Ciocăzanu şi Orcan, solidari cu Bogdan. Anunţul celor doi jurnalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan, alături de Laurenţiu Ciocăzanu FOTO Captură Realitatea TV
Rareş Bogdan, alături de Laurenţiu Ciocăzanu FOTO Captură Realitatea TV

Jurnaliştii Laurenţiu Ciocăzanu şi Sabin Orcan, invitaţi constanţi în emisiunea „Jocuri de putere“, au anunţat că încetează colaborarea cu Realitatea TV dacă Rareş Bogdan nu se întoarce pe post. Realizatorul a fost suspendat după ce i-a cerut în direct demisia directorului staţiei şi a ameninţat cu propria demisie dacă nu le este permis accesul jurnaliştilor Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu, pe care conducerea editorială nu-i mai agreează.

După ce patronul postului de ştiri, Cozmin Guşă, a declarat că Rareş Bogdan a fost suspendat, jurnaliştii Laurenţiu Ciocăzanu şi Sabin Orcan au anunţat că nu vor mai accepta să apară la Realitatea TV. 

„Mă văd nevoit să încetez colaborarea cu Realitatea TV. Le cer scuze colegilor de la Realitatea TV pentru că am fost nevoit să refuz invitaţia la emisiunea de la ora 21.00, ei n-au nicio vină. Nu voi mai participa la emisiunile postului până când Rareş nu va reveni la «Jocuri de putere»! Publicul frumos şi tot mai numeros, din ţară şi din Dispora, interesant de adevăr şi de justiţie, de o Românie altfel, europeană, nu teleormăneană, nu merită aşa ceva. Dar asta-i realitatea! Îmi voi face în continuare meseria de jurnalist liber acolo unde voi putea, alături de colegi care respectă jurnalismul curat şi de publicul interesat de opiniile mele. N-am vorbit deloc cu Rareş Bogdan pe tema asta. Decizia mea e una de solidaritate cu el şi cu cei interzişi pe post, dar şi din respect pentru publicul frumos care aşteaptă de la mine un astfel de gest. Mulţumesc Realităţii TV pentru colaborarea de până acum“, a scris Ciocăzanu pe Facebook. 

   

La rândul lui, Sabin Orcan a transmis: „Nu-mi place să mă bag în bucătăria altor redacţii. Dar, dacă Rareş Bogdan nu se întoarce la Realitatea TV, eu nu mai calc pe la acest post. Atât am avut de spus. Mulţumesc pentru atenţie!“

Amintim că Rareş Bogdan a fost suspendat miercuri şi joi de pe post după ce în ediţia din 20 noiembrie i-a cerut în direct demisia directorului staţiei, Edward Pastia, şi a ameninţat cu demisia dacă nu le este permis accesul în platou jurnaliştilor Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu, pe care conducerea editorială nu-i mai vrea pe post momentan.  

Decizia de a fi scos de pe post i-a fost comunicată de patronul televiziunii, Cozmin Guşă, prin SMS, iar Rareş Bogdan a reacţionat declarând că dacă în această seară nu i se va permite accesul în platou, va considera că a fost încheiată colaborarea, deşi a subliniat că nu şi-ar dori acest lucru. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite