CNA a sancţionat mai multe matinale radio. „Morning Glory“, somaţie pentru limbaj licenţios. Reacţia ironică a lui Răzvan Exarhu

CNA a sancţionat mai multe matinale radio. „Morning Glory“, somaţie pentru limbaj licenţios. Reacţia ironică a lui Răzvan Exarhu

R[zvan Exarhu FOTO Adevărul

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat mai multe posturi de radio, printre care Gold FM, Rock FM şi Radio Zu, pentru limbajul nepotrivit folosit de realizatori sau invitaţi la ore accesibile minorilor, potrivit Pagina de Media.

Ştiri pe aceeaşi temă

CNA a decis să acorde trei somaţii şi o amendă pentru încălcări în emisiunile de dimineaţă la patru posturi radio: Kiss FM, Rock, Radio ZU şi Gold FM, scrie Pagina de Media. 
 
Astfel, Gold FM a primit o amendă de 10.000 de lei pentru patru ediţii ale emisiunii „Cronica Cârcotaşilor“, prezentată de Şerban Huidu, Dezbrăcatu' (Codruţ Kegheş) şi Orlando (Orlando Ivan). 
 
CNA a ţinut cont de ediţia din 14 ianuarie în care s-a vorbit detaliat despre statistici de pe site-ul pentru adulţi PornHub. 
 
Într-o altă ediţie, realizatorii au comentat o ştire privind „beneficii asupra vieţii sexuale date de consumul de vin roşu“ şi au folosit împreună cu un ascultător un limbaj licenţios cu conotaţii sexuale. 
 
Forul a considerat că sunt subiecte nepotrivite pentru un porgram care poate fi ascultat şi de copii, astfel a considerat că a fost încălcat articolul privind protecţia minorilor, din Legea Audiovizualului, notează sursa citată. 
 
De asemenea, Rock FM a primit o somaţie publică pentru limbajul folosit în două ediţii ale „Morning Glory“, realizată de Răzvan Exarhu din luna ianuarie. Realizatorul a prezentat un aşa-zis „fake news“ ce a conţinut un limbaj obscen cu conotaţie sexuală. 
 
Fragment din emisiune: 
 
Răzvan Exarhu : „Încă o ştire. FBI confiscă peste 3000 de penisuri într-un raid la domiciliul unui angajat de la morgă“.
 
Cristi Popescu (invitat): „Wow!“ 
 
Răzvan Exarhu: „Îţi dai seama? Băiatul care le-a numărat? (n.n – S-a râs în studio). „Şi ce-ai făcut mă astăzi“? L-a întrebat soţia. „E, am luat la mână 3000 de penisuri“. 
 
Cristi Popescu (invitat): „La 200 m-am încurcat şi am luat-o de la început“.
 
Realizatorul a reacţionat, printr-un mesaj ironic pe Facebook. 
 
„Cine face bine lumea te vede. #MorningGlory a fost somată public de către CNA pentru limbajul folosit în două ediţii din luna ianuarie. Noi am depus eforturi considerabile, am făcut emisiuni cu specialişti în flatulogie sau despre malahie, dar au trecut neobservate de Consiliu. Şi ne întrebăm de ce ne mai pleacă valorile din ţară“, a scris Exarhu. 
 
Kiss FM şi Radio Zu au primit, la rândul lor, somaţii tot pentru „limbaj nepotrivit“ folosit în într-o ediţie a matinalului „Râzi cu Rusu şi Andrei“, respectiv într-o ediţie a emisiunii „Popescu şi Flick“. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: