Drept la replică. România TV, despre modul în care a relatat protestele: Au fost reflectate cu obiectivitate şi echidistanţă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Editorial România TV a venit cu precizări privind modul în care postul a relatat protestele de sâmbătă, susţinând că „au fost reflectate cu obiectivitate şi echidistanţă“. În ceea ce priveşte anunţul că „mii de oameni au spus că vin la Guvern, unii cu furci, bâte şi topoare“, reprezentanţii televiziunii spun că au ca sursă pagina de Facebook a unui protestatar care s-a fotografiat cu o furcă în mână.

După ce „Adevărul“ şi Paginademedia.ro au scris despre modul în care postul de ştiri România TV a prezentat protestul „Vrem Europa, nu dictatură!“, care a avut loc sâmbătă în Bucureşti şi alte oraşe mari, Consiliul Editorial România TV a transmis un drept la replică. 

„Protestele de sâmbătă au fost reflectate cu obiectivitate şi echidistanţă; postul nostru de televiziune a prezentat atât nemulţumirile şi revendicările protestatarilor, cât şi reacţiile partidului de guvernământ împotriva căruia erau îndreptate protestele şi reacţiile forţelor de ordine“, susţin reprezentanţii postului. 

În ceea ce priveşte anunţul prezentatoarei Cristina Şincai şi a reporterei Mădălina Petre privind miile de oameni care şi-au anunţat prezenţa în Piaţa Victoriei, dintre care „unii cu furci, bâte, topoare“, pentru că „manifestanţii susţin că trebuie să treacă moda protestelor paşnice“, reprezentanţii RTV spun că informaţiile au fost difuzate înainte de a începe protestele şi au ca sursă pagina de Facebook a unui protestatar. 

„Protestatarul s-a fotografiat cu o furcă în mână spunând «am observat că se anunţă proteste paşnice pe data de 12 mai, dar eu voi ieşi cu bâte, furci şi topoare; câţi vor fi alături de mine să le fărâmăm capetele»; acest mesaj are sute de like-uri, share-uri si mesaje de susţinere din partea utilizatorilor Facebook, care la rândul lor spuneau că vor veni cu bâte, furci şi topoare la proteste“, motivează Consiliul Editorial România TV.  

„Având în vedere că aceste proteste se organizează pe Facebook, paginile protestatarilor reprezintă o sursă de informare pentru noi, aşa cum şi pentru dumneavoastră sursa articolului este tot pagina unui utilizator Facebook“, se mai afirmă în comunicatul RTV, făcându-se referire la faptul că derapajul a fost sesizat şi postat pe Facebook. 

Cât despre „alerta maximă“ de la Guvern anunţată de Cristina Şincai pe post, reprezentanţii spun: „Informaţia legată de faptul că a fost «alertă la guvern» este justificată întrucât forţele de ordine au luat măsuri speciale; protestatarii înşişi au adus critici jandarmilor pe care i-au acuzat că au venit «înarmaţi»“

Consiliul Editorial România TV subliniază că aceste informaţii au fost difuzate şi de alte instituţii media, dar şi că „nu este pentru prima dată când protestatarii sunt instigaţi împotriva România TV cu informaţii trunchiate care pot genera grave derapaje manipulatoare“ şi ameninţă cu acţionarea în instanţă. 

„Nu este pentru prima dată când protestatarii sunt instigaţi împotriva România TV cu informaţii trunchiate care pot genera grave derapaje manipulatoare! Având în vedere prejudiciile de imagine pe care ni le aduceţi, vă rugăm să documentaţi şi să rectificaţi elementele manipulatoare şi denigratoare! De asemenea, postul nostru de televiziune îşi rezervă dreptul de a acţiona pe toate căile legale pentru a opri dezinformările şi atacurile la adresa sa şi mai ales la adresa angajaţilor România TV“, încheie reprezentanţii televiziunii. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite