„Eroul român cu făcăleţ“ de la Londra îşi încearcă norocul la „Chefi la cuţite“: cu ce preparat a impresionat FOTO

„Eroul român cu făcăleţ“ de la Londra îşi încearcă norocul la „Chefi la cuţite“: cu ce preparat a impresionat FOTO

Florin Morariu nu doar că a adăpostit persoane aflate în pericol, ci şi a încercat să-i alunge pe terorişti folosindu-se de ce avea la îndemână FOTO Antena 1

Florin Morariu, românul denumit „eroul cu făcăleţ“ după ce i-a înfruntat pe terorişti în timpul atacului din Londra din luna iunie, se numără printre concurenţii noului sezon „Chefi la cuţite“

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul sezon al emisiunii culinare „Chefi la cuţite“ va avea premiera astăzi, de la ora 20.00, iar pe lângă savoarea preparatelor, Antena 1 vrea să pună accentul şi pe poveştile de viaţă ale concurenţilor, care uneori sunt de-a dreptul impresionante. 
 
Este şi cazul lui Florin Morariu, un ieşean în vârsta de 32 de ani, care este de meserie brutar, însă o descriere succintă a istoriei sale îl plasează în mijlocul unuia dintre cele mai înfricoşătoare momente prin care au trecut locuitorii Londrei în ultima perioadă. În timpul atacului din seara de 3 iunie, românul a adăpostit oameni care se aflau în pericol în brutăria în care lucra şi a ripostat împotriva teroriştilor, pornind pe urmele lor şi atacându-i cu lăzi şi un făcăleţ. 
 
Recunoscut de autorităţile britanice ca fiind un adevărat erou şi ridicat la rang de onoare de către primăria oraşului Iaşi, Florin Morariu revine în atenţie de această dată în bucătăria sezonului patru „Chefi la cuţite“.

 
Ieşeanul relatează şi acum despre adrenalina care l-a cuprins în acea seară teribilă şi l-a făcut să îi înfrunte pe terorişti fără a se gândi de două ori. Umil, cu un spirit al corectitudinii extrem de dezvoltat şi o latură umană pe care ai vrea să o întâlneşti mai des în orice om din jur, eroul-român îşi stăpâneşte cu greu emoţiile, mai ales când este întrebat despre nefericitul eveniment. Efectele atacului le-a resimţit o perioadă îndelungată şi a apelat la şedinte de psihoterapie pentru a se reechilibra şi a reveni la normalul cotidian. 
 

I-a cucerit pe chefi cu mâncare în stil moldovenesc

În show-ul „Chefi la cuţite“, bancul de lucru îi provoacă nerăbdare, dar cu tact reuşeşte să trateze prima probă a concursului cu încredere şi singuranţă. Cu un preparat uşor, Florin Morariu a demonstrat că gustul mâncării nu trebuie neapărat să fie transpus într-o farfurie exotică, dificil de gătit. Pui cu ciuperci şi smântână, cu asta i-a cucerit pe cei trei chefi, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, care au fost la fel de impresionaţi de simplitatea gustului ca de istoria din spatele concurentului. 

 
Vedetele Antenei 1 au fost cu adevărat încântate să îl cunoască şi au avut ocazia să îl felicite atât pentru curajul dovedit într-o situaţie limită, cât şi pentru modul în care a reinterpretat o mâncare tradiţională, în stil moldovenesc. La final, le oferă fiecăruia câte un făcăleţ cadou, simbolizând atât unealta cu care i-a atacat pe terorişti, cât şi primii lui paşi într-o experienţă gastronomică importantă.
 
Florin Morariu le-a oferit celor trei chefi câte un făcăleţ cadou, unealta cu care i-a atacat pe terorişti
citeste totul despre: