Cristina Ţopescu: „Sunt încă prea mulţi care strâmbă din nas la talent show-uri. Sunt prea intelectuali şi prea inteligenţi ca să creadă în tot felul de «făcături» TV“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Ţopescu FOTO Arhivă personală Cristina Ţopescu/Facebook
Cristina Ţopescu FOTO Arhivă personală Cristina Ţopescu/Facebook

Jurnalista Cristina Ţopescu s-a declarat impresionată de o copilă diagnosticată cu cancer osos care şi-a spus povestea în show-ul „Românii au talent“. Cu această ocazie, ea i-a contrazis pe cei care „strâmbă din nas“ la talent show-uri, care sunt „prea intelectuali şi prea inteligenţi“.

Pe lângă lecţia de viaţă primită de la croitoreasa de la „Românii au talent“, Cristina Ţopescu a comentat un alt caz emoţionant. Este vorba de Emma Neagu (15 ani), născută în Toronto, Canada, care a fost diagnosticată în urmă cu doi ani cu cancer osos şi a ales să-i fie amputat piciorul, deşi nu era unica variantă, pentru a-şi putea urma pasiunea. 

Jurnalista a mărturisit că nu face parte din categoria oamenilor „prea inteligenţi şi prea intelectuali“ care cred că la TV sunt „făcături“, aşa că urmăreşte cu drag show-uri precum „Vocea României“, „X Factor“ şi „Românii au talent“. 

Cristina Ţopescu este de părere că unele poveşti, curajul şi determinarea unor concurenţi nu sunt altceva decât lecţii preţioase de viaţă. 

În încheiere, jurnalista îi sfătuieşte pe cei care îi urmăresc activitatea să fie mai blânzi, mai toleranţi şi mai decenţi cu cei din jur chiar şi când nu sunt de acord cu ei. 

„Ca să fii curat trebuie să te speli. Sunt încă prea mulţi care strâmbă din nas la talent show-uri. Sunt prea intelectuali şi prea inteligenţi ca să creadă în tot felul de «făcături» TV. Eu, când am timp, mă uit cu bucurie la «Vocea» sau la «Românii au talent», la «X Factor» şi la altele. Sunt atâţia oameni minunaţi, mai tineri sau mai puţin tineri, mai frumoşi fizic sau mai puţin, de ce ar avea asta vreo relevanţă de orice fel, mă întreb. Miracolele de care sunt în stare atâţia oameni, poveştile lor, curajul şi demnitatea sau pur şi simplu inocenţa lor sunt lecţii de viaţă pentru noi toţi. Să-ţi curgă o lacrimă, să te bucuri pentru alţii, să simţi că eşti cu tot sufletul alături de oameni pe care nu-i cunoşti, asta ne face să nu ne pierdem chiar de tot capacitatea de a iubi oamenii, de a simţi compasiune, solidaritate, admiraţie. Acum, în reluare, tocmai am văzut-o pe fetiţa care, cu un cancer osos, cu o proteză în loc de un picior, face gimnastică şi vine la «Românii au talent». E o româncă de-a noastră care trăieşte în Canada. Dar putea fi de oriunde! Sunt multe lucruri frumoase pe Facebook, sunt şi multe încărcate de ură, invidii şi tot felul de otrăvuri. E păcat, oameni buni, să nu încercăm să fim mai buni unii cu alţii, mai toleranţi şi mai decenţi, chiar când suntem în dezacord. Luptele noastre e bine că există, dar nu ura e combustibilul unei lupte fair, oricât de grea ar fi ea şi oricât de neapărat de dus. E păcat, viaţa noastră ar fi mult mai curată dacă ne-am spăla de toate resentimentele. Să încercăm, ce ziceţi?“, a fost mesajul transmis pe Facebook de Cristina Ţopescu.  

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite