„Dosarele DNA“: Cătălin Tolontan vorbeşte despre „Clanul Romancierilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Saizu dezbate alături de
Cătălin Tolontan operele ştiinţifice produse în penitenciarele
României FOTO Prima TV
Marius Saizu dezbate alături de Cătălin Tolontan operele ştiinţifice produse în penitenciarele României FOTO Prima TV

Emisiunea „Dosarele DNA“ prezintă, de la ora 21:30, la Prima TV, detalii despre „Clanul Romancierilor“ sau arestaţi de renume care au dus la îmbogăţirea patrimoniului cultural românesc. Astfel, Cătălin Tolontan, redactorul-şef al „Gazetei Sporturilor“, comentează operele ştiinţifice produse în penitenciarele României.

Marius Saizu îl are ca invitat pe, de la ora 21:30, la Prima TV, pe Cătălin Tolontan pentru a dezbate operele ştiinţifice produse în penitenciarele României de Gheorghe Copos, Gigi Becali, Meme Stoica şi Adrian Năstase, reprezentanţi de marcă ai „Clanului Romanicerilor“.

Echipa emisiunii „Dosarele DNA“ analizează una dintre consecinţele mai puţin previzibile ale recentelor condamnări în dosarele instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie: îmbogăţirea patrimoniului cultural românesc. Gheorghe Copos a profitat de timpul de detenţie şi „a contribuit la dezvoltarea culturii naţionale“ cu nu mai puţin de cinci opere (într-un singur an), Gheorghe Becali a scris şi el tot cinci cărţi, Mihai (Meme) Stoica doar două, iar Adrian Năstase trei opere, precum şi 257 de postări pe blog.

Cătălin Tolontan declară, făcând referire la lucrarea „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV – XVI“, scrisă de Gheorghe Copos: „E greu de spus ce a fost în capul oamenilor care au crezut că ei devin bizantologi peste noapte şi acest lucru nu se va afla“. Despre această lucrare au apărut deja acuzaţii de plagiat, cartea fiind extrem de asemănătoare cu teza de masterat a unui jurnalist, absolvent al Facultăţii de Istorie, Cătălin Parfene.

„Penitenciarele româneşti au ajuns în topul furnizorilor de carte, deoarece, conform legii numărul 275 din 2006, fiecare lucrare tipărită îi oferă deţinutului o reducere a pedepsei de aproximativ 30 de zile. Cei mai prolifici autori, cum ar fi Gheorghe Becali şi Gheorghe Copos, şi-au scurtat sentinţele cu aproape jumătate de an. De aceea, este important să vedem ce opere au produs aceştia şi în ce condiţii au fost ele publicate şi tipărite“, spune şi Marius Saizu, prezentatorul emisiunii „Dosarele DNA“.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite