FOTO Concurenţii „au intrat la apă“, iar Elena şi Freak au părăsit competiţia viselor, în ediţia a patra a show-ului „Dansez pentru tine“

FOTO Concurenţii „au intrat la apă“, iar Elena şi Freak au părăsit 
competiţia viselor, în ediţia a patra a show-ului „Dansez pentru tine“

Echipele de la „Dansez pentru tine“ au avut de înfruntat proba dansului în ploaie FOTO Facebook

Cea de-a patra ediţie a show-ului „Dansez pentru tine“ i-a băgat la apă pe cei 12 concurenţi care au întâmpinat dificultăţi în realizarea dansului în ploaie. Pe lângă acest dans, ritmurile fierbinţi de quickstep, rumba, vals lent şi paso doble i-au solicitat pe participanţi, iar, la finalul serii, echipa formată din Elena şi Adrian (Freak) au părăsit competiţia.

Clasamentul celei de-a patra emisiune „Dansez pentru tine“ a fost următorul:

Locul I - Ilinca Vandici şi Răzvan (90,5 puncte)

Locul II - Dima Trofim şi Iulia Clişu (90 de puncte)

Locul III - Sore şi Dark (90 de puncte)

Locul IV – Giani Kiriţă şi Dana (82,5 punte), prima echipă condamnată la duel

Locul V - Ruby şi Alexandru Ciobanu (77,5 puncte), a doua echipă condamnată la duel

Începutul emisiunii i-a suprins pe cei patru protagonişti ai duelului, Elena Ionescu şi Freek şi Iulia Clişu şi Dima Trofin. Elena a avut parte de o coregrafie specială din partea colegilor din trupa Mandinga, iar Dima Trofin a fost încurajat de prietenii săi de la „La La Band“ cu care filmează serialul „Pariu cu viaţa“.

În ediţia a patra a show-ului, dansul principal la serii a fost cel în ploaie, acolo unde peste 400 de litri de apă au fost consumaţi pentru fiecare număr în parte. Pe lângă acest dans, celelalte stiluri au fost quickstep, rumba, vals lent şi paso doble.

Seara a fost deschisă de reprezenţaţia de probă a echipei formată din Sore şi Dark, care au executat paso doble ca mai apoi să intre Ilinca şi Răzvan. Chiar dacă la antrenamente Dana şi Giani au avut ceva probleme cu memorarea paşilor, în scena viselor aceştia au executat un dans pasional şi plin de energie. Ruby şi Alexandru şi-au concentrat toate puterile pentru a executa cea mai bună demonstraţie, cel puţin „pentru ochiul privitorului“, a spus coregrafa celor doi.

Giana Kiriţă şi Dana FOTO Facebook

„În seara asta e un spectacol. Dansurile sunt atât de grele căci trebuie să dăm dovadă de compasiune. Cine practică alt stil de dans se vede că s-a străduit să-i iasă bine“, a spus Emilia Popescu.

„Eu mă bucur că avem aşa o diversitate de dansuri, chiar dacă nu sunt unele pe care poţi să le însuşeşti în doar câteva zile. Quickstep-ul este un dans dificil, concurenţii trebuie să pară uşori pentru că trebuie să menţină ritmul. La rumba, trebuie să aveţi acel «cuban motion», iar valsul lent nu trebuie să-l transformaţi într-un violent“, a sfătuit Mihai Petre.

„Am apreciat efortul pe care l-aţi făcut, mai ales în cazul celor care nu au dansat niciodată. Voi nota evoluţia pe aceste stiluri de dans“, a spus şi Beatrice Rancea.

„Dansatorii au prins gustul dansului, au început să se bucure de celalte stiluri care le sunt o provocare. Erau stângaci, dar aveau un confort când intrau în dans“, crede Edi Stancu.

„Cred că mulţi dintre voi ar trebui să corectaţi poziţia în dans, iar bărbaţii trebuie să danseze mult mai masculin, deschis şi puternic. Iar fetele să aibă grijă la picioare şi braţe. Braţele trebuie să lucreze pe cercuri mult mai ample. Mulţi dintre voi au făcut faţă dansurilor, chiar dacă erau dificile din punct de vedere tehnic“, arată şi Elwira.

Cazul fetiţei fără mâini şi fără femururi

În ringul viselor, au intrat coregraful Lilian Cărăuş şi fiica lui, Lana, care au dansat pentru cazul Albertei Moşneguţu, fetiţa care a venit pe lume fără mâini şi fără femururi. Aceasta a fost abandonată în spital încă de la naştere, dar a avut norocul să fie salvată de Viorica Pârvan, un asistent maternal, care a înscris-o la Şcoala Populară de Arte, la canto şi la desen.

În ciuda problemelor, Alberta cântă la orga electronică, desenează şi scrie poezii cu ajutorul degetelor de la picioare. Anul acesta, sub numele de Lorelai, fetiţa şi-a lansat primele trei cărţi: „Zâmbet de înger“, „Creştinarea lui Dracula în cetate“ şi „Eroii, iubirile mele“. Mai mult, Alberta a strâns zeci de premii la concursurile de muzică, poezie şi pictură, demonstrând că niciun neajuns nu poate sta în calea celui care vrea cu adevărat să exceleze.

Un duel electrizant

Înainte de începerea duelului, Iulia Crişu şi Adrian Baranga au primit energii pozitive din partea celor dragi. Electrizant, acesta a fost cuvântul care a definit duelul. Rând pe rând, Iulia Crişu, Dima Trofin, Elena Ionescu şi Adrian Baranga au intrat pe scena „Dansez pentru tine“ şi au dansat din toată inima, ca finalul duelul să îi prindă pe aceştia alături de componenţii „La La Band“ şi cei ai trupei Mandinga, care i-au acompaniat la dans.

Elena şi Dima în timpul duelului FOTO Facebook

„Ca întotdeauna, la duel, concurenţii sunt în formă maximă, iar Dima m-a impresionat în mod special. Fiecare dintre voi v-aţi depăşit limitele, aţi făcut performanţă. Vă felicit din toată inima“, le-a declarat Emilia.

„De data asta chiar e foarte greu de ales, băieţii au dansat foarte bine, fetele mai puţin. Frumuseţea unui dans e dată de caracterul acestuia sau de momentul dintre paşi. La fete nu s-a văzut această disciplină. De data asta chiar e greu, publicul va alege după instinct“, a spus Mihai Petre.

„Pe mine m-aţi impresionat mult, pentru că ştiu cât de multă muncă e în spate. Evident, au fost momente care mi-au plăcut, Freak mi-a plăcut foarte mult momentul tău. Dima, foarte, foarte spectaculos. Iulia ştiu că ai fost folosită de coregraf cât a putut el să te pună în valore, dar şi pe tine Elena te-am plăcut“, le-a mărturisit Beatrice.

„Eu am fost foarte emoţionat, am trecut prin toate stările posibile când aţi dansat. Freak mi s-a părut că ai strălucit, iar fetele au fost foarte sexi. Dima tu ai swag (n.r. - carismă). Ei trec prin stări foarte grele, dar ne-au dat bucăţi din sufletul lor“, a spus şi Edi Stancu.

„Două echipe foarte bune, iar Dima a făcut ceva spectaculos. E greu să-ţi foloseşti toţi muşchii interiori şi să ai atâta control asupra corpului aşa cum a făcut Freak. Fetele au fost sexi pe ringul de dans, dar un pic prea împrăştiate, ar trebui să vă găsiţi o poziţie şi să vă vindeţi mai bine“, i-a îndemnat Elwira Petre.

Dans în ploaie, 400 de litri de apă pentru fiecare număr

Sore şi Dark au fost primii care au intrat la apă şi au executat primul dans în ploaie al ediţiei cu numărul patru al emisiunii „Dansez pentru tine“, pe acordurile piesei lui Smiley, „Acasă“. Pentru fiecare număr de dans au fost folosiţi mai mult de 400 de litri de apă pentru un spectacol pus în scenă ca la carte.

Sore FOTO Facebook

„Un dans foarte sensibil şi bine executat“, după cum a declarat Emilia, le-a adus celor doi un 9,5, iar de la Mihai Petre un 9. „Mi-a plăcut şi muzica pe care a ales-o coregraful vostru“, le-a spus Beatrice care le-a oferit 9,5, aceeaşi notă pe care a oferit-o şi Edi Stancu. „O compoziţie foarte bună, care vi se potriveşte“, le-a declarat Elwira ca mai apoi să le arate nota de 9,5.

Al doilea dans în ploaie a fost realizat de către Ilinca şi Răzvan, un dans special, după cum a mărturisit coregrafa echipei, Căprioara, care a vrut să pună în mişcări de dans povestea de viaţă a lui Răzvan. „Este o pereche superbă care a făcut de la început performanţă. Cred că acest dans ar fi trebuit să arate mai mult partea sensibilă. Nota mea este 9“, le-a declarat Emilia. Mihai Petre a remarcat micile ezitări cauzate de apă şi le-a oferit nota 8,5. „Aţi încercat să transmiteţi cât mai multă emoţie şi mesajul pe care coregrafa a vrut să fie pus în scenă“, a spus Beatrice care le-a oferit nota 9, la fel ca şi Edi Stancu. „Un moment magic, eraţi stăpâni pe coregrafie, dar eraţi stăpâni şi pe mişcări“, le-a declarat Elwira, oferindu-le nota 9.

Ilinca Vandici şi Răzvan FOTO Facebook

„Un dans foarte frumos, aţi făcut o performanţă având în vedere condiţiile meteorologice“, a spus Emilia despre dansul echipei formate din Iulia şi Dima. Aceasta a oferit nota 9,5. Mihai Petre a spus despre Iulia că este „greoaie“, iar despre Dima că este un dansator excelent. El i-a notat cu 8,5. În schimb, Beatrice Rancea le-a oferit cu un punct mai mult, 9,5, punând accent pe sincronizările foarte bune cu muzica. Edi le-a dat nota 9,5 fiind mulţumit de cei doi, iar Elwira le-a declarat că i-a plăcut dansul, „construit foarte bine coreografic“. Ea a le-a oferit nota 9.

Românul care vrea să îi bată pe irlandezi la dansul lor tradiţional

„Vreau să ajung românul care îi bate pe irlandezi la dansul lor tradiţional (n.r. dans irlanndez)“, a declarat Ştefan Orheanu, acesta fiind argumentul care le-a covins pe cele două Cheeky Girls, Gabriela şi Monica Irimia, să intre în ringul viselor pentru a dansa în ploaie pentru visul tânărului Ştefan Orheanu. Băiatul îşi doreşte să participe la campionatul european de dans irlandez, ce va avea loc în Cracovia, dar nu are resurse financiare pentru transport, cazare şi masă. El şi-a descoperit pasiunea pentru dansul irlandez la şase ani, când a văzut spectacolul Lord of the dance al lui Michael Flatley.

Cheecky Girls FOTO Facebook

După acest caz social, pe scenă au venit Elena şi Freak. Emilia l-a felicitat pe Lilian, coregraful echipei, pentru dansul celor doi, oferind nota 9,5. „Dansul mi s-a părut o joacă, o bălăceală organizată, chiar dacă prima parte mi-a plăcut. A fost uşor din punct de vedete tehnic“, le-a spus Mihai Petre care le-a dat cea mai mică notă din concurs, 7,5. În schimb, Beatrice Rancea a avut o părere total diferită, fiind uimtă de dans, şi le-a oferit nota 10. „A fost mai puţină tehnică, dar mai mult spectacol, unul fantezist, iar eu m-am distrat motiv pentru care nota mea este 9“, a declarat coregraful Edi Stancu. „Mi-a plăcut că aţi avut curaj să arăţi un dans contemporan altfel. Aţi avut o atitudine bună şi mie mi-a plăcut. Nota mea este 9,5“, a încheiat Elwira.

Giani Kiriţă şi-a continuat parcursul bun alături de coechipiera lui, Dana, dar şi de coregrafa Vica. „Vreau să o felicit pe Vica şi pentru coregrafie şi pentru muzică. Jos pălăria în faţa determinării şi sufletului tău, iar partenera ta a făcut o performanţă. Nota mea este 9“, le-a spus Emilia. „Aici am văzut un Giani care a fost stâlpul coregrafiei, mi-aş fi dorit mult mai multă mişcare. Nora mea este 8“, a spus şi Mihai Petre. „Un moment cu foarte multă emoţie. Giani, ai avut o atitudine extraordinară“, a zis Beatrice care le-a oferit 9,5. „A fost minunat şi de un dramatism cum numai Vica ştie să pună în scenă. Nota mea pentru voi este 9,5“, s-a arătat încântat Edi Stancu. „Pe mine m-a surprins Giani, ai simţit ce ai dansat. Nota mea este 9,5“, le-a spus Elwira.

Giani Kiriţă FOTO Facebook

Ultimul dans în ploaie al serii le-a aparţinut lui Alexandru şi Ruby, cu o coregrafie semantă Doina Potiş. „Cred că puteai mai mult Alex, se putea obţine mai mult de la voi. Ruby nu mi-ai transmis dorinţa de dans. Nota mea este 8“, le-a mărturisit Emilia. Mihai Petre a apreciat că cei doi au învăţat nişte paşi robotici care nu au fost pe placul său, iar nota a fost cea mai mică din concurs, 7. Ezitările cântăretei au fost remarcte şi de Beatrice care le-a oferit celor doi nota 8. „Nu am simţit emoţia voastră, aţi executat, dar nu aţi dansat paşii de dans. Aţi fost precauţi şi crispaţi. Nota mea pentru voi este 8“, le-a spus Edi. „Nu aţi îmbinat mişcările aşa cum trebuie. Alex, tu începi să te deschizi, asta e de apreciat la tine. E o direcţie foarte bună pentru tine. Chair dacă nu e aşa, am impresia că Ruby e plictisită de ceea ce face, încearcă să te exprimi mai mult când dansezi. Nota mea pentru voi este 8“, a zis Elwira.

Verdictul: Elena şi Adrian au plecat acasă

Cu un total de voturi, în procente, de doar 40,91% Elena şi Adrian (Freak) părăsesc concursul „Dansez pentru tine“, iar Dima Trofin şi Iulia Crişu au trecut de acest hop cu 59,09% din voturi. „Faptul că am fost aici, că am trăit fenomenul «Dansez pentu tine» contează enorm. Mă bucur că am cunoscut atât de mulţi oameni minunaţi“, a declarat Freak.

„Aici am avut o a treia familie, pe lângă familia mea şi colegii de la Mandinga. Am avut trei coregrafi cărora le mulţumesc, îi mulţumesc lui Lilian şi Cocuţei, dar lui Freak. El va fi coregraful trupei Mandinga, vom avea proiecte profesionale împreună. Mă bucur enorm că am fost aici şi că l-am cunoscut“, a anunţat Elena, solista trupei Mandinga.

Elena şi Freak în timp ce primeau note de la juriu FOTO Facebook

Ruby şi Alexandru vs. Giani şi Dana, duelul de săptămâna viitoare

Clasamentul final al ediţiei cu numărul patru i-a adus pe locul fruntaş pe Ilinca Vandici şi pe Răzvan cu un total de 90,5 puncte, urmaţi de Iulia şi Dima Trofin şi Sore şi Dark, fiecare echipă cu câte 90 de puncte.

La polul opus, la duel, au intrat, din nou, Giani şi Dana (82,5 puncte) alături de Ruby şi Alexandru (77,5 puncte).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: