Deputatul USR Iulian Bulai publică salariul şefei TVR: Mai mare decât al preşedintelui. A primit mai multe măriri decât cei care muncesc pe salariul minim

Deputatul USR Iulian Bulai publică salariul şefei TVR: Mai mare decât al preşedintelui. A primit mai multe măriri decât cei care muncesc pe salariul minim

Doina Gradea FOTO Mediafax

Deputatul USR Iulian Bulai publică presupusul salariu al şefei TVR, Doina Gradea, precizând că acesta este mai mare decât cel al preşedintelui României. În plus, politicianul o acuză pe aceasta că şi-a majorat în mod ilegal salariu, dar şi că şi-a acordat diurne de deplasare în străinătate de două ori mai mari decât ar avea dreptul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o postare pe Facebook, deputatul Iulian Bulai susţine că preşedintele-director general al Televiziunii Române, Doina Gradea, are un salariu de 28.500 de lei brut, plus un spor de vechime de 25%, cu aproape 1.000 de euro mai mult decât şeful statului şi cu peste 1.000 de euro mai mult decât premierul României.

De asemenea, deputatul USR mai spune că majorările de salariu pe care Gradea şi le-a acordat sunt nelegale, potrivit unui raport al Curţii de Conturi, pe care şefa TVR l-ar fi ţinut secret.

Iulian Bulai anunţă că este pentru a treia oară când şefa TVR refuză să se prezinte la audierea Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor pentru a da explicaţii. În acest context, deputatul îi cere Doinei Gradea demisia.

„Adevărul“ a solicitat un punct de vedere Doinei Gradea cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse.

Redăm integral postarea lui Iulian Bulai:

Multă incompetenţă pe încă şi mai mulţi bani. Şefa TVR, Doina Gradea, are un salariu mai mare decât premierul României. Ba chiar mai mare decât al preşedintelui ţării.

Dna Gradea primeşte 28.500 lei brut, plus un spor de vechime de 25%, cu aproape 1.000 de euro mai mult decât preşedintele şi cu peste 1.000 de euro mai mult decât prim-ministrul. Salariul dnei Gradea e plătit din subvenţie, de la bugetul de stat, din taxe şi impozite. Dna Gradea nu e plătită nici din teleshoppingul dat în timpul moţiunii de cenzură, nici din măreţele performanţe economice ale Televiziunii.

Dna Gradea a primit mai multe măriri de salariu anul ăsta (o dată-n mai, o dată-n septembrie) decât cei care muncesc pe salariul minim în România.

Dna Gradea îşi plăteşte sieşi diurne de deplasare în străinătate de două ori cât ar avea dreptul – la nivel de ministru, deşi nu e –, aşa că pe lângă cei 28.500 lei brut/lună, încasează şi 300 euro/zi, neimpozabili, în afara României (probabil de-aia se duce ea la evenimente internaţionale, şi nu ziariştii TVR).

Curtea de Conturi a decis anul trecut că majorările de salariu pe care şi le-a dat dna Gradea sunt nelegale. Dar dna Gradea n-a spus asta nimănui, nici măcar membrilor Consiliului de Administraţie al TVR, care-s plătiţi în funcţie de salariul – iată, nelegal – al dnei Gradea.

De cei 28.500 lei brut/lună, astăzi este a treia oară la rând când dna Gradea NU vine la audierea Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor să ne spună şi nouă, dacă poate, cum explică toate acele constatări ale Curţii de Conturi despre cât de dezastruos e managementul la TVR.

Cam cât ar trebui să cheltuiască cetăţenii României, din munca lor, pentru ca dna Gradea măcar să se deplaseze la Palatul Parlamentului? Ar trebui să-i oferim şi noi, de la comisie, 300 euro/zi?

I-am cerut dnei Gradea demisia de multiple ori - i-o cer şi acum. Am cerut deja în mod repetat şi insistent discutarea în Parlament a rapoartelor TVR pe 2017 şi 2018 - o cer din nou. Şi o s-o fac de câte ori e nevoie.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările