Creatorii Game of Thrones au explicat toate scenele din episodul 5 care i-au dezamăgit pe fani: de ce a devenit Dany The Mad Queen VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilia Clarke în „Game of Thrones“
Emilia Clarke în „Game of Thrones“

Creatorii „Game of Thrones“ au răspuns criticilor primite, după ce episodul cinci al celebrului serial a fost cotat de fani drept cel mai slab de până acum.

După vizionarea episodului 5, fanii „Game of Thrones“ s-au grăbit să-şi exprime dezamăgirea pe reţelele sociale. Cel mai comun motiv de nemulţumire a fost schimbarea bruscă a Mamei Dragonilor. Unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale seriei, Daenerys Targaryen a luat-o razna şi a ars aproape în întregime Debarcaderul Regelui, ucigând o mulţime de oameni nevinovaţi, spre disperarea fanilor.

Scenariştii DB Weiss şi David Benioff, alături de regizorul Miguel Sapochnik au comentat cele mai disputate scene din episodul „The Bells“ într-un video care prezintă şi imagini inedite din timpul filmărilor. 

De ce Dany a devenit Mad Queen

Întrebaţi ce a făcut-o pe Daenerys să-şi piardă controlul şi să devină „The Mad Queen“, realizatorii HBO au spulberat una dintre teoriile fanilor, potrivit cărora schimbarea are legătură cu istoricul familiei Mamei Dragonilor (Tatăl lui Daenerys era numit „The Mad King“). Creatorii au subliniat însă că scena în care clopotele care anunţă predarea oraşului încep să bată a fost decisivă. 

„Momentul în care Daenerys vede Fortăreaţa Roşie este decisiv, pentru că în acel moment îşi aminteşte de anii întregi de tortură, de momentele de vulnerabilitate, de cum a fost vândută şi violată, de toate trădările şi relele care i s-au întâmplat. Dany este o persoană incredibil de puternică, dar în acelaşi timp este o persoană care a avut alături prieteni şi sfătuitori, dar aproape toţi fie au trădat-o, fie au murit, iar acum se simte foarte singură. Iar pentru un om care deţine o asemenea putere este periculos sentimentul de izolare. Dacă Jon nu i-ar fi spus adevărul, dacă nu ar fi trădat-o când le-a spus celorlalţi adevărul, dacă Cersei n-ar fi executat-o pe Missandei, toate toate aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat, atunci nu cred că am fi văzut această latură a lui Daenerys Targaryen“, a spus scenaristul David Benioff. 

   

image

În timp ce Tyrion Lannister şi Jon Snow s-au simţit uşuraţi după ce soldaţii lui Cersei au aruncat armele în semn de predare şi au sperat că nu va mai curge sânge, emoţiile de nestăpânit ale Mamei Dragonilor au schimbat însă soarta Debarcaderului Regelui. 

„S-a simţit goală, nu a fost suficient pentru ea, deşi ştia că a câştigat acel război. În acel moment a luat decizia, totul a devenit personal. Când i-a spus lui Jon Snow «Frică să fie atunci» a realizat că s-ar putea să fie nevoită să recurgă la măsuri neplăcute şi să rănească mulţi oameni într-o manieră oribilă“, a spus Weiss, iar Benioff a adăugat: „ Este cine este, o Targaryen, iar de-a lungul serialului a tot repetat «Voi lua ceea ce este al meu, prin foc şi sânge», iar în acest episod s-a ţinut de cuvânt şi a ales violenţa“. 

   

Lupta dintre Jaime şi Euron absolut inutilă

Realizatorii sezonului au vorbit şi despre scena de luptă dintre Jaime Lannister şi Euron Greyjoy, cărora fanilor „Game of Thrones“ li s-a părut fără sens. 

DB Weiss a explicat: „Euron este un psihopat. O persoană normală nu ar înota până la ţărm numai pentru a ucide o altă persoană. Vrea să încerce tot timpul experienţe noi şi îşi spune că viaţa alături de Cersei ar putea fi plictisitoare. O ultimă nouă experienţă ar fi aceea a morţii şi cred că este în mod straniu extaziat de această unică experienţă, aşa că moare cu zâmbetul pe faţă“. 

   

image

Cum de a reuşit Câinele să o convingă pe Arya să renunţe la planul de a o ucide pe Cersei

O altă scenă criticată de fani a fost aceea în care Sandor reuşeşte prea facil, în doar câteva secunde, să o convingă pe Arya să renunţe la planul ei de a o ucide pe Cersei, având în vedere că ea se afla în capul listei micuţei asasine. 

Cu toate acestea, prin faptul că au făcut-o pe Arya să plece, creatorii au reuşit să surprindă masacrul care a urmat, provocat de Daenerys, iar scenele dintre Arya şi Hound au căpătat un plus de emoţie, spun realizatorii. De fiecare dată când Arya era doborâtă, apărea o notă de suspans în rândul telespectatorilor în legătură cu soarta ei şi, în mod similar, cu soarta lui Sandor. Decizia de a intercala scenele a fost luată de Miguel şi de editorul său, Tim Porter. Faptul că Hound o întreabă pe Arya dacă doreşte să ajungă ca el – singur, ars, anxios în timpul luptelor – o ajută pe Arya să decidă.

Finalul prea blând al lui Cersei

De asemenea, fanii nu au fost satisfăcuţi de maniera în care Cersei Lannister a murit, cei mai mulţi aşteptându-se la un sfârşit mai brutal pentru personajul negativ. În plus, multe voci sunt de părere că scenariştii au greşit când au umanizat-o pe Cersei, în timp ce pe Dany au demonizat-o.

„Este ca o descoperire autentică pe măsură ce i se apropie sfârşitul. Cu fiecare pas pe care-l face, ceva se sfărâmă, ceva se prăbuşeşte, distrugerea este inevitabilă, pierde oameni şi îşi dă seama că este complet singură“, explică Lena Headey. 

Aşadar, prin faptul că Jaime şi Cersei au fost împreună în acel moment, creatorii au dorit să arate că şi o persoană atât de malefică precum Cersei este „în cele din urmă, doar un om“. A fost important să arate asta despre acest personaj, au spus scenariştii. 

„Jaime a mărturisit că şi-ar dori să moară în braţele femeii iubite şi asta s-a întâmplat. El ştia că le este menit să fie împreună, au venit pe lume împreună şi la fel trebuie să plece. Jaime înţelege în cele din urmă cine este cu adevărat, poate că nu este fericit, dar acceptă şi înţelege că Cersei este cea care contează cel mai mult pentru el“, a explicat Weiss. 

image
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite