Cum a ajuns Dumnezeu un beţivan desfrânat

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

E zi de weekend, aşa că am zis să mă „cultivesc“ şi io, ca orice om cu creierul în cap la mine, şi m-am aşezat în faţa televizorului.

La Antena 3, doamna Grecu e chitită pe dezvăluiri de adevăruri ascunse şi sigur-sigur tre’ să zică ceva care să justifice magnificele pupături în cur pe care postul dumneaei de TV i le-a tras lui Dragnea în trecut, mai ales că acuşi au apărut dezvăluirile celor de la RISE. Sau dacă e comandă pe invers, cum că Soros are acţiunile la purtător ale TELDRUM şi încearcă să distrugă centrul intelectual şi economic al ţărişoarei, Teleormanul.

Dezamăgire - se discută despre numărul 23. Invitatul doamnei Grecu începe plin de maniere, zicând că o să le lase pe cele două femei de lângă el să dea startul, după care nu îi tace guriţa lui aurită vreo 9 minuţele, dovedind că ar putea lejer să îi ia locul lui Ciuvică.

Nenea începe uşurel cu matematica, să ne încălzim. 2+3 cât fac? Doamna Grecu, rapid, că ştie ea! 5!  Din ce e compus 5? Din nou, doamna Grecu e şfichiuitor de dăşteaptă şi zice din 1 şi 4! Audienţa emisiunii primeşte un influx serios de opioide în creiere, privitorii simţindu-se la fel de deştepţi ca celebritatea de la Antena 3. 5 e ghinion şi, deci, 23 e clar ghinionist. Mă gândesc că probabil cei mai mulţi bărbaţi din lume se gândesc că 23 e numărul lui Michael Jordan, cel mai de succes atlet al tuturor timpurilor – un ghinionist celebru, dar-ar ghinionul lui în mine.

Ce urmează este magistral.

Aflu că 23 „e un mister misterios“ şi începe să ne explice de ce. Tot cu matematica, că, deah, e ştiinţă, băi, acilea, nu glumă! „1 împărţit la 3 e 33.33”. Doamna Grecu dă entuziast din cap, că doar şi salariul ei de jurnalistă trebuie justificat cumva.

Domnul continuă în mod la fel de logic şi demonstrează că 23 e numărul diavolului, că „dacă împarţi pe 2 la 3 îţi dă 666, care e numărul bestiei”. Nu e chiar aşa, dar zic să nu ne încurcăm acuşi în chestii ştiinţifice legate de aritmetică, perioadă şi rotunjiri, că doar nu suntem în clasa a III-a.

„Dacă te uiţi pe maşinile de înmatriculare, vezi 555, 666, 777, 888. Le-au luat la rând pe toate. Câţi din ei ştiu ce au acolo incubat în maşina lor?”

Deştept, bre, ce să mai zici? Câteva sute de neuroni din creierul propriu decid să îşi facă seppuku.

„Tot ce înseamnă 5 înseamnă neprevăzut. Mâna asta ţi-o arăt aşa, 5, dar dacă mă superi...” (arată pumnul)

„23 vine de la cromozomul 23, care determină sexul. 23 e 5. 5 ce e? E an impar. Anul impar e an de băieţi.”

Instantaneu, mă gândesc la Premiul Nobel. Sunt o mulţime de cazuri peste tot în lume de avorturi din cauza sexului copilului şi uite, băi, la Antena 3 taman am găsit o metodă ţeapănă să prevenim problemele astea. Vrei băiat? Vorbeşti cu doamna Grecu, calculează ea şi prietenii ei dacă e anu’ cu imparu’ şi, gata, s-a rezolvat problema!

Staţi liniştiţi, că Antena 3 are soluţia şi pentru fete: „Doamnă, staţi cu gura căscată”.

23 e „suma a două numere excepţional de puternice Alfa şi Omega. Deşi nu este 1, 2, ci 2, 3”. Eeee, nu ne încurcăm acuşi 1,2 sau 2,3. Tot aia e. Eu zic salată, tu zici verdeaţă, eu zic ştiri, tu zici propagandă. Tot aia e.

„Toate lucrurile se întâmplă în multiplu de 5 sau care se divid cu 5. 2 ori 5 e 10. 10 e 1, de fapt. 10 e cifra perfectă a Divinităţii, care îl reprezintă pe Dumnezeu tatăl!”

Verific rapid şi ziua de naştere a lui Dragnea. E născut pe 28, 2 plus 8 egal 10, ce mai încolo şi încoace, e alesul lui Dumnezeu pentru PSD. Verific şi pe Voiculescu, e născut în 1946. 1 plus 9 egal 10 şi 4 plus 6, tot 10. De două ori 10, deci ăsta e şi mai divin!

„23 nu poate să funcţioneze singur decât ca un număr de apartament, un număr la o poartă, la o casă…în casa aia locuiesc oameni care sunt plini de neprevăzut, pentru că este 5-ul ăla, dar este o casă care putem să îi spunem hotel, pentru că locuitorii de acolo unul vine, unul pleacă, doiul din faţă, când se reunesc toţi, sunt şi Tatăl, şi Fiul, şi Sfântul Duh. La total general sunt nişte oameni distractivi, dar distracţia aia implică şi tot ce înseamnă trimitere spre adicţii băutură, femei, mâncare multă, desfrânare...”

Mă gândesc că are dreptate ăsta, că Dumnezeu sigur s-ar apuca de băut, curvăsărit şi mâncat mult dacă ar prinde Antena 3 acolo, la el.

Zic pios un Amin şi mă gândesc că Grădina aia a Maicii Domnului de care vorbea madam Birchall e la Antena 3 şi e plină ochi de oameni de ştiinţă păstoriţi cu eleganţă şi cu magnifică simţire vizavi de logică de moderatoarea divină numărul 1 (sau 10, că cică e acelaşi lucru) a celui mai important canal de ştiri din România.

Ştiu că sună incredibil. Înregistrarea emisiunii, aici (ultimul minut e apoteotic!):

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite