Emisiunea lui Liviu Mihaiu de la Radio Guerrilla, suspendată până la clarificarea dosarului penal al lui Bogdan Olteanu

Emisiunea lui Liviu Mihaiu de la Radio Guerrilla, suspendată până la clarificarea dosarului penal al lui Bogdan Olteanu

Liviu Mihaiu a luat o pauză de la Radio Guerrilla, iar acum emisiunea sa a fost suspendată FOTO David Muntean

Radio Guerrilla a anunţat pe contul de Facebook că emisiunea pe care Liviu Mihaiu o realiza este suspendată până la clarificările legate de scandalul în care moderatorul de radio este implicat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am fost întotdeauna guvernaţi doar de propriile noastre exigenţe de probitate morală şi profesională“

„Bucureşti, 4 august 2016. Radio Guerrilla a hotărât astăzi suspendarea emisiunii «Asta La Revista Mesei cu Liviu Mihaiu» până la clarificarea dosarului penal al fostului Viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu. Am fost întotdeauna guvernaţi doar de propriile noastre exigenţe de probitate morală şi profesională. Relansarea Radio Guerrilla este succesul unei echipe libere de orice constrângere sau presiune din exterior. Binili Învinge!“, a fost mesajul scris de echipa radiolului pe pagina de Facebook.

Liviu Mihaiu a anunţat că îşi ia concediu de la Radio Guerrilla în contextul anchetei penale deschise de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul numirii sale, din 2008, în funcţia de Guvernator al Deltei. Jurnalistul a precizat însă că va da mai multe explicaţii în perioada următoare. „Purgatoriul ăsta mi-a făcut rău şi bine. Cu Dumnezeu înainte. Ne auzim cât de repede. Voi ieşi în spaţiul public şi la TV să dau explicaţii“, a spus el la radio, precizând şi că va reveni în direct „poate în două săptămâni“.

Ce a declarat Mihaiu pentru moment 

În replică, pentru momentu, Liviu Mihaiu a scris pe Facebook că „o să iasă şi pe teve, dar până atunci...“ a postat un răspuns oferit pentru „Evenimentul Zilei“. „Aşa cum am spus: am fost intrebat dacă aş accepta funcţia, am zis că da, dar numai in anumite condiţii. Pe care le-am şi enunţat dintr-un inceput: neamestecul politic sau de afaceri in mandatul meu. Ceea ce s-a şi intâmplat. Nu m-a sunat nimeni pt vreo eventuală intervenţie. Nimeni. Era firesc să vreau să mă implic in politica de mediu a ceea ce cred că este cel mai important patrimoniu UNESCO al României, cu expertiza pe care o aveam. Ceea ce am şi făcut, dacă vă uitaţi la ce-am făcut. Nu ştiam şi nici nu mi-a spus nimeni de vreo eventuală inţelegere cu Olteanu sau cu oricine altcineva. Cu-atât mai mult de vreo „inţelegere financiară” pt postul meu...După plecarea mea din post am auzit zvonul că s-ar fi dat bani la partid. De sume şi nume implicate am auzit de la DNA, ca şi voi, in zilele noastre. Asta e tot ce ştiu“, a zis el. 

Scandalul milionului de euro 

Amintim că Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, trimis de judecători în arest la domiciliu, ar fi destinatarul şpăgii de un milion de euro, plătită de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în anul 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Banii ar fi ajuns la Olteanu printr-un circuit financiar complex, în care au fost implicate mai multe companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vîntu.

Jurnalistul Liviu Mihaiu a susţinut că nu a cunoscut culisele numirii sale în postul de guvernator al Deltei Dunării. Cu toate acestea, Mihaiu afirmă că s-a simţit onorat că „transferul“ său a avut o asemenea cotă. „Dacă e să intrăm în alt registru, sunt onorat că «transferul» meu a avut o asemenea cotă, dar sunt îngrozit că unul dintre cei mai buni/oneşti guvernatori ai DD (mă iertaţi) a ajuns în fruntea D.D. printr-un asemenea act de corupţie la un asemenea nivel“, a scris Liviu Mihaiu pe Facebook.

Mihaiu a mai pretins că nu ştia că benzinăriile plutitoare din Delta Dunării, pe care le-a avizat la doar o săptămână după ce a fost instalat în funcţia de guvernator, aparţin companiei Petromservice, controlată de Sorin Ovidiu Vîntu. Mai multe detalii despre culisele acestui dosar puteţi citi aici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările