Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, intră pe piaţa media. A devenit creditorul principal al Mediafax Group cu ţinta de a fi acţionar principal

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, intră pe piaţa media. A devenit creditorul principal al Mediafax Group cu ţinta de a fi acţionar principal

FOTO: Mediafax / Alexandra Pandrea

Omul de afaceri Dan Şucu, proprietarul grupului Mobexpert, a cumpărat de la ING Bank creanţa pe care banca o mai avea asupra Mediafax Group şi intră, astfel, pe piaţa media, cu titlurile lui Adrian Sârbu din această companie, potrivit surselor Profit.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principalele publicaţii ale grupului, aflat în insolvenţă de peste 7 ani, au mai rămas Ziarul Financiar şi Business Magazin, iar scopul tranzacţiei este ca, după un anumit interval de timp, Şucu să devină principalul acţionar.
 
Agenţia de presă Mediafax face parte dintr-o altă companie, respectiv Mediafax SA.
 
ING a fost în discuţii cu mai mulţi investitori cu scopul vânzării creanţei şi a ajuns, recent, la un acord cu Dan Şucu, spun sursele Profit.ro.
 
Contactat de Profit.ro, Dan Şucu nu a dorit să comenteze informaţia.
 
Înainte de aceste tranzacţii, valoarea de piaţă a activelor Mediafax Group, în ipoteza unei vânzări forţate, a fost calculată la aproape 5,7 milioane euro, în cadrul planului de reorganizare. Mediafax Group a intrat în insolvenţă pe 16 decembrie 2014, cu datorii totale indicate în valoare de 40 milioane euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările