FOTO „Dansez pentru tine“: „Cea mai bună dansatoare“, de la duel pe podium. Echipa cu cele mai multe note de 10 din istoria emisiunii ţinteşte locul fruntaş

FOTO „Dansez pentru tine“: „Cea mai bună dansatoare“, de la duel pe podium. Echipa cu cele mai multe note de 10 din istoria emisiunii ţinteşte locul fruntaş

Perechea formată din Ilinca Vandici şi Răzvan Marton (stânga) au ajuns în finală, iar Ruby şi Alexandru Ciobanu au părăsit competiţia „Dansez pentru tine“ FOTO Pro TV

În semifinala celui de-al 14-lea sezon al emisiunii „Dansez pentru tine“, cele patru echipe au avut de pregătit câte trei stiluri de dans, astfel concurenţii s-au întrecut în paşi de merengue, salsa, mambo, street dance şi lyrical. În ciuda accidentărilor, perechea formată din Ilinca Vandici şi Răzvan Marton au reuşit să ajungă în finală, în timp ce Ruby şi Alexandru Ciobanu au părăsit competiţia după ce au trecut prin trei dueluri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clasamentul semifinalei celui de-al 14-lea sezon al emisiunii „Dansez pentru tine“ este următorul:
 
Locul I - Sore şi George Trascău (148 de puncte)
 
Locul II -  Ilinca Vandici şi Răzvan Marton (139 de puncte)
 
Locul III -  Dima Trofim şi Iulia Clişu (134,5 de puncte)
 
 
Tensiunea şi oboseala şi-au spus cuvântul, repetiţiile le-au dat mari bătăi de cap participanţilor, câţiva dintre aceştia alegându-se cu accidentări majore. Acesta este şi cazul lui Răzvan Marton, partenerul Ilincăi Vandici, care a avut o ruptură musculară la umărul drept, motiv pentru care antrenoarea echipei a fost nevoită să schimbe coregrafiile cu doar două ore înainte de începerea emisiunii. 
 
„Mă doare foarte tare umărul drept şi nu-l pot mişca, dar ştiu că pe scenă Ilinca va fi mâna mea dreaptă“, a declarat Răzvan Marton.
 
Ilinca şi Răzvan: accidentaţi, dar profesionişti în ringul de dans
 
Chiar dacă atât Răzvan, cât şi Ilinca au suferit accidentări, dansul lor a fost foarte apreciat de mebrii juriului, care au precizat că nu au simţit nicio clipă că cei doi au avut probleme fizice. Răzvan şi Ilinca au deschis seara de vineri cu merengue, pentru care Emilia Popescu i-a notat cu nota 9,5.
 
În ciuda accidentărilor, Ilinca şi Răzvan au impresionat juriul, dar şi publicul FOTO Pro TV
 
„Sunteţi o pereche frumoasă, elegantă, care ne-a delectat la fiecare emisiune cu dansuri speciale. Îl felicit pe Răzvan pentru tăria de caracter şi având în vedere condiţiile în care aţi dansat a fost o performanţă“, a comentat Emilia Popescu.
 
Mihai Petre a considerat că dansul celor doi a fost unul „corect din punct de vedere coregrafic “, dar i s-a părut că Ilinca „doar păşea ca un soldăţel“, dar a apreciat că s-au descurcat de parcă nu ar fi fost accidentaţi, motiv pentru care nota lui a fost 9.
 
Beatrice Rancea a fost de părere că Ilinca şi Răzvan au avut un dans „foarte muzical“ şi le-a acordat nota 9,5. Atât Edi Stancu, cât şi Elwira Petre au considerat că echipa merită nota 9: „Merengue este un dans destul de simplu, dar cu o atitudine pozitivă poate ieşi un dans frumos“, a punctat Elwira Petre.
 
„Veteranii duelului“: emoţie da, mişcare ba
 
Al doilea dans al serii a fost lyrical, prezentat de către Ruby şi Alexandru Ciobanu, „veteranii duelului“, după cum i-a numit Ştefan Bănică.
 
Emilia Popescu a considerat că echipa a fost „mai închegată ca de obicei“ şi că Doina, coregrafa celor doi, „a stors tot ce se putea din ei“, de aceea a notat dansul cu 9.
 
Mihai Petre a precizat că stilul lyrical este unul foarte dificil şi a fost de părere că Ruby şi Alexandru au stat foarte bine la capitolul emoţie, dar nu la fel de bine la capitolul mişcare. Acesta a acordat nota 8 „pentru felul în care s-au mişcat, nu pentru emoţia transmisă“.
 
Ruby şi Alexandru Ciobanu, dansând lyrical FOTO Pro TV
 
Beatrice Rancea a fost de părere că dansul celor doi a fost unul „plin de emoţie“ şi a apreciat coregrafia foarte bună, precizând că este „un început bun pentru ei“ şi acordând nota 9.
 
În schimb, Edi Stancu a considerat că Ruby şi Alexandru au avut o coregrafie foarte bună, dar nu au reuşit să o ridice la maximum. Nota lui a fost 8,5 pentru că „emoţiile nu s-au transmis atât de mult prin corp“, aşa cum ar fi trebuit. 
 
„Pot să spun că în sfârşit am văzut-o pe Ruby frumoasă când dansează“, a punctat Elwira Petre, a cărei notă a fost 9.
 
Inamicul Iulei Clişu: pantofii
 
Nici antrenamentele echipei formate din Iulia Clişu şi Dima Trofim nu au fost lipsite de incidente, atât antrenorul celor doi, Istvan, cât şi Dima şi-au pierdut răbdarea în timpul repetiţiilor. Oboseala, dar şi presiunea au influenţat prestaţia echipei, Iulia şi Dima nereuşind să impreisoneze juriul prin stilul mambo. 
 
Elwira Petre a apreciat „energia corectă“ pe care cei doi au avut-o, dar a considerat că „în momentul în care intri pe scenă nu ai cum să dansezi corect pentru că nu ai cum să te ţii pe picioare dacă nu repeţi cu pantofii în care trebuie să dansezi“. Pentru „dansul dezordonat“, Elwira Petre a notat echipa formată din Iulia şi Dima cu 8,5.
 
Dima şi Iulia au dansat mambo FOTO Pro TV
 
Edi Stancu a considerat că deşi energia a fost bună, dansul a fost executat cu stângăcii, motiv pentru care a oferit nota 9. Beatrice Rancea a punctat cu 9 prestaţia celor doi, fiind de părere că au avut „un dans spectaculos“, chiar dacă Iulia a fost „un pic lentă“, iar nota Emiliei Popescu a fost tot 9 pentru „o energie bună“.
     
„Este un dans rapid şi greu, dar este foarte important să reuşim să conectăm mâinile şi picioarele la centrul de greutate, să nu ne împrăştiem, Iulia nu ai reuşit să faci aşa cum trebuia, de Dima mi-a plăcut“, a comentat Mihai Petre, a cărui notă a fost 8,5.
 
Bruno Iacobeţ, de la „Românii au talent“ la „Dansez pentru tine“
 
Câştigătorul sezonului precedent al show-ului „Românii au talent“, Bruno Iacobeţ, „a dansat“ alături de căţeii în scop umanitar. Aceştia au susţinut fundaţia „Light to Europe“, singura fundaţie din România dedicată dezvoltării activităţilor şi programelor de sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi senzoriale. 
 
În emisiunea de vineri, a fost prezentat programul „Câini pentru nevăzători“ prin care fundaţia a dat un nou nou înţeles relaţiei dintre om şi câine. Unul dintre cei mai tineri beneficiari ai acestui program fiind Ştefan, în vârstă de 17 ani, care a devenit independent datorită unui câine-ghid. 
 
Bruno Iacobeţ, câştigătorul ediţiei precedente a emisiunii „Dansez pentru tine“, a dansat, alături de patrupedele sale, în scop umanitar FOTO Pro TV
 
„Un câine ghid este şi un prieten, dar şi o responsabilitate“, a mărturisit Ştefan, care datorită acestui program a reuşit să treacă de la o şcoală specială la un liceu normal, fiind olimpic la informatică. 
 
De asemenea, baletul „Dansez pentru tine“ a pus în scenă două momente inspirate din filmul care a avut astăzi premiera în cinematografele din România, „Jocurile foamei: Sfidarea“.
 
Sore şi Dark, „o poveste frumos dansată“
 
Aşa cum a obişnuit publicul, echipa formată din Sore şi Dark au impresionat juriul printr-ul lyrical ce le-a adus din nou numai note de 10. „Un moment cu adevărat frumos, o reală performanţă, extraordinar“, a punctat Emilia Popescu.
 
Sore şi Dark au reuşit şi în această ediţie să obţină 10 pe linie pentru lyrical FOTO Pro TV
 
„Mi-a plăcut foarte mult pentru că aţi povestit foarte bine, pentru noi e important ca în lyrical să povestiţi cu trupul. Nu numai că aţi folosit textul şi muzica, dar le-aţi folosit într-un mod foarte bun. Sore, mâinile tale aveau energie până în vârful degetelor, lucru care nu se întâmplă uneori nici la dansatorii profesionişti “, a fost de părere Mihai Petre.
 
„Vreau să vă felicit atât pe voi, cât şi pe Bogdan (coregraful echipei, n.r.) care din nou a realizat o coregrafie extraordinară, o poveste frumos dansată, frumos spusă“, a considerat Beatrice Rancea.
„Am înţeles tot ce mi-aţi spus“, a spus Edi Stancu.
 
„A fost un dans foarte sensibil, un dans care a transmis foarte mult, un dans bine cântărit, nu a fost exagerat. Îmi place că sunteţi o pereche atentă la detalii“, a concluzionat Elwira Petre.
 
Un duel în paşi de dans şi acorduri de chitară
 
Ultimul duel al acestui sezon s-a dat între echipele formate din Ilinca-Răzvan şi Ruby –Alexandru, prima echipă pregătind un moment special, în care Răzvan a cântat la chitară.
 
Emilia Popescu a apreciat echipa drept una „extrem de elegantă şi rafinată“: „Răzvan, sfatul meu este să rămâi pe scenă“, a spus Emilia, a cărei notă a fost 9,5.
 
„Din păcate, de data asta dansul nu a fost la fel de bun ca şi cântatul, genul ăsta de dans nu v-a prins. Nu mi-a plăcut atât de mult dansul ăsta, o surpriză neplăcută pentru mine“, a considerat Mihai Petre, acordând nota 8.
 
Perechile Ilinca-Răzvan şi Ruby-Alexandru, în timpul duelului FOTO Pro TV
 
În ciuda comentariului lui Mihai Petre, Beatrice Rancea considerat că echipa merită un 10, fiind de părere că Răzvan dansează la fel de bine precum cântă.
 
Edi Stancu nu a fost mulţumit de prestaţia celor doi, precizând că „ideea a fost foarte frumoasă, în schimb nu a fost o reuşită pe de-a-ntregul, nu v-aţi ridicat la nivelul aşteptărilor“, motiv pentru care nota lui a fost 8,5.
 
Elwira Petre a catalogat dansul celor doi drept „un moment care i-a atins inima foarte mult“, iar nota ei a fost 9.
 
Ruby, „o surpriză“. Alexandru în „cel mai bun moment al lui“
 
Pe de altă parte, echipa formată din Ruby şi Alexandru au făcut progrese, dar Alexandru nu a reuşit nici de această dată să stabilească o comunicare cu publicul, atrăgând din nou criticile juriului.
 
„Alex nu vrei să comunici deloc cu publicul, iar Ruby cred că şi-a dat toată silinţa. Pentru mine a fost un dans bun pentru posibilităţile voastre“, a apreciat Emilia Popescu, notând echipa cu  9.
 
Ilinca şi Răzvan (stânga) şi Ruby şi Alexandru FOTO Pro TV
 
Tot 9 a fost şi nota lui Mihai Petre care a ţinut să precizeze că cei doi au fost mai buni decât în ediţiile precedente. 
 
Beatrice Rancea a apreciat efortul depus de Ruby, iar despre Alex a spus că a fost „cel mai bun moment al lui din acest sezon“, motiv pentru care nota ei a fost 9,5.
 
Atât Edi Stancu, cât şi Elwira Petre au notat echipa cu 9, primul pentru „mesajul foarte frumos “, iar Elwia pentru Ruby care a fost o adevărată „surpriză“.
 
Dima preferatul lui Mihai Petre. Iulia, lipsită de graţie şi feminitate
 
Momentul de lyrical al perechii formate din Iulia şi Dima nu a fost pe măsura aşteptărilor juriului, Mihai Petre remarcând că problema Iuliei este lipsa feminităţii în dans.  
 
„Un dans greu pe care l-aţi executat foarte frumos. Aş fi vrut să transmiteţi mai multă emoţie, a fost un dans energic, dar aşteptam şi lyricul din aces dans“, a comentat Emilia Popescu , notând prestaţia celor doi cu 9.
 
Nota lui Mihai Petre a fost 8,5, acesta admiţând faptul că „nu sunt foarte multe de reproşat“, dar reproşându-i totuşi Iuliei că nu este graţioasă: „E ceva ce nu-mi place şi mi-am dat seama ce: nu ai graţie, nu eşti feminină, o notă mare pentru Dima“.
 
Dima şi Iulia au dansat lyrical FOTO Pro TV
 
„Eu cred că Iulia a făcut tot ce a putut, a încercat să transmită emoţie şi să intre în caracterul muzicii. Dima eşti un dansator foarte bun, foarte expresiv“, a fost de părere Beatrice Rancea, oferind 9,5.
 
Aceeaşi notă a acordat şi Edi Stancu care, deşi a considerat  „momentul foarte bun“ şi „coregrafia foarte grea“, a fost de părere că Iulia nu a reuşit să se ridice la nivelul coregrafiei impuse de Istvan (coregraful echipei, n.r.). Elwira Petre a notat cu 9 perechea Iulia-Dima, fiind de părere că a fost „un dans destul de curat“.
 
Sore şi Dark, aşteptaţi cu nerăbdare de Elwira Petre
 
Sore şi Dark au revenit în ringul de la „Dansez pentru tine“ cu salsa, moment ce le-a adus din nou note de 10, deşi Mihai Petre nu a fost foarte încântat de prestaţia lor, oferindu-le „cu indulgenţă“ nota 9.
 
„Extraordinar, o coregrafie grea, dar n-am simţit, parcă aţi zburat“, a mărturisit Emilia Popescu notând pereche cu 10.
 
Sore şi Dark, în timp de dansau salsa FOTO Pro TV
 
Mihai Petre a considerat că „nu a fost nici pe departe un dans de nota 10“, acesta fiind de părere că cei doi au executat mai bine prizele decât paşii de dans: „Aţi executat robotic anumite mişcări. Sore ai uitat paşii, măcar aţi fost ritmici, de aceea vă dau nota 9, cu indulgenţă“.
 
Beatrice Rancea i-a încurajat pe cei doi cu un 10, considerând că au avut un dans foarte greu şi o coregrafie foarte bună şi ţinând cont de faptul că nu sunt încă dansatori profesionişti.
 
Edi Stancu şi Elwira Petre au notat salsa celor doi cu 9,5, cea din urmă recunoscând că de fiecare dată aşteaptă cu nerăbdare momentele de dans ale celor doi şi precizând că a fost un dans „foarte proaspăt“.
 
Ilinca, una dintre dansatoarele preferate ale lui Mihai Petre
 
Trupa „Maria“, care a fost prezentă şi pe scena de la „Românii au talent“, a fost reprezentată în ringul viselor de Vica, Dana Matei şi Giani Kiriţă care s-au întors pe scenă pentru a dansa pentru cei şapte fraţi. 
 
Lyrical-ul le-a adus şi perechii formate din Ilinca Vandici şi Răzvan Marton note de 10, precum şi aprecierea faţă de un „dans greu, dar bine executat“.
 
Emilia Popescu a catalogat dansul celor doi drept unul „foarte expresiv şi greu“ şi în ciuda micilor ezitări ale Ilincăi, Emilia Popescu a acordat nota 9,5 pentru un „dans emoţionant“.
 
Mihai Petre a apreciat că au reuşit să facă un dans mai bun  decât precedentul: „ Am reucnoscut-o pe Ilinca, una dintre dansatoarele care mi-a plăcut cel mai mult din toate ediţiile“, a mai spus Mihai Petre, a cărui notă a fost 9.
 
Ilinca Vandici, alături de partenreul său, Răzvan Marton FOTO Pro TV
 
Beatrice Rancea, ca şi Elwira Petre, le-a acordat celor doi nota 10, fiind de părere că momentul lor a fost unul deosebit. 
 
„Într-un dans nu este greu să găseşti o idee, dar este greu să o transmiţi, aţi făcut-o într-un mod deosebit, aţi desenat povestea foarte frumos, îmi face plăcere să vă văd pe ringul de dans“, a precizat Elwira Petre, iar Edi Stancu i-a notat cu 9,5.
 
„La dans nu poţi face playback“
 
Ruby şi Alexandru au întâmpinat mici probleme la street dance, motiv ce le-a adus note mici din partea juriului, care nu au trecut cu vederea micile ezitări. 
 
Dacă Emilia Popescu a notat perechea cu 8,5, Mihai Petre nu s-a arătat la fel de indulgent, acesta fiind de părere că Ruby şi Alexandru merită doar 7. „ Din păcate la dans nu poţi face playback. Ruby te-ai încurcat, nu mai ştiai paşii, păreaţi o pereche chinuită pe ringul de dans“, a fost comentariul care a însoţit nota lui Mihai Petre.
 
Ruby şi Alexandru Ciobanu, alături de foşti concurenţi ai competiţiei FOTO Pro TV
 
Ceilalţi membri ai juriului au acordat nota 8,5: „Eu tot aştept să vă văd strălucind, eram sigur că asta era ocazia voastră şi îmi pare rău că aţi ratat-o“, a fost de părere Edi Stancu.
 
Sore a fost de 10, dar Dark merita 11
 
La street dance, Sore şi Dark au reuşit din nou performanţa de a obţine numai note de 10, unii dintre membrii juriului considerând că Dark merită o notă mult mai mare. 
 
 „Mi-a plăcut foarte mult Sore, o capacitate de stăpânire de sine extraordinară“ , a punctat Emilia Popescu.
 „Dansul e foarte greu, mici fracţiuni în urmă Sore. Eu iubesc dansurile exacte, care descriu mişcări foarte bine definite, Sore tu ai făcut faţă acestui dans fără să mă deranjezi prea tare meriţi un 10, deşi dark a fost de 11“, a mărturisit Mihai Petre.
 
„Pe mine mă fascinează când cineva este deştept când dansează“, a spus, la rândul ei,  Elwira Petre.
Al treilea caz umanitar din semifinala „Dansez pentru tine“ l-a vizat pe Constantin Enache, un tânăr care a crescut într-un centru de plasament din Bârlad, dar a fost încă de mic pasionat de dans.
 
Jojo, Gina Pistol şi Laura Cosoi, sarea şi piperul
 
„Prin dans repsir, gândesc şi pot fi eu. Viaţa mea nu a fost una minunată, dar prin dans am simţit că am o şansă la viaţă“, a declarat Constantin care acum este student la coregrafie la UNATC. Tânărul a povestit  că a avut zile în care nu a avut ce să mănânce şi că acum locuieşte în căminul facultăţii, dar odată ce termină cursurile va trebui să se descurce singur.
 
Jojo, Laura Cosoi şi Gina Pistol au dansat pentru un caz umanitar FOTO Pro TV
 
În plus, anul acesta a luat premiul pentru cea mai bună coregrafie, semnată şi interpretată de el, iar visul lui este să reuşească să îşi finalizeze lucrarea de dizertaţie pentru care are nevoie de dansatori şi costume. De asemenea, îşi doreşte să înfiinţeze o companie de dans contemporan care, crede el, ar fi soluţia ţării noastre în această lumea a dansului contemporan. Pentru Constantin Enache, pe scena „Dansez pentru tine“ au evoluat Jojo, Gina Pistol şi Laura Cosoi, actuale concurente în show-ul culinar „MasterChef“.
 
Un street dance „hazliu“
 
Dansul care a încheiat semifinala acestui sezon a fost cel al echipei formate din Iulia şi Dima, care au prezentat juriului un moment de street dance „hazliu“, după cum l-a numit Mihai Petre.
 
Emilia Popescu a declarat că de această dată Iulia a fost în elementul ei, motiv care a convins-o că merită nota 9. Nota lui Mihai Petre a fost 8,5, iar Beatrice Rancea a notat cu 9 prestaşia celor doi, în timp ce Edi Stancu a oferit nota 9,5, deşi a precizat că au fost aproape de un 10.
 
 „Iulia arăţi mai bine în genul ăsta de dans, Dima eşti o mare surpriză pentru mine“, a încheiat Elwira Petre, a cărei notă a fost 9.
 
Publicul, juriul suprem în finala de vineri
 
Cu un total de voturi, în procente, de 23,70% Alexandru Ciobanu şi Ruby au părăsit competiţia „Dansez pentru tine“, după ce au fost protagonişti a trei dueluri, iar Ilinca Vandici şi Răzvan Marton au trecut cu brio peste primul duel la care au fost supuşi, cu 76,30 % din voturi.
 
Ca şi săptămâna trecută, Sore şi Dark s-au clasat pe locul fruntaş, urmaţi de Ilinca Vandici şi Răzvan Marton, în timp ce Dima Trofim şi partenera sa, Iulia Clişu, ocupă, până vinerea viitoare, locul al III-lea.
 
Aşadar, săptămâna viitoare, marea luptă se va da între Sore şi Dark, Dima şi Iulia, Ilinca şi Răzvan. La fel ca de fiecare dată, telespectatorii ProTV sunt cei care decid ce pereche va fi câştigătoarea celui de-al 14-lea sezon al emisiunii „Dansez pentru tine“.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: