Cum arată la TV mitingul diasporei. „Lacrimi şi sânge“ la Realitatea TV, „imagini uluitoare“ la RTV. Ministrul Muncii, la Antena 3: „Pensiile nu scad“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate posturile de ştiri transmit imagini de la mitingul Diasporei, însă fiecare tratează diferit ciocnirile violente dintre forţele de ordine şi protestatari. Dacă Realitatea TV vorbeşte despre „lacrimi şi sânge în faţa Guvernului”, România TV revine cu „alertă maximă”, în timp ce Antena 3 insistă foarte mult pe jandarmii răniţi şi discută despre pensii cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Mitingul Diasporei este principalul subiect al zilei la televiziunile de ştiri, iar incidentele violente au fost intens dezbătute cu unghiuri de abordare diferite. După izbucnirea primelor ciocniri, pe Realitatea TV au rulat burtiere dramatice precum: „Lacrimi şi sânge în faţa Guvernului”, „Lacrimogenele şi jandarmii au făcut victime”, „Diaspora, primită cu lacrimogene în Capitală”. În platou se vorbeşte despre instigatori. 

Imagine indisponibilă

Şi România TV vorbeşte despre agitatori: „Imagini uluitoare cu provocatorii din faţa Guvernului” şi „Cine incită la mitingul diasporei”. De asemenea, se insistă pe cazul jandarmului transportat la spital ca urmare a incidentelor: „Jandarmeria face apel la calm”. În platou se subliniază că există o problemă foarte mare – „toată săptămâna oameni de cultură, intelectuali, formatori de opinie şi chiar lideri politici au legitimat limbajul obscen, au legitimat acţiuni de violenţă, au încurajat aceste acţiuni agresive de tip #rezist şi cred că aceasta este consecinţa faptului că în societatea românească s-a alimentat ura, agresivitatea încă de la cel mai înalt nivel, chiar şi preşedintele statului a legitimat limbajul obscen”.

Antena 3 discută intens despre comportamentul violent al protestatarilor, despre manipulările grosolane de dinaintea protestului şi despre faptul că un astfel de miting va afecta imaginea României în străinătate. Pe burtiere rulează mesaje precum: „Protest violent şi acţiuni bine organizate”, "Pietre, sticle şi gaze în faţa Guvernului", „Ocuparea Pieţei Victoriei - Planul secret”.

Imagine indisponibilă

În platou este invitată ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pentru „interviul momentului” şi „anunţul care va schimba soarta românilor”. Alături de Adrian Ursu, ministrul prezintă noua lege a pensiilor nu înainte de a preciza că foarte mulţi români din străinătate cu care ţine legătura nu participă la un asemenea miting. Rulează burtierele: „Pensiile nu scad după recalculare”, „Guvernul elimină inechităţile din legea pensiilor”, „Modificări majore pentru pensiile de urmaş”.

Imagine indisponibilă

Pe de altă parte, Digi 24 vorbeşte despre faptul că foarte mulţi dintre protestatari sunt dezamăgiţi de faptul că nu este un protest paşnic, reportera de la faţa locului marşează pe ideea că s-a scandat „Fără violenţe”. De asemenea, se precizează că persoane cu faţa acoperită se apropie provocator de jandarmi. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite