CNA a interzis două spoturi publicitare la vinul Sânge de taur: ce i-a deranjat pe membri la reclamele care nu mai sunt difuzate din martie

CNA a interzis două spoturi publicitare la vinul Sânge de taur: ce i-a deranjat pe membri la reclamele care nu mai sunt difuzate din martie

Spotul a fost interzis deşi nu mai este difuzat din luna martie FOTO b365.ro

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis să interzică două spoturi publicitare pentru vinul Sânge de taur, care au fost difuzate la mai multe televiziuni în perioada octombrie 2014 - martie 2015, după ce s-au întrebat, fără a găsi răspuns, cum se poate dovedi că vinul roşu e bun pentru femei, dacă-l beau bărbaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

O parte dintre membrii forului audiovizual au luat ad litteram zicala românească, devenită slogan în reclama la vinul Sânge de taur, notează Paginademedia.ro. Şi, chiar dacă nu mai sunt transmise în prezent, CNA a hotărât, joi, 24 septembrie, să aplice decizii de intrare în legalitate în aceste cazuri, pentru a preveni reluarea difuzării respectivelor clipuri în forma care încalcă legislaţia audiovizualului.
 
Potrivit membrilor CNA, ambele spoturi pentru Sânge de taur au o tentă sexuală şi transmit mesajul că acest vin este „bun pentru femei, dacă-l beau bărbaţii“.
 
Răsvan Popescu, fost preşedinte al forului, a atras atenţia că e o vorbă populară, care trebuie luată ca atare şi nu interpretată ad litteram, dar Consiliul a supus la vot. Monica Gubernat a fost cea care a propus să se voteze intrarea în legalitate a spotului, iar pentru interzicerea reclamei au votat Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu. Prin urmare, CNA a decis să interzică difuzarea celor două spoturi publicitare, pentru încălcarea articolului 120, alineatul 2 din Codul audiovizualului, potrivit căruia „Nu se vor atribui alimentelor proprietăţi pe care acestea nu le posedă.“
 
Decizia CNA este tardivă, ca în cazul multor reclame: spotul analizat nu mai rulează pe posturile de televiziune din luna martie a acestui an.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările