Comitetul Director al TVR a votat grila de toamnă: cu ce va fi înlocuită emisiunea „Biziday“ a lui Moise Guran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Director al Societăţii Române de Televiziune (SRTV) a votat grila de programe pentru toamnă, în aceasta regăsindu-se emisiunile „Gândeşte liber“, realizată de Sorin Avram, „Starea Naţiei“, a lui Dragoş Pătraru, şi „Foc încrucişat“, scrie Paginademedia.ro.

Pe de altă parte, Paginademedia.ro notează că din grila de toamnă lipsesc emisiunea culinară „Politică şi delicateţuri“, a poetului Mircea Dinescu, precum şi programul de folclor al Iulianei Tudor, „O dată-n viaţă“.

Amintim că în luna mai, prezentatoarea a dezvăluit că se află în discuţii cu managementul postului public pentru noi proiecte. „Emisiunea îşi încheie sezonul cu numărul 15, după opt ani. În acest moment sunt în discuţii cu managementul TVR pentru noi proiecte, pentru toamna acestui an. Cel mai probabil va fi o emisiune nouă, dar tot legată de folclor. Există însă şi posibilitatea să regândim formatul «O dată-n viaţă». Vom vedea care este cea mai bună variantă“, a explicat atunci Iuliana Tudor pentru „Libertatea“. 

Totodată, Paginademedia.ro scrie că se caută soluţii pentru finanţarea emisiunilor din grila de toamnă. În plus, în grila de toamnă, tronsonul dinaintea orei 19.00 va fi ocupat cu emisiuni de tip talk-show ce vor fi moderate de realizatori din TVR. Potrivit aceleiaşi surse, emisiunea lui Dragoş Pătraru va fi mutată mai devreme, respectiv de la ora 22.00, pe tronsonul lui Moise Guran, care a bătut palma recent cu postul de ştiri Digi 24 pentru a difuza emisiunea de analize economice şi infotainment „Biziday“.

Moise Guran şi echipa lui vor realiza emisiunea „Biziday“ şi campania „Clubul celor care muncesc în România“ la postul de televiziune Digi24. „Emisiunea «Biziday» este una de conţinut, ne-am străduit întotdeauna să analizăm şi să comentăm, să explicăm pe înţelesul tuturor cele mai relevante evenimente din societatea noastră. Fără parti-pris-uri şi fără prejudecăţi. Aceasta este definiţia Digi24, compatibilitatea este evidentă şi deci alegerea mea nu a fost una dificilă“, spune Moise Guran, realizatorul „Biziday“.

Luna trecută, Moise Guran i-a cerut demisia lui Stelian Tănase din funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), în contextul situaţiei critice în care se află postul public, precizând că negocierile cu TVR privind semnarea unui nou contract pentru emisiunea „Biziday“ au fost suspendate unilateral. De asemenea, Guran dezvăluia la momentul respectiv şi condiţiile cerute de TVR pentru noul sezon al emisiunii, printre care şi ca jurnalistul „să se abţină pe viitor de la criticarea politicii manageriale sau editoriale a conducerii TVR.“ Răspunsul Biziday a fost unul cât se poate de clar şi corect: „Biziday arată că un astfel de punct de vedere nu poate fi acceptat şi, cu atât mai puţin, nu poate fi negociat. De altfel contractul a avut permanent o clauză privind interdicţia de a denigra TVR (dar nu de a critica politica conducerii TVR) precum şi o clauză de întrerupere a contractului, fără penalităţi.“ Întregul articol semnat de jurnalistul Moise Guran poate fi citit aici

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite