CNA s-a răzgândit: Antena 2 devine Antena Stars

CNA s-a răzgândit: Antena 2 devine Antena Stars

Maria Simion va fi prezentatoarea emisiunii „Wonderlife“ difuzată de Antena Stars FOTO Antena 1

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa de miercuri, solicitarea societăţii Antena TV Group de modificare a denumirii televiziunii Antena 2 în Antena Stars, dar şi modificarea siglei şi a grilei de programe a postului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Săptămâna trecută, postul de televiziune Antena 3 a pus tunurile pe Laura Georgescu, preşedintele CNA, după ce aceasta a dat citire unei plângeri în care postul era numit „spălător de creiere“. 
 
După ce iniţial CNA a respins solicitarea societăţii Antena TV Group de transformare a televiziunii Antena 2 în Antena Stars, unii membri ai Consiliului – Narcisa Iorga şi Laura Georgescu – precizând că postul se va tabloidiza prin emisiunile unor prezentatori precum Bianca Drăguşanu, astăzi mai mulţi membri ai consiliului s-au răzgândit.
 
Şefa CNA şi-a menţinut poziţia: a spus „nu“

Transformarea televiziunii Antena 2 în Antena Stars a fost aprobată cu şase voturi „pentru“ (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viore Vasile Buda, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce „împotrivă“ au votat Laura Georgescu, preşedintele CNA, şi Christian Mititelu.
 
CNA a reanalizat, în şedinţa de miercuri, solicitarea Antena TV Group de modificare a denumirii Antena 2 în Antena Stars, de modificare a siglei şi a grilei de programe a televiziunii. La şedinţa CNA de miercuri nu au luat parte trei membri ai CNA - Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea.
 
În şedinţa din 10 decembrie, CNA respinsese solicitarea Antena TV Group de transformare a televiziunii Antena 2 în Antena Stars, unii membri ai Consiliului - Narcisa Iorga şi Laura Georgescu - precizând că postul se va tabloidiza prin emisiunile unor prezentatori ca Bianca Drăguşanu în noua grilă a canalului.
 
Televiziunea care prezintă „zona frumoasă a celebrităţilor“

Miercuri, CNA a reluat discuţiile privind solicitarea de transformare a Antena 2 în Antena Stars. La şedinţa CNA a fost prezentă o delegaţie din partea Antena TV Group, din care au făcut parte, printre alţii, Sorin Alexandrescu (CEO al Antena TV Group), Cristian Ionescu (managerul echipei care coordonează proiectul de televiziune Antena Stars şi managerul echipei care produce emisiunile „Un Show Păcătos“ şi „Acces direct“, care sunt difuzate de Antena 1, o altă televiziune deţinută de Antena TV Group), dar şi Mihai Morar şi Cristian Brancu, două dintre vedetele noii televiziuni Antena Stars.
 
Sorin Alexandrescu, CEO al Atena TV Group, a spus că a venit în faţa CNA pentru că a considerat că trebuie să clarifice anumite aspecte cu privire la proiectul Antena Stars.
 
Sorin Alexandrescu a spus că Antena Stars va fi o televiziune care va prezenta „zona frumoasă a celebrităţilor“. „Eu vreau să vorbesc despre celebrităţi, nu de monden“, a mai spus Sorin Alexandrescu.
 
„Consider că structura grilei nu aduce sub nicio formă atingere interesului public. Solicitarea pe care am făcut-o noi se rapoartează la realitatea pieţei“, a spus Sorin Alexandrescu, precizând că este dificil să se pronunţe „ante factum“ cu privire la emisiunile din noua grilă a Antena Stars.
 
El a precizat că Antena Stars va difuza programe din zona de reality show, însă aceste emisiuni nu sunt definite în prezent „la nivel de casting“, nefiind stabilite persoanele care vor prezenta aceste programe. „Când vom avea aceste date, vi le putem pune la dispoziţie“, a precizat Sorin Alexandrescu.
 
Bianca Drăguşanu a fost „concediată“

În plus, în noul proiect depus de Antena TV Group la CNA nu mai figurează Bianca Drăguşeanu printre vedetele noii televiziuni Antena Stars. Pe de altă parte, Sorin Alexandrescu a spus că în proiectul Antena Stars sunt implicate „investiţii semnificative“, dar şi o echipă de aproximativ 200 de oameni.
 
Membrul CNA Monica Gubernat l-a întrebat pe Cristian Ionescu, managerul echipei Antena Stars, dacă Nicolae Guţă este „o celebritate“.
 
Însă Cristian Ionescu a spus că nu i se pare corect să se lanseze în aprecieri la adresa oricărei persoane, nu doar din rândul celor publice, ci şi a celor particulare.
 
În schimb, Sorin Alexandrescu a spus că celebrităţile prezentate la Antena Stars vor fi selectate în funcţie de preferinţele publicului, preferinţe care vor fi măsurate prin studii de piaţă.
 
„Verificăm părerile celor pe care-i considerăm în publicul ţintă al staţiei. Vorbim despre oameni care să aibă relevanţă în structura audienţei pe care o targetăm noi“, a spus Alexandrescu. Potrivit dosarului depus la CNA, publicul ţintă al Antena Stars este preponederent feminin, din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani.
 
Programe educative? Mai puţine.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a remarcat faptul că în grila de programe a Antena Stars programele educative scad la 1,78%, faţă de 13% în cazul Antena 2.
 
„E o schimbare în mare parte generată de faptul că am dorit să schimbăm ponderea programelor de ştiri“, a spus Cristian Ionescu. El a precizat că în cazul Antena 2 în procentul dedicat programelor educative era încadrată şi emisiunea moderată de Adriana Bahmuţeanu, care va fi prezentă şi în grila Antena Stars.
 
Laura Georgescu a atras atenţia că Antena Stars va trebui să respecte prevederile din legislaţia audiovizualului privind protejarea demnităţii umane, dar şi cele referitoare la protecţia minorilor.
   
Anul 2014 vine cu noi schimbări 

La rândul său, Christian Mititelu a spus că el nu este convins de proiectul prezentat de reprezentanţii Antena TV Group. „Au venit aici cu doi prezentatori respectabili, s-au ferit să vină cu alţi prezentatori. Nu sunt convins că nu vom vedea (la Antena Stars, n.r.) aceleaşi personaje pe care le vedem în majoritatea programelor de divertisment, inclusiv la Antena 1, cu acea tipologie, care cred că este păguboasă pentru adolescenţii de astăzi şi cu psihologii care nu oferă repere de niciun fel pentru tineri“, a spus Mititelu.
 
Pe de altă parte, în timpul discuţiilor cu membrii CNA, Sorin Alexandrescu a spus că anul viitor va veni în faţa Consiliului cu „schimbarea altei staţii“ din portofoliul Antena TV Group. El nu a precizat la ce televiziune se referă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: