Cum vede şeful Pro TV criticile din „Las Fierbinţi“ la adresa Guvernului şi declaraţiile politice ale vedetelor postului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Călinescu, Aleksandras Cesnavicius, Mirela Oprişor FOTO Pro TV
Florin Călinescu, Aleksandras Cesnavicius, Mirela Oprişor FOTO Pro TV

Directorul general al postului, lituanianul Aleksandras Cesnavicius, a vorbit despre vedetele Pro TV care îşi exprimă în spaţiul public părerile politice, dar şi despre trimiterile critice la adresa actualei guvernări din serialul de succes „Las Fierbinţi“.

Într-un interviu pentru „Adevărul“, Aleksandras Cesnavicius a vorbit despre vedetele Pro TV care nu se feresc să-şi exprime în spaţiul public părerile politice. 

Actorul şi vedeta de televiziune Florin Călinescu (62 de ani) şi actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă (44 de ani) sunt două dintre cele mai vocale vedete Pro TV când vine vorba de a critica politicienii aflaţi la guvernare. 

Astfel, întrebat cum priveşte situaţia politică din România, având în vedere acest considerent, CEO-ul Pro TV a răspuns: „Pro TV nu susţine nicio parte în competiţia politică. În ceea ce priveşte acţiunile personale ale vedetelor cu care colaborăm, voi răspunde foarte simplu: sunt părerile şi declaraţiile lor personale, pe canalele personale de social media, iar acestea nu reprezintă poziţia oficială Pro TV în niciun context“.     

Aleksandras Cesnavicius a comentat şi pe marginea faptului că în unele producţii Pro TV, precum serialul de comedie „Las Fierbinţi“, există trimiteri critice la adresa actualei guvernări. 

„«Las Fierbinţi» este deja un fenomen social, dar, mai presus, este un serial de comedie şi satiră. Acesta este un aspect pe care telespectatorii l-au ştiut încă de la început. Aşadar, trebuie să reprezinte societatea aşa cum este ea în acest moment, e ca o oglindă care ne reflectă, de la omul de rând, până la preşedinte. Ar trebui să nu uite nimeni că e o «joacă« inocentă“, a răspuns şeful Pro TV. 

Aleksandras Cesnavicius a vorbit şi despre retragerea acreditării jurnalistului Pro TV, Ovidiu Oanţă, la Ministerul Justiţiei, de către ministrul Tudorel Toader. 

„Urmăm cu stricteţe standardele jurnalismului etic. Privim realitatea din punctul de vedere al telespectatorului nostru şi încercăm să prezentăm evenimentele într-o manieră obiectivă şi bine documentată. În această lumină, regretăm decizia nejustificată de a-i retrage acreditarea colegului nostru Ovidiu Oanţă. Această decizie arbitrară a limitat accesul audienţei noastre la ştirile obiective – şi nu ar trebui să uităm faptul că ştirile noastre sunt considerate cele mai de încredere de către public şi reprezintă cea mai populară sursă de informare din România. Nu este doar o decizie care împiedică jurnaliştii Pro TV să muncească de o manieră firească, este o decizie care afectează cetăţenii care aşteaptă informaţii relevante despre evenimentele din ţară, fie ele economice sau sociale, şi care doresc să afle şi să înţelegă ce face guvernul în numele lor“, a declarat CEO-ul Pro TV. 

Amintim că reporterul Pro TV Ovidiu Oanţă, celebru pentru întrebările tăioase şi ironice, a anunţat pe 22 martie că Ministerul Justiţiei refuză nejustificat să-l acrediteze. Ulterior, ministrul Tudorel Toader a revenit asupra deciziei la îndemnul premierului Viorica Dăncilă.

Un produs de marcă al postului Pro TV, „Las Fierbinţi“ nu este doar o înşiruire de replici şi scene menite să stârnească amuzamentul telespectatorilor. De-a lungul sezoanelor, scenaristul Mimi Brănescu a încercat să arate că dincolo de lumea amuzantă la prima vedere se ascund realităţi de-a dreptul tragice.

Într-unul dintre episoadele recente ale serialului „Las Fierbinţi“, primarul Vasile, Dalida şi prefectul au fost protagoniştii unei scene cu puternice trimiteri la actuala guvernare şi la modul în care se face politică în România. În plus, există trimiteri ironice şi la controversatele modificări dorite pentru Justiţie, dar şi la liderul partidului aflat la guvernare.

  

În aprilie 2018 a venit rândul Aspirinei, portretizată de actriţa Mirela Oprişor, să facă o radiografie dură a societăţii, orchestrată tot de Mimi Brănescu. Filmarea are peste 8 milioane de vizualizări doar pe pagina de Facebook a serialului. 

Dincolo de aceste momente însă, Mimi Brănescu a subliniat în mai multe rânduri că România autentică nu este cea prezentată în „Las Fierbinţi“, chiar dacă mulţi au această impresie.

„Las Fierbinţi e un serial de televiziune, care se vrea comic şi care prezintă, exagerat pe alocuri, nişte întâmplări întotdeauna fictive, unele mai cu tâlc, altele mai fără. Eu sunt un ţăran mutat la Bucureşti. Am întâlnit şi încă mai întâlnesc, şi la ţară, şi la Bucureşti, oameni care seamănă cu cei din serial. Dar asta nu înseamnă că între România şi serial se poate pune semnul egal. Pentru că am întâlnit şi întâlnesc încă, slavă Domnului, şi altfel de oameni. După părerea mea, serialul Las Fierbinţi ar trebui să funcţioneze ca un exemplu de «aşa, nu», nu de «aşa, da». Şi atât“, a explicat scnearistul pentru blogul Cristinei Stănciulescu.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite