Cum a sancţionat CNA postul Antena 1 pentru momentul şocant de la „Chefi la cuţite“ în care un concurent a povestit că jupoaie şi arde câini şi pisici

Cum a sancţionat CNA postul Antena 1 pentru momentul şocant de la „Chefi la cuţite“ în care un concurent a povestit că jupoaie şi arde câini şi pisici

Vasile Cvasnei, concurentul care a făcut afirmaţiile şocante la Chefi la cuţite FOTO Captură video Antena 1

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat postul Antena 1 pentru două derapaje petrecute în emisiunile „Chefi la cuţite“ şi „Acces Direct“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Membrul CNA Radu Herjeu a propus amendarea cu 25.000 de lei a postului Antena 1 pentru „Chefi la cuţite“ şi „Acces Direct“, ambele difuzate la ore accesibile minorilor. Propunerea a întrunit numărul necesar de voturi, respectiv şase. 
 
Mai exact, în ediţia din 28 octombrie a show-ului culinar „Chefi la cuţite“, un concurent pasionat de vânătoare a făcut o serie de dezvăluiri şocante, printre care că jupoaie şi arde câini şi pisici. Cazul a fost semnalat la momentul respectiv de „Adevărul“, iar ulterior, la solicitarea ziarului, oficialii Antena 1 au explicat de ce au ales să difuzeze acel moment. 
 
În ceea ce priveşte emisiunea-tabloid „Acces direct“, sancţiunea s-a aplicat pentru o ediţie în care s-au căutat urme seminale în patul unei vedete. 
 
„Mi se pare absolut normal ca o emisiune de gătit să prezinte poporului cazuri de psihopatie sau sociopatie, nu ştiu exact, ca să educe, nu? Să dai un exemplu negativ, să-l faci de ruşine pe individul care jupuia pisici şi împuşca nişte câini, între două soteuri şi o raţă prăjită. Ştiu, ştiu, mesajul e, de fapt, «copii, nu faceţi ca el!» Aici e o problemă însă. Copiii nu ar trebui să se uite la emisiune la ora 23.03. Motiv pentru care, ce să vezi, postul a şi programat porcăria la ora aceea! Dar şi mai educativ este să cauţi urme seminale în direct, cu lampa specială, la o oră accesibilă copiilor! E? V-ar fi trecut prin cap să coborâţi în halul ăsta nivelul televizuinii? Nu! De asta nu veţi fi niciodată angajaţi acolo!“, a scris Radu Herjeu pe Facebook în timpul şedinţei CNA din 21 noiembrie în care s-a decis amendarea postului. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: