Crenvurşti reinventaţi şi mâncarea de toate zilele a românilor, la „MasterChef“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cutia misterelor i-a pus în dificultate pe concurenţii „MasterChef“ în cea mai nouă ediţie a emisiunii culinare, deşi ingredientele pe care le-au folosit sunt cele care se găsesc în mod obişnuit în frigiderele românilor. Totuşi, unii au reuşit să reinventeze crenvurştii sau să prepare nişte ficăţei delicioşi. Mai mult, tehnica poşării le-a demonstrat că mai au multe de învăţat.

Seara a început tocmai cu proba Cutiei misterelor. Răzvan Fodor a fost în apartamentul unei telespectatoare şi a luat din frigiderul acesteia mai multe ingrediente printre care inimi de pui, muştar, ficăţei, roşii, unt, lapte, caşcaval, carne de porc, mazăre, ţelină, crenvurşti. Toate acestea s-au regăsit în Cutia misterelor.

„Românul obişnuit găteşte pentru familia lui cu ceea ce aveţi voi în faţă. Cu asta veţi lucra şi voi azi“, le-a spus Adrian Hădean. Concurenţii au avut la dispoziţie 45 de minute pentru a face un „preparat decent“, cum le-a spus Patrizia.

„În viaţa mea n-am făcut şi n-am mâncat aşa ceva“, s-a plâns una dintre concurente. Unii dintre bucătarii aspiranţi au mizat pe supe-creme, alţii pe piureuri, iar alţii pe rulade.

„De data asta nu puteţi veni cu scuze. Aţi avut ingrediente comune. Din ce am observat, mulţi dintre voi au luat-o pe arătură“, le-a spus chef FOA. Şi Patrizia şi Adrian Hădean au părut să între în spiritul competiţiei şi au fost mult mai duri în comentarii cu concurenţii.

Odette, Greta şi Rasty au fost cei care au impresionat cu farfuriile lor, dar numai unul a obţinut imunitatea. Rasty a impresionat prin faptul că a folosit crenvurştii într-un mod ingenios (într-o supă cremă), Greta a făcut un piure foarte bun de mazăre (deşi a „zbârcit-o“ cu pronunţia „pireu“), iar Odette a preparat foarte bine ficăţeii şi a câştigat proba. Imunitatea a constat în faptul că, la proba următoare, Odette nu a gătit.

image

Cele trei farfurii care au impresionat juriul la proba Cutia misterelor FOTO Facebook/Pro TV

Următoarea probă a constat în testarea unei tehnici de gătit: poşarea. Cei trei membri ai juriului au mai trasat două sarcini: cinci culori diferite în farfurie şi un aranjament care să conţină doar forme rotunde sau rotunjite.

Elenei Iftimie, veterana de 66 de ani, nu i-au fost suficiente cele două minute pentru alegerea ingredientelor necesare. „Era război acolo“, a comentat ea faptul că toţi colegii ei s-au îmbulzit în cămara „Masterchef“. Tehnica poşării (n.r. - ingredientele se gătesc într-un lichid – apă, lapte, ulei, supă – care nu atinge temperatura de fierbere) le-a dat bătăi de cap concurenţilor.

Somon poşat, multe ouă şi legume poşate, preparate mult prea sărate, prea dulci sau prea iuţi, peşte cu oase, toate acestea au ajuns pe masa juriului. Pe de altă parte, Tudor, unul dintre cei mai timizi concurenţi din show, a fost felicitat de chef Adrian Hădean pentru dăruirea şi talentul său, dar şi pentru priceperea în această tehnică. „Băiatul ăsta, chiar aşa speriat de bombe şi de avioane, când intră în bucătărie nu îi mai pasă de altceva decât de farfuria din faţa lui. Şi mâncarea lui are gust şi arată cumva“, l-a felicitat chef Hădean.

„Avem o decizie foarte grea de luat. Sunt mulţi care se «bat» pentru coada clasamentului. Sunteţi curioşi câţi dintre voi au eşuat?“, a spus chef FOA. „Astăzi am văzut de la voi sorcove, toamne, ierni. N-am prea văzut mâncare“, le-a zis Hădean.

În urma acestei probe, Petrică, Moza, Iuliana, Elena, Coco şi Tavi, care au avut cele mai slabe preparate, au intrat la testul sub presiune, probă care a presupus testarea simţurilor şi a  vitezei de reacţie a fiecăruia în parte. Participanţii cu şorţuri negre au fost nevoiţi să guste dintr-o supă cu 12 ingrediente, timp de 30 de secunde, ca mai apoi să identifice, în două minute şi jumătate, cât mai multe dintre acestea. Legumele au fost ascunse sub 24 de cutii. Pe măsură ce le identificau, concurenţii ridicau cutiile şi indicau locul şi tipul de legumă. Dar dacă greşeau, concurenţilor le era scăzut numărul de ingrediente indicate greşit din cele corect ghicite.

Tavi, „furtuna umană“ a ghicit opt ingrediente şi a distrus patru bancuri de lucru, fiind unul dintre cei salvaţi în urma probei sub presiune. Acesta a fost urmat de Coco, în timp ce restul de patru concurenţi au mai trecut printr-o altă probă sub presiune.

image

Tavi a dărâmat patru bancuri de lucru FOTO Facebook/Pro TV

Pe lângă ingredientele ghicite, aceştia şi-au mai putut alege încă trei din cămară şi au fost nevoiţi să realizeze un preparat demn de „MasterChef“. Iuliana, cea care nu a înţeles proba, a ales o supă de legume de mare „fadă, de spital“, după cum a spus FOA, Elena a făcut piept de pui cu legume, Petrică a realizat fructe de mare cu sos de avocado, iar Iuliana a preparat noodles cu creveţi.

Petrică a avut cea mai bună farfurie din concurs, Elena a fost şi ea salvată, deşi a avut o farfurie cu mult inferioară faţă de a celorlalţi, iar Moza a fost trădată de prea multă soia adăugată preparatului, fiind cea eliminată. În urma probei, Elena s-a simţim deja marginalizată, în timp ce Moza a declarat că şi-a atins scopul, acela de a găti în faţa unor prieteni şi a unor bucătari profesionişti.

image

Deşi toţi se aşteptau ca Elena să plece, Moza a părăsit competiţia FOTO Facebook/Pro TV

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite