CNA a interzis o reclamă Telekom: ce abateri au fost sesizate

CNA a interzis o reclamă Telekom: ce abateri au fost sesizate

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis să interzică o reclamă a companiei Telekom, după ce au descoperit că realitatea din teren e diferită faţă de cea de pe ecran.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reclama Telekom Smart WiFi a fost retrasă de la TV după ce membrii CNA au constatat o serie de aspecte importante care nu erau precizate în spot, potrivit Paginademedia.ro

Din punct de vedere juridic, decizia este de intrare în legalitate a spoturilori Telekom, pentru încălcarea articolului privind informarea corectă a publicului. 
 
Spotul Telekom promite „Internet fix instant la priză, fără pereţi găuriţi şi cabluri în plus şi merge cu tine unde vrei, la doar 24 de lei pe lună!“. 
 
În realitate, routerul Smart WiFi îl primesc doar cei care locuiesc într-o zonă în care nu există cablu Telekom. De asemenea, în spot nu este specificat faptul că viteza la internetul prin router este inferioară celei de pe cablu, dar nici că Telekom comercializează două dispozitive diferite – unul gratuit şi unul contracost, acesta fiind şi cel prezentat în reclamă.
 
„Mi se pare una dintre cele mai incomplete campanii din câte am văzut în cinci ani de când sunt în CNA“, a fost concluzia lui Radu Herjeu, membru CNA, cel care s-a şi autosesizat după ce a aflat că mai multe persoane au încercat să achiziţioneze routerul promovat în campanie, dar au fost refuzaţi, pe motiv că locuiesc într-o zonă în care există acces la cablul Telekom şi, prin urmare, li s-a oferit internetul fix, prin cablu, adică, varianta tradiţională, „cu găuri în pereţi“.
 
Prezenţi în faţa CNA, reprezentanţii Telekom au anunţat că au făcut o serie de modificări pe spoturile Telekom, după ce acesta a fost discutat şi de Consiliul Român al Publicităţii (RAC), care a făcut la rândul său o serie de sugestii.
   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările