Dragoş Pătraru, prezentat oficial la Digi24: „Am ales singura staţie care ne-a făcut o ofertă bună, sper ca nu am greşit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Pătraru a ales să ducă „Starea Naţiei“ la Digi24 FOTO Dorin Constanda
Dragoş Pătraru a ales să ducă „Starea Naţiei“ la Digi24 FOTO Dorin Constanda

Dragoş Pătraru a anunţat oficial că se mută cu „Starea Naţiei“ la Digi24 şi că un nou sezon va fi pregătit începând cu 1 august. Pătraru a lămurit astfel necunoscuta postului cu care semnase. Până atunci, vor fi pe post scurte „pastille“.

Cum şi-a motivat Pătraru alegerea 

„Emisiunea se mută începând de zilele următoare şi apoi din luna august. Încă din 6 iunie vom face câte un material în fiecare zi, acele filme pe care noi le numim «Starea zilei». Din 1 august vom începe un nou sezon din «Starea Naţiei». Am găsit în voi singura staţie care ne-a făcut o ofertă OK, mai ales din punct de vedere editorial, am avut mai multe oferte, am ales aici, sper ca nu am greşit“, a declarat Pătraru la Digi24, citat de paginademedia.ro.

În ceea ce priveşte ultima ediţie de la TVR 1, acesta a spus: „Venim cu produsul nostru, cu oamenii cu care am făcut acest format, cele patru sezoane. Emisiunea din această seară de la TVR este despre Televiziunea Română şi despre starea Televiziunii Publice. Televiziunea Română e un fel de ONG care ia 80 de milioane de euro de la populaţie şi plăteşte 3.000 de angajaţi. Nu puteam să rămânem intr-o instituţie în care toată lumea urăşte pe toată lumea“.

Cu privire la viitorul proiect de la Digi24, Pătraru a spus că vrea să păstreze funcţia de gatekeeper în funcţie de subiectele interesante pentru public. „Vreau să-i liniştesc pe oameni, sunt foarte ingrijoraţi că nu ne vor mai vedea. Pregătim un proiect şi pentru oamenii din diaspora, vor putea vedea la Digi emisiunea, pe satelit. Facem subiectele interesante pentru public, publicul nu mai vrea să i se livreze informaţia seacă, noi folosim toate elementele umorului, nu doar satira. Folosim foarte multe lucruri, păstrăm această funcţie de gatekeeper. Este o emisiune care se realizeaza 80% pe opinia publicului“, a mai zis el.

Din informaţiile paginademedia.ro, emisiunea „Starea Naţiei“ va fi, în grilă, de la ora 23:00, imediat după „Biziday“ cu Moise Guran. Se reia, practic, modul în care cele două emisiuni erau şi în grila TVR, pe când cei doi realizatori lucrau la Televiziunea Publică. 

Presiunea plăcării de la TVR 

Dragoş Pătraru a vorbit în repetate rânduri despre situaţia Televiziunii Române şi despre neregulile din instituţie, de multe ori chiar în timpul emisiunii, atrăgându-şi astfel multe critici, inclusiv din partea colegilor. 

Presiunile din interior la adresa noastră, concretizate în tot felul de ameninţări şi înjurături zilnice, au devenit aproape imposibil de suportat“, dezvăluia jurnalistul într-una dintre ediţiile „Starea Naţiei“. 

TVR „şi-a dat chiloţii jos“. Dragoş Pătraru şi-a dat demisia

În ultimele luni, jurnalistul şi-a arătat de mai multe ori intenţia de a renunţa la colaborarea cu postul public, mai ales după ce emisiunea i-a fost mutată la o altă oră fără a fi consultat, dar şi pentru că, spunea el, TVR „şi-a dat chiloţii jos“ în faţa politicienilor care au comandat angajaţilor postului să mute emisiunea pentru a oferi campaniei electorale mai mult timp de expunere.

De asemenea, Pătraru declara că echipa „Starea Naţiei“ nu-şi poate atinge obiectivele de performanţă întrucât nu există voinţă în interiorul TVR. „Plecăm. Decizia mea este luată. Îmi pare tare rău, pentru că am avut aici libertate totală, uneori ne-am luat chiar mai multă libertate decât era cazul, dar despre libertate ştii cum se spune, mai bine să fie decât să nu se ajungă. Nu e vorba de bani, nu e vorba nici măcar de oamenii cu care am lucrat, mulţi dintre ei profesionişti adevăraţi. E vorba de sistem. Care trebuie resetat. Nu poţi schimba la TVR lucrurile din mers. Rezistenţa la schimbare a grupului de aici, care crede că asta e fabrica angajaţilor, nu a românilor, e prea mare. Mult prea mare. Şi-atunci, mai bine plecăm noi“, şi-a motivat Pătraru decizia în urmă cu două săptămâni, într-un interviu pentru Paginademedia.ro.

Dragoş Pătraru: „Aceşti oameni nu pricep că ne aflăm la televiziunea publică, nu la dânşii în sufragerie“

Amintim şi că la sfârşitul lunii aprilie, Pătraru a dezvăluit că i s-au impus anumite condiţii pentru a rămâne la TVR 1, printre care şi să nu mai critice instituţia. „Contractul meu este deja plin de clauze abuzive, care-mi îngrădesc libertatea de exprimare. Desigur, n-am ţinut cont niciodată de ele. Practic, dacă s-ar fi aplicat acest contract, după prima emisiune trebuia să fiu dat afară. A pune încă o clauză care să-mi restrângă libertatea de exprimare, pentru două luni, este, ca să fiu elegant, o prostie. Cum spuneam, aceşti oameni nu pricep că ne aflăm la televiziunea publică, nu la dânşii în sufragerie“, a declara Pătraru la momentul respectiv. 

Plecarea lui Pătraru vine în condiţiile în care la conducerea TVR a fost instalată Irina Radu, care a declarat în repetate rânduri că emisiunea lui Pătraru este printre singurele care fac audienţă şi că va încerca să o păstreze în grilă. La rândul lui, realizatorul i-a mulţumit acesteia într-una dintre emisiuni „pentru câte a încasat în ultimii doi ani din cauza noastră şi pentru cum a avut grijă de noi până de curând“. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite