Claudiu Lucaci, replică la atacul lui Adrian Bucur: „Sistemul de supraveghere video există în toată Televiziunea Română. Nu a fost instalat de mine“

Claudiu Lucaci, replică la
atacul lui Adrian Bucur: „Sistemul de supraveghere video există în toată
Televiziunea Română. Nu a fost instalat de mine“

Claudiu Lucaci FOTO Arhiva Adevărul

Fostul director al Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci, a răspuns atacului lansat de Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române, care susţine că fostul şef monitoriza video activitatea jurnaliştilor din cadrul instituţiei. Lucaci a declarat, miercuri, că sistemul de supraveghere există în toată Televiziunea Română şi că nu a fost instalat de el, potrivit Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Foştul şef al Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci,  a declarat, miercuri, 3 iunie, pentru Mediafax: „Sunt foarte mulţi oameni care îşi fac publicitate pe seama mea şi inventează subiecte de presă. Sistemul de supraveghere video despre care se vorbeşte există în toată Televiziunea Română. Nu a fost instalat de mine, ci în urmă cu mulţi ani. Deci nu în perioada în care am fost eu director. Toţi cei care au descoperit în 2015 sistemul de supraveghere video înseamnă că nu au lucrat la Direcţia Ştiri sau că doresc să facă un alt scandal pe seama Televiziunii Române“.

Reacţia lui Claudiu Lucaci vine după ce, marţi, 2 iunie, Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române şi jurnalist în cadrul Direcţiei Ştiri a instituţiei, a declarat că fostul director al Ştirilor TVR, ar fi monitorizat video activitatea jurnaliştilor din subordinea sa.

„Un fapt bizar, fără precedent în analele jurnalismului, e ţinut sub tăcere în Televiziunea Publică de câteva săptămâni. Fostul Director al Ştirilor TVR monitoriza video (audio?!) 24 din 24 activitatea jurnaliştilor de la Departamentul Ştiri. Tot corpul editorial din trei redacţii (TVR1, Telejurnale, TVR 2, Ora de Ştiri, TVR News) era supravegheat pe un monitor LCD conectat la 31 de camere video, amplasate în redacţii, studiouri, holuri, intrări, ieşiri. Ce verifica? De ce? Cine a autorizat acest lucru? Agenţia Naţională de Protecţia Datelor Personale a respins o atare cerere de autorizare. Şi, cu toate astea, ea s-a întâmplat ani de zile, până acum o lună. Vă întreb însă altceva. În ce ţară normală la cap şi la principiile democraţiei se întâmplă aşa ceva? Burkina Faso ştiu că e peste noi la afirmarea libertăţii presei. Ambasada SUA, Apador CH, Transparency International, Freedom House, Centrul pentru Jurnalism Independent, ia cineva atitudine? Eu, unul, m-am săturat de anchete şi comisii de disciplină, pentru că nu accept pumnul în gură“, a precizat Adrian Bucur, pentru Mediafax.

Totodată, Adrian Bucur susţine că respectivele camere de supraveghere nu monitorizau posibilele furturi, întrucât de acest lucru se ocupă jandarmii, şi nici incendiile, care intră în atribuţiile pompierilor.

La sfârşitul lunii aprilie 2015, Claudiu Lucaci a fost înlocuit la şefia Ştirilor TVR cu Raluca Brumaru, în urma unei decizii luate de preşedintele-director al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Stelian Tănase.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările