Drama istorică „Putere şi glorie“, la Prima TV: serialul turcesc prezintă povestea lui Ertuğrul, cel care a pus bazele Imperiului Otoman

Drama istorică „Putere şi glorie“, la Prima TV: serialul turcesc prezintă povestea lui Ertuğrul, cel care a pus bazele Imperiului Otoman

Engin Altan Düzyatan este actorul care îi dă viaţă personajului Ertuğrul, iar Esra Bilgiç este Halime Hatun, femeia de care Ertuğrul se va îndrăgosti

Drama istorică „Putere şi glorie“, care prezintă povestea lui Ertuğrul, cel care a pus bazele Imperiului Otoman, a debutat luni, 16 noiembrie, de la ora 21.00, la Prima TV.

Ştiri pe aceeaşi temă

După succesul răsunător pe care l-a avut în Turcia, producţia „Putere şi glorie“ ajunge şi în România, fiind difuzat de Prima TV de luni până miercuri. Comparat cu serialul-fenomen „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“, serialul turcesc povesteşte viaţa lui Ertuğrul şi va arăta cum un singur om a schimbat soarta întregii lumi, luptând împotriva cavalerilor templieri şi a mongolilor, bătălii care au dus la naşterea Imperiului Otoman. 
 
Serialul reproduce în detaliu perioada istorică din secolul XIII, pe când lumea era în căutarea unui nou conducător. Anatolia a fost ocupată de turci încă din anul 1071, dar acum, în anul 1225, cruciaţii şi mongolii îşi doresc şi ei o parte din acest teritoriu. Rămas fără adăpost, tribul Kayi, condus de Suleyman Shah, şi-a instalat tabăra pe teritoriul Anatoliei, însă îşi doreşte să migreze într-un alt loc, unde să ducă o viaţă mai bună. Chiar şi aşa, Suleyman Shah nu vrea să ia o decizie radicală, care ar putea avea repercusiuni asupra tribului său. Fiul lui cel mare, Gundogdu, îi va pune la îndoială decizia, în schimb, fiul cel mic, Ertuğrul va avea încredere în tatăl său şi nu va dori să se implice în problemele administrative ale acestuia. 
 
putere si glorie
 
Cu toate acestea, soarta tribului Kayi va fi în mâinile lui Ertuğrul, iar cavalerii templieri, mongolii şi căpeteniile turceşti îi vor deveni cei mai cruzi duşmani. Povestea lui Ertuğrul se va desfăşura pe două planuri. Eroul va fi nevoit să se împartă între datoria faţă de oamenii din tribul Kayi şi dragostea pe care i-o poartă tinerei Halime. Sacrificiul, curajul, generozitatea, inteligenţa, aptitudinile de luptător, capacitatea de a gândi strategic, compasiunea şi sensibilitatea sunt calităţile care îl vor ajuta pe Ertuğrul să treacă peste toate greutăţile pe care le va întâmpina, atât din partea duşmanilor, cât şi din partea fratelui său şi a unora dintre membrii tribului. 
 
Curajul său va ieşi la iveală încă din primul episod, când îi va salva viaţa lui Halime, femeia care-l va face să cunoască adevărata iubire. Împreună cu camarazii săi, Ertuğrul le va ţine piept templierilor, dar va pune, fără să vrea, soarta tribului Kayi în pericol. 

putere si glorie
 
Engin Altan Düzyatan este actorul care îi dă viaţă personajului Ertuğrul, Serdar Gökhan interpretează rolul lui Suleyman Shah, tatăl lui Ertuğrul, Hülya Darcan este actriţa care joacă rolul Hayme Hatun, soţia lui Suleyman şi mama lui Ertuğrul, Kaan Taşaner intră în pielea lui Gündoğdu, fratele lui Ertuğrul, iar Esra Bilgiç este Halime Hatun, femeia de care Ertuğrul se va îndrăgosti şi care îi va dărui un fiu, pe Osman I. 
 
În Turcia, serialul „Putere şi glorie“ a debutat anul trecut în decembrie, producţia înregistrând audienţe foarte mari încă de la difuzarea primului episod. Costurile acestui serial s-au ridicat la aproximativ zece milioane de dolari şi, pe lângă decorurile spectaculoase şi costumele impresionante, producţia a fost lăudată şi pentru acurateţea cu care sunt relatate faptele istorice.   
 
Scris şi regizat de Mehmet Bozdağ şi produs de Metin Günay pentru televiziunea turcească TRT 1, serialul a fost achiziţionată în peste 20 de ţări, printre care şi România. 
 
„Am achiziţionat acest serial pentru publicul din România, ca o completare a ofertei noastre de programe, pentru că este o producţie care a înregistrat rezultate foarte bune în ţările în care a fost difuzată. De exemplu, Televiziunea naţională din Turcia a fost lider de piaţă, pe target-ul comercial, în fiecare zi de miercuri, când a difuzat serialul, producţia având o medie de 20% cotă de piaţă. În Turcia, serialul a fost difuzat pe un format de 3 ore, noi l-am achiziţionat într-un format de o oră comercială“, a declarat Răzvan Borş, Director de Programe Prima TV. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: