De ce a întrerupt TVR transmisia când s-a citit textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă: explicaţia oficială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă FOTO George Călin/Inquam Photos
Viorica Dăncilă FOTO George Călin/Inquam Photos

Reprezentanţii Televiziunii Române au explicat de ce a fost întreruptă transmisia dezbaterii din Parlament exact când a fost citit textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Joi, 20 decembrie, TVR 1 a întrerupt transmisia dezbaterilor din Parlament exact la citirea textului moţiunii de cenzură iniţiată de PNL, USR şi PMP împotriva Guvernului Dăncilă. Transmisiunea a fost reluată la finalul citirii textului de către Opoziţie, după cum a remarcat Biziday

La solicitarea „Adevărul“, reprezentanţii postului public au explicat situaţia, invocând „obligaţiile contractuale pe care instituţia le are cu partenerii săi“. 

„Transmisia dezbaterilor de la Parlament privind moţiunea de cenzură a debutat în emisiunea «Perfect, imperfect» şi a continuat, după pauza publicitară, în cadrul emisiunii «Aici, acum». Conform prevederilor legale, Televiziunea Romană nu poate întrerupe programele pentru a difuza calupuri publicitare, aşadar, transmisia a fost înteruptă de pauza publicitară programată la finalul emisiei moderate de Emma Zeicescu. Transmisia de la Parlament a fost întreruptă exclusiv pentru a difuza un scurt calup publicitar între două emisiuni ale TVR, conform obligaţiilor contractuale pe care instituţia le are cu partenerii săi“, a transmis televiziunea publică. 

Precizăm că pe pagina de Facebook Ştirile TVR şi pe site-ul instituţiei există momentul în care este citit textul moţiunii, iar discursurile parlamentarilor sunt relalate pe larg. 

Cu toate acestea, telespectatorii au fost revoltaţi de întreruperea transmisiei pe TV, postul public fiind acuzat de cenzură ca pe vremea comunismului şi numit „marioneta PSD“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite