Felicia, casnica de la „MasterChef“, a părăsit concursul. Restul participanţilor, puşi în dificultate de copii şi plăcinte

Felicia, casnica de la „MasterChef“, a părăsit
concursul. Restul participanţilor, puşi în dificultate de copii şi plăcinte

Felicia, cea denumită „noua casnică“ de la „MasterChef“, a părăsit show-ul după ce a greşit reţeta pentru un tiramisu FOTO Pro TV

Pasiunea pentru gătit nu a avut vârstă în noul episod „MasterChef“, după ce mai mulţi copii au dat lecţii demne de adevăraţi chefi. Mai mult, concurenţii au fost puşi în dificultate de pregătirea unei plăcinte, iar Felicia, casnica consursului, a plecat din cauza unei reţete de tiramisu pregătite greşit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu vise şi pasiune pentru gătit, moştenită de la părinţi sau obţinută din necesitate, un grup de mici bucătari a realizat o serie de platouri cu preparate sofisticate demne de nivelul concursului. Dar de ce nişte copii de până la 10 ani au trebuit să gătească? Pentru a le demonstra concurenţilor „MasterChef“că îi pot pune în dificultate.

Proba din această săptămână a constat în reproducerea unor farfurii realizate impecabili de micii bucătari. De la deserturi, la supe şi preparate din peşte sau pui, copiii s-au dovedit a fi pricepuţi în ceea ce fac. Dintre cei 22 de concurenţi, doar Alexandru, câştigător în proba de săptămâna trecut, a putut vedea cum bucatele erau pregătite. „Mi-a plăcut atitudinea lor, vorbeau frumos despre mâncare, cu elemente profesionale în vocabularul lor. Farfuriile pe care le-au gătit copiii mi s-au părut senzaţionale“, a apreciat Florin Dumitrescu, impresionat. „La vârsta lor, să faci un preparat cap-coada, să-l mai şi aranjezi frumos în farfurie… E bine, în bucătărie. Viitorul îl avem asigurat“, a continuat chef Bontea.

FOTO Pro TV

Felicia, „noua casnică“ de la „MasterChef“ a fost eliminată

După ce chefii au ales patru preparate care să fie gătite de pretendenţii la şorţul „MasterChef“, Alex a desemnat mai multe grupe de colegi care să gătească. Între timp, unii dintre aceştia au gustat mâncarea copiilor. Timp de o oră, concurenţii au gătit, practic, orbeşte, fără să ştie cu precizie ce fac.

FOTO Pro TV

„Mai avem zahăr în cămară? “, „Cacao în cantităţi prea mari devine amar“, „Tiramisu e îmbrânzit şi are un gust ciudat“, „Asta-i supă, Gabriel? Revino-ţi!“, „Farfuria de dimineaţă a fost horror, gustul..horror!“, au fost doar câteva dintre remarcele chefilor cu privire la cele gătite de concurenţi. Finalul probei l-a dar pe Rareş drept câştigător, iar Felicia, cea numită noua casnică de la „MasterChef“, a fost eliminată pentru că nu a reuşit să reproducă fidel un desert, tiramisu.

Felicia, casnica de la MasterChef, a plecat din concurs FOTO Pro TV

Un judecător cu gura prea mare

În cea de-a doua probă a serii, jocul în echipă a fost cel testat de chefi, precum şi predarea ştafetei, în timp ce concurenţii găteau o plăcintă. Testul a fost cu atât mai dificil cu cât coechipierii nu şi-au putut vorbi, comunicând doar prin gesturi. Desigur, înainte de începerea probei, concurenţii au avut cotradicţii în privinţa stabilirii reţetei, lucru evident în cazul echipei judecătorului Gabriel. Acţiunea se prelua de la un concurent la celălalt, din mers. Acelaşi Gabriel, considerându-se liderul grupului său şi implicându-se acolo unde nu-şi avea locul, i-a adus echipei sale un dezavantaj. Tot ceea ce coechipierii lui gătiseră a fost aruncat la coş de chef Scărlătescu după ce judecătorul Gabriel s-a atins de ustensile şi ingrediente deşi nu avea voie.

Gabriel, un judecător excentric FOTO Pro TV

„Improvizaţie“ de plăcintă cu nuci sau cornuleţe nereuşite, plăcintă cu carne, plăcintă cu brânză dulce şi stafide, plăcintă cu carne şi sos de iaurt, plăcintă cu carne şi ardei colorat, plăcintă cu miere şi mascarpone şi plăcintă cu brânză şi seminţe au fost preparatele gătite în cea de-a doua probă. Farfuria cu cea din urmă plăcintă, a echipei lui Gabriel, a fost aruncată pe jos, după ce două gustul sărat şi dulce au fost combinate în acelaşi preparat.

FOTO Pro TV

Echipa lui Bobby a câştigat proba plăcintei, iar acesta a ales un grup pentru testul sub presiune, căruia i s-au alăturat alte două. Testul va avea loc săptămâna viitoare, precum şi prima probă pe teren.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: