Coperta Vogue cu modele de culoare, subiect de polemici pe internet. Ce reproşează fanii revistei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Brittish Vogue
FOTO: Brittish Vogue

Coperta ediţiei din februarie a revistei British Vogue, care prezintă nouă modele de culoare, a fost catalogată drept „ofensatoare" pe reţelele de socializare, criticii susţinând că iluminarea proastă şi stilul slab au ascuns trăsăturile femeilor şi le-au înnegrit pielea pentru a satisface „privirea albilor".

Este pentru prima dată când Vogue prezintă pe copertă un grup de femei de culoare atât de numeros, pentru un număr care celebrează ascensiunea modelelor africane. Cele nouă modele au fost fotografiae de Rafael Pavarotti, care a mai fotografiat modele de culoare în acelaşi mod, făcând ca pielea lor să pară foarte întunecată. 

Această ultimă copertăa fost întâmpinată cu reacţii furibunde pe internet, zeci de fani spunând că imaginea „prost luminată" pare să întunece modelele, care au o gamă variată de tonuri ale pielii, până la punctul în care sunt de nerecunoscut şi arată ca nişte „manechine". 

O înregistrare video din culisele şedinţei foto, în care apar modelele coafate şi machiate, arată diversitatea tonurilor de piele ale acestora, sugerând că lumina aleasă, mai degrabă decât produsele cosmetice, le-a făcut să arate atât de diferit în fotografia finală. 

vogue cover februarie

„British Vogue? Deci... au adunat toate aceste femei frumoase şi au decis să nu folosească o lumină corespunzătoare? Nici măcar nu se poate identifica cine este cine! Şi perucile? Aceste femei au o piele foarte frumoasă, fascinant de închisă la culoare, aşa că de ce să le ascunzi aşa?”, a comentat un critic, potrivit DailyMail.

Un alt critic l-a acuzat pe fotograful brazilian că a satisfăcut privirea albilor prin „fetişizarea" modelelor şi prin exagerarea tonurilor de piele ale acestora, spunând: „Poţi fi negru fără caricatură".

Totuşi, altora le-a plăcut ce au văzut şi au lăudat revista pentru că a publicat o copertă care celebrează diversitatea.

„Frumos @BritishVogue, felicitări pentru că aţi prezentat aceste femei hipnotizante pe copertă", a scris pe Twitter artistul muzical Henry Fricker. „Îmi place foarte mult, de ce să aibă nevoie fetele cu pielea închisă  la culoare de lumină puternică tot timpul? Uneori e bine să fii creativ", a scris o altă persoană pe Twitter.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite