Meritul principal pentru această nouă victorie cu miros de coroană funerară şi sunet de marş funebru îi revine d-lui Stelian Tănase, preşedintele –director general al instituţiei. Un personaj extrem de vorbăreţ care, în loc să îşi vadă de treaba pentru care încasează lunar 200 de milioane plus alte sporuri, să caute soluţii pentru salvarea instituţiei, să o recredibilizeze, să o facă atractivă pentru telespectatorii ce îşi amintesc de existenţa ei doar când văd că lună de lună plătesc 4 lei degeaba, o târăşte în tot felul de scandaluri mediatice.

După ce, din ianuarie încoace, a luat tot felul de măsuri haotice, intempestive, în dispreţul legii şi al bunului-simţ, măsuri ce au avut nu doar costuri de imagine, ci şi un preţ în bani pentru care nimeni nu i-a cerut deocamdată socoteală, văzând că îi cam sar pernele de sub ilustru-i dos şi că mazilirea e aproape, dl. Tănase a decis să pozeze în victimă politică şi cruciat al adevărului şi echidistanţei.  Comite zilnic exerciţii de ipocrizie, dă interviuri în care plouă cu minciuni, scrie frenetic pe blogul personal texte în care se auto-glorifică în asemenea măsură încât ai putea cred că laptopul i-a fost infestat de virusul Corneliu Vadim Tudor, îşi caută apărători în presă. Şi, ca un făcut, aceştia fie că se exprimă în Cotidianul d-lui Cornel Nistorescu, devenit un colaborator bine plătit al TVR din dorinţa expresă a d-lui Tănase, fie că se află ei înşişi în relaţii contractuale cu instituţia din Calea Dorobanţi şi îşi datorează mănoasele prezenţe pe ecran aceluiaşi domn Stelian Tănase, fie au câte un fiu sau o fiică plasaţi fără concurs, prin stratagema interimatelor prelungite, în posturi de conducere din Televiziunea publică.

Dl. Tănase îi acuză pe politicieni de lipsă de respect faţă de TVR şi faţă de angajaţii acesteia. Uitând că taman această lipsă de respect a fost cea care i-a adus numirea în fruntea TVR. O lipsă de respect concretizată în indiferenţa politicului faţă de viitorul SRTV. Un viitor pe care îl calcă în picioare de dragul trocurilor politice de joasă speţă. Îi reimprospătăm, prin urmare, memoria ilustrului istoric al comunismului românesc, reamintindu-i că în decembrie 2013 a devenit director general interimar ca urmare a isteriilor şi ultimatelor fostului preşedinte al PNL şi copreşedinte al acum defunctei USL, dl. Crin Antonescu. Că, în iunie 2014, a fost votat de Parlament ca PDG după nenumărate temenele făcute în faţa preşedintelui PSD, dl. Victor Ponta. Care s-a înduplecat, le-a cerut parlamentarilor puterii să îl voteze pe dl. Tănase ca PDG din calcule şi considerente politicianiste şi de imagine explicit recunoscute de premier la sfârşitul săptămânii trecute. Aceasta în pofida faptului că din decembrie până în iunie se adunaseră deja cam prea multe isprăvi şi pocinoage ce îl arătaseră pe dl. Tănase ca total nepotrivit pentru respectiva funcţie.

În iunie, dl. Georgică Severin, mare responsabil parlamentar peste cultura şi televiziunea din România, a dus conştiincios la îndeplinire, cu nedezminţit spirit de partid, sarcina trasată de dl. Victor Ponta. Acum, când premierul s-a răsucit şi răzgândit şi a avut dintr-o dată revelaţia lipsei de caracter a d-lui Tănase, dl. Severin s-a răsucit disciplinat şi el şi vrea demisia şefului TVR. Pe care, în cel mai caraghios mod cu putinţă, îl acuză de politizarea excesivă a Televiziunii publice. Făcându-se că nu observă că politizarea în cauză, cât se poate de reală altminteri, s-a făcut şi continuă să se facă în folosul PSD. Ajunge să aruncăm o privire pe lista invitaţilor d-lui Sorin Avram, devenit pentru unii, peste noapte, etalon al jurnalismului românesc, şi să ne lămurim că invitaţii emisiunii Vorbeşte liber au fost precumpănitor din PSD ori din rândul susţinătorilor acestuia.

Nu politizarea TVR îl preocupă pe dl. Georgică Severin. Ci dorinţa de a-i face pe plac d-lui Ponta şi a-i servi cu anticipaţie pe tavă capul d-lui Stelian Tănase. Nu respectul faţă de TVR şi faţă de angajaţii acesteia, angajaţi pe care îi denigrează sistematic, îi creează insomnii d-lui Stelian Tănase. Ci obsesia disperată a domniei sale de a se perpetua în funcţie.