EXCLUSIV Detalii din culisele „Românii au talent“: „Mihai Petre este mai rău ca înainte“

EXCLUSIV Detalii din culisele „Românii au talent“: „Mihai
Petre este mai rău ca înainte“

Andi Moisescu, Andra, Mihai Petre şi Florin Călinescu FOTO Pro TV

Sezonul 9 al show-ului înseamnă şi revenirea în juriu a lui Mihai Petre (39 de ani), care l-a făcut pe Andi Moisescu (46 de ani) să declare: „A aruncat cu «nu-uri» în stânga şi-n dreapta de mă durea pe mine sufletul, dar pe concurenţi.“

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul sezon „Românii au talent“, de la Pro TV, are pe 8 februarie, de la ora 20.30, şi va fi difuzat, ca de obicei, în fiecare vineri. 

În prima ediţie, telespectatorii îl vor întâlni pe unul dintre cei mai interesanţi magicieni. Trucurile acestuia cu gaz, bile de billiard şi monede au ridicat toată sala în picioare, dar şi membrii juriului, iar numărul prezentat de el a stârnit hohote de râs. „Eşti cel mai amuzant tip pe care l-am văzut. Ai avut cea mai palpitantă reprezentaţie pe care am vazut-o pe scenă“, spune Andi Moisescu.

Un alt moment remarcabil al primei ediţii este cel al unei concurente care nu a renunţat niciodată la visul ei. A crezut în ea şi a lucrat la perfecţionarea numărului, iar vineri îl va face pe Mihai Petre să spună: „Întotdeauna am crezut că show-ul acesta este despre oameni ca tine, care vin cu emoţie sinceră“.

Sezonul 9 înseamnă şi revenirea dansatorului Mihai Petre la masa juriului, înlocuind-o astfel pe Mihaela Rădulescu (49 de ani), devenită acum prezentatoarea reality show-ului „Ferma“, difuzat de acelaşi post.  

Mihai Petre (39 de ani), catalogat drept „juratul cel rău“, a vorbit despre întoarcerea în echipă după patru ani de absenţă şi mărturiseşte că nu a făcut decât să fie sincer şi obiectiv cu privire la momentele concurenţilor:

„Eu am încercat de fiecare dată să fiu obiectiv şi să dau un feedback real, să fiu sincer cu cei care urcă pe scenă. Nu mi-am impus vreun moment să fiu «juratul cel rău», ci să le spun concurenţilor exact ce cred despre momentele pe care le prezintă“, a mărturisit Mihai. 

Mihai Petre FOTO PRO TV 

Pe de altă parte, colegul de pupitru, Andi Moisescu, a declarat că dansatorul s-a făcut „mai rău ca înainte“. „E the bad guy (n.r. – tipul cel rău) clar. Nu s-a schimbat deloc în anii ăştia care au trecut. Ba chiar mi s-a părut şi mai sever. A aruncat cu «nu-uri» în stânga şi-n dreapta de mă durea pe mine sufletul, dar pe concurenţi“, a spus Andi Moisescu într-un interviu pentru „Adevărul“.

Cei doi membri ai juriului sunt de părere că noul sezon va fi cel mai spectaculos de până acum, „cu momente artistice mai bune ca niciodată“.

„Principala atracţie în acest sezon va fi scena. Sunt momente artistice mai multe şi mai bune ca niciodată până acum. Mai exact, faptul că numărul de talente neaşteptate care mi-au mers la suflet a atins un maxim istoric“, a declarat Andi.   

„Mulţi dintre concurenţi sunt uimitori, ne-au lăsat fără cuvinte la preselecţii, de multe ori mi se părea ireal ce puteau să facă sau cât de inventivi pot fi. Sunt convins că va fi un sezon incredibil, un sezon suprem!“, afirmă şi Mihai Petre.

Andi Moisescu şi Mihai Petre au dezvăluit care au fost momentele lor preferate din preselecţii.

„Au fost foarte multe momente care mi-au plăcut şi care m-au făcut să mă ridic de pe scaun sau chiar să merg pe scenă. Totuşi, cred că momentul meu preferat rămâne cel pentru care am apăsat butonul auriu. O să vedeţi în curând despre ce este vorba. Cert e că am fost uluit şi nu ştiam cum aş putea răsplăti mai bine un asemenea talent şi o asemenea emoţie transmisă“, a spus dansatorul.

„Am avut mai multe, ca să fiu sincer. Dar unul dintre ele este fără dubii actul artistic căruia i-am oferit butonul meu auriu. A fost atât de neaşteptat şi în continuare greu de explicat, deşi omul s-a străduit să mă convingă personal că nu e nimic ireal la mijloc, ba chiar că ar putea să mă înveţe şi pe mine, încât mi-a fost imposibil să mă abţin să nu apăs butonul care l-a trimis direct în semifinală“, a mărturisit şi Andi Moisescu.

Andi Moisescu FOTO PRO TV

În plus, Andi Moisescu şi Mihai Petre au dezvăluit şi care au fost momentele cel mai „greu“ de privit. 

„Momente greu de digerat sunt chiar mai multe. Fie vorba între noi, nici golden buzz-ul meu nu e tocmai uşor de privit. Nu vreau sub nicio formă să stric vreo surpriză, dar până şi mie mi-a fost greu să privesc în totalitate numărul pe care în cele din urmă m-am hotărât să-l trimit direct în semifinală“, a răspuns Moisescu. 

„La acest capitol stăm foarte bine în acest sezon. Avem momente extrem de riscante, greu de privit, şi momente care, pur şi simplu, ne-au uluit prin complexitatea lor si prin faptul că ne-au trecut prin tot felul de stări, de la emoţie la tensiune. Preselecţiile au fost ca un carusel“, mărturiseşte şi Mihai Petre. 

Andi Moisescu şi Florin Călinescu împărtăşesc „o plăcere vinovată“

Şi în noul sezon, după cum mărturiseşte Mihai Petre, au existat şi momente care au devenit „plăceri vinovate“, o sintagmă folosită adesea de dansator în sezoanele precedente: „Ca în fiecare sezon, «plăcerile vinovate» există. Nu ştiu neapărat dacă a fost decizia mea la început, pentru cel puţin una dintre ele, cât a colegilor mei, pe care nu i-am putut dezamăgi.“

Andi Moisescu a mărturisit că anul acesta a fost pe acceaşi lungime de undă cu Florin Călinescu (62 de ani), membru al juriului, cu privire la momentele devenite imediat „plăceri vinovate“: „Acum, la vreo două dintre ele, dacă îmi amintesc bine, a fost şi dorinţa maestrului Călinescu, pentru care eu am o slăbiciune aparte, deci, cum să mă pun de-a curmezişul?“. 

Cei doi membri ai juriului au vorbit şi despre cele mai slabe momente din preselecţiile noului sezon al show-ului de la Pro TV. „Au existat câteva momente din care mi-a fost foarte greu să-mi dau seama unde se situa exact talentul, însă nu cred că există cel mai slab moment din preselecţii. Ce e important în final e că pe scenă a existat diversitate, lucru care ne-a bucurat“, a declarat Mihai Petre.

Mihai Petre FOTO PRO TV

„Eu am un mare atu. Nu reţin decât momentele care merită reţinute. Pe cele slabe le uit imediat. Din fericire pentru ele, cred. Deci, cu părere de rău, dacă a existat şi aşa ceva în sezonul ăsta, sigur memoria mea nu le-a reţinut“, a afirmat Moisescu. 

Întrebaţi care sunt principalele calităţi pe care ar trebui să le aibă viitorul câştigător, cei doi au răspuns: „Să fie talentat, să trateze această competiţie cu seriozitate şi, cred că cel mai important, să se prezinte cu siguranţă şi cu bucurie în faţa celor care-l urmăresc“, e de părere Mihai Petre.

„Cred că au rămas aceleaşi dintotdeauna. Trebuie să aibă talentul de-a crea un moment suficient de spectaculos, într-un context dat, încât emoţia să meargă atât de bine la sufletul românului telespectator, încât nu doar să spună «ce frumuseţe», ci pur şi simplu să pună mâna pe telefon şi să nu se împace cu el însuşi până nu-l votează. Nu cred că e nevoie să ne amintim ce greu votează românii, în general, ca să fie limpede că nu e deloc uşor de câştigat un astfel de pariu“, a declarat şi Andi Moisescu. 

FOTO PRO TV

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: