Delia, din nou în vizorul CNA: un părinte cere interzicerea piesei „Gura Ta“. Care sunt motivele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delia a semnat un editorial în care răspunde celor care o critică pentru piesele şi atitudinea din videoclipuri FOTO Facebook Delia
Delia a semnat un editorial în care răspunde celor care o critică pentru piesele şi atitudinea din videoclipuri FOTO Facebook Delia

Delia este din nou în vizorul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), de această dată din cauza piesei „Gura Ta“ reclamată pentru versurile considerate de unii telespectatori şi ascultători drept indecente.

Difuzarea melodiei şi videoclipului „Gura Ta“, colaborare a Deliei cu Deepcentral, va fi discutată în şedinţa de astăzi a CNA, după ce forul a primit mai multe plângeri. Un tată a cerut chiar interzicerea piesei, care, spune el, este difuzată obsesiv şi conţine versuri „erotice explicite şi indecente“ ce dăunează evoluţiei copiilor.

„Solicit dispunerea de măsuri contravenţionale şi interzicerea difuzării la postul de radio Pro FM şi la alte posturi radio-TV a melodiei «Gura ta» interpretate de cantăreaţa Delia. Pe postul menţionat e difuzată obsesiv, cam o dată la 25-30 minute, melodia respectivă, care conţine sintagme erotice explicite şi indecente care dăunează evoluţiei copiilor. Astfel, între versurile şlagărului se regăsesc: «mă dezbraci», «gura ta, gura ta», «mă dezbraci», «înnebunesc când mă atingi», «ca o felină ataci», «mă muşti»“, arată o reclamaţia trimisă la CNA de un tată şi citată de agenţia News.ro.

Nu este însă pentru prima dată când o piesă din repertoriul Deliei se află pe masa CNA, în trecut telespectatorii şi ascultătorii reclamând şi melodiile „Da, mamă“ şi „Cum ne noi“, care însă au rămas nesancţionate de către membrii forului audiovizual.

Artista s-a confruntat întotdeauna cu reacţii negative din parte celor care consideră că atitudinea şi piesele sale nu sunt un model demn de urmat pentru tineri. Pentru a clarifica lucrurile, la scurt timp după lansarea „1234 (Unde dragoste nu e)“, o altă melodie pentru care a fost criticată, Delia a semnat un editorial pentru sereniti.ro, intitulat sugestiv „Gura bate curu“, în care susţine că nu este scopul ei să educe publicul tânăr. 

„Bună! Sunt Delia şi nu mă ocup cu educaţia ta! Nu-s nici mă-ta, nu-s nici tac-tu, nu-ţi sunt diriginte şi în niciun caz profă de religie! Tu, mămico, ţine-ţi pruncul «ocupat»! Ţine-l departe de MTV, de internet şi alte nenorociri care-l pot afecta emoţional pe minorul în cauză. (...) Creşte-ţi odrasla după bunul plac, dar nu da vină, scumpă mama, pe playlistul de la radio! Radioul e opţional mami! Nu vă ţine nimeni «ostatici» în faţa unui post de muzică. Ştiu că eşti o mama deşteaptă şi echilibrată! Şi tu poţi! Doar tu, mami! E datoria ta! În cazul în care eşti o mămică mai relaxată şi staţi împreună pe MTV, explică-i copilului că ce vede pe sticlă, în clipurile lor (Kanye, Rihanna, Lady Gaga, Beyonce şi chiar Nirvana, Guns, Aerosmith, Die Antword, Prince, Prodigy, David Bowie, Marylin Manson, Metallica), nu trebuie să şi facă! Să nu lingă cruci ca-n clipurile Madonnei, mami! Pentru că da, ştim, Madonna e o nenorocită!!!“, a scris, printre altele, artista. 

„Gura Ta“ nu este singura piesă care se află pe ordinea de zi a şedinţei CNA de joi, pe listă fiind şi „Acele“, interpretată de Carla’s Dreams, în cazul căreia s-a autosesizat unul dintre membrii instituţiei, Monica Gubernat. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite