Emisiune-omagiu „Ştefan Bănică“, la 25 de ani de la moartea artistului

Emisiune-omagiu „Ştefan Bănică“, la 25 de ani de la moartea artistului

Ştefan Bănică FOTO TVR

Un program dedicat lui Ştefan Bănică va fi difuzat de TVR 2, miercuri, când se împlinesc 25 de la moartea actorului şi cântăreţului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 27 mai, se împlinesc 25 de ani de la dispariţia artistului Ştefan Bănică. Un actor şi cântăreţ extraordinar, cu o carismă unică, care a trecut proba timpului şi, chiar dacă de 25 de ani nu mai este printre noi, publicul nu l-a uitat. Piesele de teatru înregistrate, nenumăratele scheciuri comice de la Televiziunea Română, cântecele sale şi filmele în care a jucat stau mărturie peste timp.

Emisiunea-omagiu, concepută şi realizată de fiul său, Ştefan Bănică Jr, pentru TVR în 1995, după o lună de la decesul lui, va fi difuzată de TVR 2, de la ora 17:35.

„Tatăl meu a însemnat, pentru mine, un model. M-a influenţat în alegerea profesiei. Apoi am învăţat şi am „furat”, aşa cum se spune în meseria noastră, tot ce ţine de implicare, seriozitate, devotament, de timing, urmărindu-l cum joacă. A fost un om vesel, cu dragoste imensă pentru oameni şi pentru viaţă. Îmi doresc ca prin acest material dedicat lui, pe care l-am realizat acum 25 de ani, dupa ce a plecat dintre noi, generaţiile noi să-l cunoască mai bine, iar ceilalţi să se bucure încă o dată văzându-l şi ascultându-l.” – declară Ştefan Bănică Jr.

„De-a râsu’, plânsu’“ cuprinde momente memorabile ce poartă amprenta inconfundabilă a lui Ştefan Bănică, dar şi fragmente din interviuri cu personalitaţi care au lucrat cu el de-a lungul timpului, între care regizorii Liviu Ciulei şi Lucian Pintilie şi actriţa Stela Popescu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: