Documentarul „Lemonade“ al cântăreţei Beyoncé, difuzat în România de HBO2

Documentarul „Lemonade“ al cântăreţei Beyoncé, difuzat în România de HBO2

Documentaarul „Lemonade“ prezintă aspecte din viaţa artistei şi tratează aspecte de ţin de rasism, infidelitate, putere şi căsătorie FOTO Getty Images

Odată cu lansarea controversatului album „Lemonade“, Beyoncé a lansat şi filmul documentar cu acelaşi nume, care va fi difuzat sâmbătă, 18 iunie, de la ora 20.30, la HBO2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentarul regizat de Jonas Åkerlund, Dikayl Rimmasch şi Beyoncé Knowles prezintă numeroase ipostaze ale lui Beyoncé, de la numere de dans realizate în studio, la secvenţe filmate în America de Sud, imagini urbane de noapte, imagini de arhivă şi filme realizate în familie. 
 
Filmul, precum şi melodiile de pe noul albumul lansat pe 23 aprilie 2016, al doilea album vizual al artistei şi al şaselea din carieră, tratează idei complexe despre rasă, sex, putere, căsătorie, infidelitate, experienţa femeilor de culoare din America şi creşterea copiilor.
 
Albumul a fost inspirat de mişcarea „Black Lives Matter“, demarată în 2013, când un adolescent de culoare, pe nume Trayvon Martin, a fost împuşcat mortal de americanul George Zimmerman, criminalul fiind în mod straniu achitat. În 2014, mişcarea a luat amploare prin manifestaţii în stradă, după ce alţi noi tineri americani de culoare, Michael Brown şi Eric Garner, au fost ucişi.
 
Mamele băieţilor Trayvon Martin (Sybrina Fulton), Michael Brown (Lesley McFadden) şi Eric Garner (Gwen Carr) apar în film alături de fotografiile fiilor lor decedaţi. Melodiile de pe albumul „Lemonade“ au influenţe din numeroase genuri muzicale: pop, R&B, blues, rock, soul, funk.
 
 
Imediat după lansare, albumul „Lemonade“ a devenit subiectul unor controverse în mediul online, potrivit cărora piesele acestuia conţin aluzii despre o posibilă infidelitate a soţului artistei, raperul Jay-Z.
 
Subiectul unor discuţii intense l-a reprezentat însă piesa „Sorry“, despre care fanii cred că oferă indicii legate de femeia cu care Jay-Z ar fi avut o aventură, mai exact, versul „Becky with the good hair“ (trad. – Becky cea cu părul frumos). Sintagma este folosită, în special, în rândul comunităţii afro-americane, „Becky“ fiind un jargon folosit pentru femeile albe, iar „good hair“ referindu-se la părul tipic persoanelor albe, considerat mătăsos, uşor de aranjat, opus părului cârlionţat, specific persoanelor de culoare.
 
Din acest punct, fanii au pornit în căutarea aşa-zisei „Becky“, făcând supoziţii despre cine ar putea fi misterioasa femeie. Cele vizate până acum au fost cântăreaţa Rita Ora şi, mai ales, Rachel Roy, o creatoare de modă americană, cu orgini indiene şi olandeze, despre care s-a zvonit în trecut că ar fi fost motivul mediatizatului conflict din lift dintre sora cântăreţei Beyoncé şi Jay-Z, în noaptea galei Met Ball. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările