurantului au fost de aceeaşi părere, astfel că Michael a decis să schimbe garnitura.

Maria a continuat să ţipe la colegii săi, poruncindu-le să termine preparatele de vită şi peştele. Cu toate acestea, ea a declarat că „nu are ce să le reproşeze colegilor săi“. „Haideţi că mai avem două mese, nu vă mai uitaţi în stânga-dreapta, concentraţi-vă pe ce faceţi aici. Aduce-ţi şi ciocolata, hai odată“, a mai spus aceasta. În cele din urmă, echipa sa a dus şi al doilea service la capăt.

Michael a ridicat şi el tonul la colegii săi, însă aceştia nu s-au supărat. „I-am avertizat, de la început, că s-ar putea să ţip, dar am reuşit să-i reunesc pe toţi şi au rămas solidari până la capat“, a spus finalistul.

Finala „Hellʼs Kitchen – Iadul Bucătarilor“: cerere în căsătorie, în plin service

Între timp, membrii ambelor echipe au început să prepare, cu foarte mare atenţie, deserturile, însă, surpriză: Raul şi-a luat inima în dinţi, iar, în plin service, s-a pus în genunchi în faţa iubitei sale şi a cerut-o în căsătorie. Fără să stea pe gânduri, deşi a fost luată prin surprindere, iubita lui Raul a spus „da“, din toată inima. Toţi concurenţii au recunoscut că au fost impresionaţi de acest moment, iar chefii l-au felicitat pe Raul pentru curajul de care a dat dovadă.

Finala „Hellʼs Kitchen – Iadul Bucătarilor“: chefii au ales câştigătorul sezonului doi

Momentul mult aşteptat, jurizarea chefilor, a pus şi mai multă presiune pe umerii celor doi finalişti. „Eu nu am venit aici ca să pierd, nu îmi place să fiu pe locul doi“, a spus Michael. Maria nu s-a lăsat nici ea mai prejos şi a declarat că nu concepe o înfrângere. Nici alegerea chefilor nu a fost una uşoară. După multe discuţii şi dezbateri, căci ambii finalişti s-au descurcat de minune, cu tot cu greşelile făcute. „Am analizat toată prestaţia voastră pe parcursul acestei emisiuni şi nu ne-a fost deloc uşor“, a declarat chef Dumitrescu, înainte de marele verdict.

Finala „Hellʼs Kitchen – Iadul Bucătarilor“: Michael Pascale (27 de ani), marele învingător


Michael, câştigătorul sezonului doi, a sărbătorit victoria alături de iubita sa şi foştii colegi FOTO Antena 1

image

În spatele a două uşi, cu mâinile pe clanţă, fiecare finalist a aşteptat, cu sufletul la gură, cel mai spectaculos moment: ieşirea din „Iadul Bucătarilor“. Uşa, însă, nu s-a deschis decât pentru Michael, care a plecat acasă cu marele premiu în valoare de 50.000 de euro, dar şi cu titlul de Cel mai bun bucătar de la „Hellʼs Kitchen – Iadul Bucătarilor“. „Am câştigat şi o reputaţie de chef, şi mândria familiei, şi banii“, a spus acesta, entuziasmat. Pe de altă parte, Maria, deşi tristă, a ieşit din competiţie cu capul sus, declarând că, pentru ea, locul al doilea nu înseamnă nimic: „Nu mă simt înfrântă“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite