CTP: „Dacă se confirmă că Andreea Esca e bolnavă, poate va fi o lecţie pentru cei din Piaţa Victoriei care nu cred în coronavirus“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP Captură video Digi24
CTP Captură video Digi24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit în direct la Adriana Nedelea LA FIX despre dreptul presei la informare când este vorba de situaţii care ar putea pune în pericol sănătatea publică, în contextul epidemiei de coronavirus, după ce PRO TV, o televiziune care informează şi care face apel la respectarea regulilor, a transmis o notificare prin care le interzice jurnaliştilor să scrie despre angajaţii infectaţi cu COVID-19 ai postului.

Gazetarul consideră că dacă Andreea Esca s-a infectat cu COVID-19, aceasta ar trebui „să dea un scurt comunicat, fiind vorba despre un subiect de interes public“, iar acest lucru, dacă este adevărat, „poate va fi o lecţie pentru cei din Piaţa Victoriei care nu cred în coronavirus“. 

Totodată, CTP crede că ideea notificării prin care jurnaliştilor li s-a interzis să scrie despre angajaţii PRO TV care ar fi infectaţi cu coronavirus aparţine juriştilor, nu părţii editoriale a postului lansat în 1995. „Cred că este vorba despre un exces de zel al unor jurişti ai postului“, a spus el, potrivit Libertatea. 

Principalele declaraţii făcute de Cristian Tudor Popescu

„Simplul fapt că PRO TV a confirmat zvonurile în legătură cu infectările arată faptul că a fost o greşeală acea ieşire iniţială, acel comunicat. A fost un excel de zel, nişte oameni, cu siguranţă jurişti, pentru că acel comunicat este clar opera unor avocaţi, nu a unor jurnalişti. Aceşti avocaţi au dorit să preîntâmpine nişte speculaţii“. 

„Eu, dacă aş fi detectat ca purtător de coronavirus, aş comunica acest lucru. M-aş simţi dator să comunic acest lucru în calitate de persoană publică. Dacă aş avea probleme cardiace, nu m-aş simţi deloc obligat să fac asta public, pentru că nu este o boală infecţioasă şi nu priveşte sănătatea publică.“

   

Dacă se confirmă că este bolnavă Andreea Esca, ea fiind un simbol, dacă se confirmă că este infectată, poate că asta este o lecţie. Poate că tot răul spre bine, din punctul de vedere al lămuririi acelor inşi, aproape 1.000, aflaţi în Piaţa Victoriei, care spuneau că virusul nu există. Dacă pot să integreze în căpşoarele lor faptul că nici Andreea Esca nu poate să fie invulnerabilă în faţa virusului, dacă se confirmă asta, poate le mai clatină din convingerile astea pe care le exprimă acolo cu mare fermitate. 

„Nu aş întreba-o nimic pe Andreea Esca, dar i-aş sugera să dea un scurt comunicat. Este totuşi una dintre cele mai cunoscute si importante persoane din această ţară, din media românească. Să dea un scurt comunicat, strict tehnic, în legătură cu starea ei actuală, fiind vorba despre un subiect de interes public şi i-aş ura din toată inima şi cu tot dragul sănătate“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite