Episodul 5 din Game of Thrones, cel mai slab rating din istoria serialului, dar şi cele mai mari audienţe: ce i-a nemulţumit pe fani

Episodul 5 din Game of Thrones, cel mai slab rating din istoria serialului, dar şi cele mai mari audienţe: ce i-a nemulţumit pe fani

Evoluţia protagonistei Daenerys a fost una dintre nemulţumirile fanilor şi criticilor FOTO HBO

Game of Thrones nu încetează să ne surprindă. Odată cu penultimul episod din sezonul 8, serialul a reuşit să doboare două recorduri: unul negativ şi unul pozitiv – cel mai slab rating şi cel mai vizionat episod. Atenţie, urmează spoilere!

Premiera „The Bells“ a fost urmărită de 12,48 de milioane de telspectatori, devenind cel mai vizionat episod din istoria „Game of Thrones“, recordul precedent fiind deţinut de finalul sezonului 7, care a ţinut în faţa micilor ecrane 12,07 milioane de persoane. În total, de pe toate platformele de difuzare, episodul 5 din ultimul sezon al serialului a fost văzut de 18,4 milioane de oameni, potrivit Variety.
 
Având în vedere cifrele uriaşe înregistrate de penultimul episod, care a stârnit reacţii mixte în rândul fanilor şi criticilor, este de aşteptat ca finalul „Game of Thrones“ să doboare toate recordurile. 
 
În acelaşi timp, Game of Thrones a reuşit şi o „performanţă“ negativă, episodul 5 fiind cotat de critici şi fani cel mai slab de până acum. Astfel, episodul „The Bells“ are un rating de doar 49% pe Rotten Tomatoes, ceea ce este un scor foarte mic dacă ţinem cont de faptul că 22 dintre episoadele serialului au obţinut un rating maxim. Al doilea cel mai slab cotat episod este „Unbowed, Unbent, Unbroken“ din sezonul 5, care are 54 %, în mare parte pentru scena violului personajului Sansa Stark, care a revoltat publicul şi criticii. 
 
Este a doua oară când un episod din sezonul final „Game of Thrones“ obţine un rating prost, după cel cu numărul 4, „The Last of The Starks“, care deţine un scor de 57%. 
 
După vizionarea episodului 5, fanii serialului s-au grăbit să-şi exprime dezamăgirea pe reţelele sociale. Cel mai comun motiv de nemulţumire a fost schimbarea bruscă a Mamei Dragonilor. Unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale seriei, Daenerys Targaryen a luat-o razna şi a ars aproape în întregime Debarcaderul Regelui, ucigând o mulţime de oameni nevinovaţi, spre disperarea fanilor. 
 
De asemenea, fanii nu au fost satisfăcuţi de maniera în care Cersei Lannister a murit, cei mai mulţi aşteptându-se la un sfârşit mai brutal pentru personajul negativ. În plus, multe voci sunt de părere că scenariştii au greşit când au umanizat-o pe Cersei, în timp ce pe Dany au demonizat-o. 

„Cele mai tragice morţi din Game of Thrones: scenariul, modul în care evoluează personajele şi firul narativ de care se pare că toată lumea a uitat complet“, „Nu este despre punctul în care a ajuns povestea, ci despre cum s-a ajuns acolo“, „Eu nu înţeleg schimbarea bruscă a lui Dany. De ce au dezvoltat-o timp de şapte sezoane, trecând de la o fată abuzată la o regină care eliberează sclavi şi ajută oameni, doar pentru a-i distruge complet personajul în doar două episoade. Mi-e greaţă“, „RIP Daenerys. Nu este încă moartă, dar cei zece ani în care personajul a fost dezvoltat au fost îngropaţi“, „Aştepţi 10 ani să vezi cum moare Cersei şi brusc se prăbuşesc nişte pereţi pe ea“, „Cele mai bune moduri în care Cersei să moară: 1) Jaime o omoară pe Cersei, 2) Regele Nopţii o omoară pe Cersei, 3) Arya o omoară pe Cersei, 4) Drogon o omoară pe Cersei... 146) Cersei face pneumonie şi moare... 1672) Moare sub pietre“, au fost doar câteva dintre criticile venite din partea fanilor Game of Thrones. 

Ultimul episod din Game of Thrones va fi difuzat de HBO pe 19 mai. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: