VIDEO „Cusurgiii“ Mihai Găinuşă, Codruţ Kegheş şi Octavian Păscuţ, la Adevărul Live: „Încercăm să fim o alternativă sănătoasă pentru public“

„Cusurgiii“ Mihai Găinuşă, Codruţ Kegheş şi Octavian Păscuţ, la Adevărul Live  

Mihai Găinuşă, Codruţ Kegheş şi Octavian Păscuţ  au fost prezenţi în studioul Adevărul Live, unde au făcut cele mai importante dezvăluiri despre noul lor proiect, emisiunea de umor „Cusurgiii“, care va debuta în această seară la Prima TV.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din 22 septembrie „Cusurgiii“, cel mai nou proiect în care sunt implicaţi Mihai Găinuşă, Codruţ Kegheş şi Octavian Păscuţ, îşi propune să trateze în cheie satirică aspecte sociale, atât pozitive cât şi negative, printr-o serie de reportaje şi interviuri, dar şi campanii sociale, condimentate cu comentarii satirice şi scheciuri umoristice.  

Cele mai importante declaraţii:
 
Cine sunt „Cusurgiii“?
 
Mihai Găinuşă: Acest trio expres, dar alături de noi mai sunt şi bebeluşa Oana, Marius Popa, Ovidiu Stanciu, caricaturistul nostru - nu ştiu de ce a mai fost nevoie de el, pentru că suntem propriile noastre caricaturi -, colegii noştri de la Radio 21, Dan Marcu, Marina Neagu şi Doru Ivanov, dar sunt şi prietenii şi colegii noştri din ţară şi sunt foarte mulţi, o să-i vedeţi în zilele următoare. Avem un reporter extern şi mai avem o surpriză în platou, este una foarte plăcută.
 
Cusurgiu înseamnă, printre altele, şi un om care caută ceartă.
 
Mihai Găinuşă: Prima definiţie din dicţionar este cea de om care caută cusururi, după care este şi cea care ar fi echivalentul cârcotaşului, om care caută ceartă. Noi ne asumăm prima definiţie din DEX, cea de oameni care caută cusururi în societate, în lume. 
 
Ce ar trebui să vadă oamenii care se vor uita la Prima TV? Ce este diferit faţă de ce aţi făcut până acum?
 
Mihai Găinuşă: Totul este diferit, în afară de noi trei, care ne-am schimbat profund, totul este diferit.
 
Octavian Păscuţ: În primul rând, decorul este în altă poziţie, publicul este în altă poziţie. Am traforat toată săptămâna, a fost o cursă contra cronometru, a durat cam zece zile. Surprinzător, am reuşit să terminăm cu câteva zile înainte de ziua de astăzi în aşa fel încât să putem face şi repetiţii. 
 
Codruţ Kegheş: În ultimele două săptămâni am repetat cam 15 ore pe zi şi eu tot nu văd becurile. 
 
Octavian Păscuţ: Vrem să ajungem foarte aproape de oamenii din toate colţurile ţării, acolo vor fi corespondenţii noştri care vor lua pulsul.
 
Mihai Găinuşă: E foarte importantă poziţia publicului, când eram de la 20:30 erau la masă, acum vor fi în pat, să aibă grijă să nu se înnece. 
 
Codruţ Kegheş: Da, din cauza râsului. Eu voi fi responsabil cu acest aspect. 

Codruţ Kegheş şi Mihai Găinuşă, în studioul Adevărul Live FOTO David Muntean
 
În ce relaţii aţi rămas cu vechea echipă?
 
Mihai Găinuşă: Suntem în relaţii fireşti, eu, cel puţin, sunt şi rudă prin alianţă cu el. Fiecare este cu treaba lui, fiecare încearcă să şi-o facă cât mai bine. Oricum am vorbit cu un echipaj de pompieri să fie acolo la fiecare emisiune, cine ştie cum mai sar scântei.
 
Octavian Păscuţ: Suntem destul de apropiaţi, decorurile sunt în acelaşi platou. Nu o să fie o competiţie pentru că nu suntem pe acelaşi tronson orar, suntem succesiv într-o zi de miercuri, dar relaţiile pot evolua sau nu. 
 
Codruţ Kegheş: Timpul rezolvă tot şi pe această cale îi salut pe toţi.
 
Cum credeţi că vă veţi descurca din punct de vedere al audienţelor?
 
Mihai Găinuşă: Să nu credeţi că noi ne-am concentrat să avem o audienţă uriaşă. Nu suntem „Vocea României“, suntem mai buni, dar intenţia noastră nu este, şi nici nu avem cum din prima zi, să aducem puhoiul de oameni. Nu are de gând nimeni să se dezbrace la noi în emisiune. Intenţia noastră nu este să facem o audienţă uriaşă, contează foarte mult calitatea audienţei. Noi suntem nişte oameni cu o energie pozitivă şi aşteptăm acelaşi lucru, chiar dacă vor fi şi mulţi cusurgii. Dacă vom reuşi să fim pe placul multora, vom avea şi audienţă mare.
 
Octavian Păscuţ: E greu să estimăm audienţa. După părerea mea umorul este într-o stare de cufureală, toate reperele pentru ceea ce înseamnă comedie sau umor la televizor sunt stricate pe interior, şi noi ne-am gândit să începem cu ceva uşor ca să se revigoreze organismul. Şi trebuie să construim o audienţă, mai ales că publicul era obişnuit să ne urmărească la o cu totul altă oră, acolo va trebui să ne batem cu regii dezbrăcăciunilor şi cu ai manelelor, dar încercăm să fim o alternativă sănătoasă.
 
Mihai Găinuşă: Chiar diseară vom avea un subiect cu nişte câini, dar nu este reportaj social. Noi suntem o emisiune de conţinut, nu râdem de alţii. Producem aceste reportaje, nu vrem să facem reporterul să stea în apă până la gât şi să transmită. Toate ştirile de la noi merg pe partea senzaţională, noi o să prezentăm lucrurile din punctul de vedere al omului simplu. Ce i se înâmplă omulu în parcarea din faţa blocului, ăsta este un subiect. 
 
Înţeleg că nu mai eşti Dezbrăcatu' pe care îl ştiam cu toţii, eşti un alt personj.
 
Codruţ Kegheş: Având în vedere că în mine urlă personajele, am hotărât, împreună cu ai mei colegi, să scot două personaje. Este foarte important că am ieşit din nou pe stradă, aşa cum am făcut cu Dezbrăcatu' timp de 14 ani. M-am simţit extraordinar. Am mai avut o experienţă la fel de interesantă, am ieşit în parc de zilele Bucureştiului, m-am simţit foarte bine, o să vedeţi dacă vă uitaţi la „Cusurgiii“.
 
Ce părere aveţi despre invazia de concursuri de talente?
 
Mihai Găinuşă: Noi suntem un popor foarte muzical, ne place să dăm din gură, doar că de când avem „Voce“ nu mai munceşte nimeni. E bine să avem şi voci, păcat că nu avem şi muzică pentru voci.
 
Codruţ Kegheş: Şi nu ai cum să te duci la muncă, dacă stai la coadă la casting. 
 
Mihai Găinuşă: Avem doar o jumătate de oră de emisie. Nouă ne este teamă că nu suntem spontani.
 
Octavian Păscuţ: Cele 30 de minute vor părea o veşnicie. Vor fi doi prezentatori, Mişu Găinuşă şi Codruţ Kegheş, iar eu, cum îmi place mie să zic, voi fi Sergiu Nicolaescu, adică voi avea triplă calitate: producător, regizor şi actor. Cum zicea Titus Munteanu: Mă, dacă e să pic, măcar să pic de pe un cal mare, nu de pe un ponei. 

Octavian Păscuţ, la Adevărul Live FOTO David Muntean
 
 
Codruţ Kegheş: Şi mai are o chestie foarte importantă, în timpul emisiunii noi avem căşti şi are plăcerea să ţipe la noi. Dar învăţăm. 
 
Mihai Găinuşă: Oricum o să se vorbească mâine despre ce am făcut în emisiunea din această seară.
 
Cine vă enervează cel mai mult în România?
 
Mihai Găinuşă: Nu ştiu dacă este o persoană, ci mai degrabă o mentalitate, de fapt, un cumul de mentalităţi. Pofta asta de scandaluri, de chestii negative şi dacă te uiţi în presă vezi mereu titluri de genul: „Nu o să-ţi vină să crezi!“, „Bombă!“. Lumea este avidă să se uite la emisiunile de scandal. Pe mine mă supără manelele, maneaua este o formă de subcultură muzicală, dar problema este că au intervenit şi în muzica uşoară, sunt manele deghizate. Începi să perverteşti gustul publicului şi omul nu mai simte ce este calitativ. 

V-aţi uitat la „Cronica Cârcotaşilor“?

Mihai Găinuşă: Le doresc multă baftă celor doi prezentatori, dar hai să vorbim despre „Cusurgiii“. Noi practic am plecat de la zero, nu am avut nici platou.

Aţi primit alte oferte când s-a produs ruptura?

Mihai Găinuşă: Da, dar noi am vrut să demonstrăm că putem să facem şi altceva.

 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: