Pentru prima oară în istoria „X Factor“ o trupă ajunge în marea finală

Pentru prima oară în istoria „X Factor“ o trupă ajunge în marea finală

Trupa 69 a ajuns în finala „X Factor“  FOTO Antena 1

În penultimul episod „X Factor“ au fost aleşi cei patru finalişti: Alexandra Crişan, Adina Răducan, Alessio Paddeu şi, pentru prima oară în istoria show-ului, o trupă, trupa 69.

Ştiri pe aceeaşi temă

Show-ul din această seară a fost deschis de Alexandra Crişan, al cărei mentor este Ştefan Bănică. Aceasta a surprins publicul printr-o colaborare cu CRBL pe piesa „Empire State of Mind“ a lui Jay Z şi Aliciei Keys. Alexandra a interpretat refrenul original al melodiei, în timp ce CRBL a umplut  partea de rap cu versuri proprii, menite să ne facă mândri de originea noastră.

„Excelent moment, Alexadra e invincibilă, nu a fost niciodată la duel“, a declarat Bănică. Acesta a încercat să convingă publicul să voteze cu tânăra, având în vedere faptul că, în această seară, membrii juriului pot doar să îşi dea cu părerea, decizia finală aparţinându-le telespectatorilor.

CRBL şi Alexandra Crişan FOTO Antena 1

„Cel mai mult apreciez că CRBL şi-a scris versurile lui“, a măturisit Delia. Aşa face şi Mardare.“

Trupa 69 a urcat pe scenă alături de Uddi, fost finalist „X Factor“. Aceştia au cântat hitul Deliei, „Ipotecat“. „Nu e uşor să combini un grup cu o vedetă“, a comentat Horia interpretarea celor trei. „Trupa nu se mai numeşte 69, se numeşte 70: 69 plus Uddi.“

Trupa 69 pe scenă cu Uddi FOTO Antena 1

„Mi-ai plăcut foarte tare, Uddi“, a continuat Ştefan. „Mi-ar fi plăcut ca voi doi (Mardare şi Maria – n.r.) să fi avut determinarea lui.“

„Se simte la Uddi experienţa scenei,“a declarat Delia. „Aşa o să fie şi cei doi în foarte scurt timp. Hai să facem ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată. Hai să câştige o trupă.“

Adina Răducan, al cărei mentor este Horia Brenciu, a colaborat cu Daniel Buzdugan pentru interpretarea din această seară. Aceştia au făcut un colaj din piese vechi, printre care „Vrei să ne întânim sâmbătă seară“, a lui Gică Petrecu, „Cum am ajuns să te iubesc“, de la membrul juriului Ştefan Bănică, precum şi „Mi-am pus busuioc în păr“, a Mariei Tănase.

Adina şi Daniel au fost foarte teatrali, au cântat, au dansat, dar s-au şi îmbrăţişat. La final, Buzdugan a luat-o pe tânără în braţe şi a răpit-o.

„A fost foarte haios momentul“, a declarant Ştefan, cu zâmbetul pe buze. „Mi-a plăcut şi Daniel, nu am ştiut că o să cânte“. „A fost un moment foarte frumos“, a replicat şi Delia. „Felicitări pentru alegerile muzicale.“

„Concurenţii mei, dacă vor câştiga finala, trebuie să ştie să facă de toate“, a încheiat Brenciu.

Ştefan Bănică a introdus-o pe scenă pe una dintre concurentele lui preferate: „Am emoţii şi sunt liniştit în acelaşi timp pentru că urmează o concurentă pe care Dumnezeu a înzestrat-o cu tot ce are nevoie ca să câştige.

Aceasta a cântat alături de câştigătorul „X Factor“de anul trecut, Florin Ristei, interpretând melodia „One Sweet Day“, de la Mariah Carey şi Boyz II Men. „Dacă aş fi picat la duel cu Nicoleta, aş fi ieşit din concurs“, a mărturisit Ristei.

Florin Ristei şi Nicoleta Nucă FOTO Antena 1

„Vă stă periculos de bine împreună“, a declarat Delia. „Florin, voiam să te întreb. Nu era normal să ţii cu cineva de la mine din echipă? Anul trecut ai câştigat cu mine.“

„M-am ridicat în picioare pentru că nu mă îndoiam, ştiam că duetul vostru o să fie foarte frumos“, a început Ştefan. „M-am ridicat ca să îmi ţin promisiunea: îmi scot pălăria în faţa ta şi în faţa duetului vostru.“

Sergiu Braga a cântat alături de maestrul Nelu Ploieşteanu, iar alegerea muzicală a fost „Zaraza“.

Nelu Ploieşteanu şi Sergiu Braga FOTO Antena 1

„Poveste lungă aici. Pe nea Nelu îl ştiu de atâţia ani. A fost un moment special, tot într-o zonă pur românească. Neaşteptat să te vâd cântând cu Sergiu, care e un tenor“, a comentat Bănică.

„Sunt foarte fericit pentru că am fost alături de Sergiu“, a mărturisit maestrul Ploieşteanu. „Nu mă gândeam să iasă aşa de bine pentru că, în general, tinerii cântă altă muzică.“

Ultimul duet al serii a fost cel dintre italianul Alessio Paddeu şi Lora. Aceştia au interpretat piesa „Say Something“ de la Christina Aguilera şi A Great Big World. Alessio a avut parte şi de o surpriză, părinţii lui venind tocmai din Italia pentru a-l susţine în această seară. Cei doi au ieşit pentru prima oară din ţara natală, doar pentru a fi alături de fiul lor.

Alessio Paddeu şi Lora FOTO Antena 1

În timp ce Lora a început să plângă pe scenă, Delia a cerut un moment de respiro pentru că i se făcuse pielea de găină.

„Mă bucur că Lora se află alături de noi. Acesta a fost un moment «Next Factor», deoarece Lora este în juriul «Next Star». Felicitări ţie şi partenerului tău“, a declarat Horia Brenciu.

În prima rundă de voturi, salvaţi au fost Alexandra Crişan, trupa 69, Alessio Paddeu, Adina Răducan şi Nicoleta Nucă. Sergiu a fost primul care a părăsit semifinala. „Am câştigat «X Factor» de mult timp, pentru că am câştigat inima fetei iubite“, a declarat acesta.

În partea a doua a spectacolului Alexandra Crişan a cântat „Natural Woman“ de la Aretha Franklin. „Alexandra, Ştefan a avut dreptate să aibă încredere în tine“, a replicat Horia. „Ai o prezenţă care atrage privirile şi ai aplauzele mele.“

Alexandra Crişan FOTO Antena 1

„Îţi mulţumesc pentru că m-ai făcut să mă simt femeie, a continuat Delia.

Trupa 69 a urcat pe scena  cu piesa „Price Tag“ de la Jessie J. Ca de obicei, Ioan Mardare şi-a compus o bucată originală de rap.

Trupa 69 FOTO Antena 1

„E prima dată când o văd pe Maria plină de viaţă, fapt care mă bucură foarte mult“, a comentat Brenciu. „Maria schimbă ţinute, tot timpul e prezentă. Veselia ei e molipsitoare“, a continuat Bănică.

Singura reprezentantă a grupei de sub 20 de ani din această etapă a concursului, Adina Răducan, a interpretat piesa „Bună seara, iubite“, a Loredanei. Alegerea muzicală a fost una controversată între concurentă şi mentorul acesteia, Horia Brenciu.

Adina Răducan FOTO Antena 1

„Apreciez alegerea lui Horia pentru muzica românească“, a povestit Ştefan Bănică. „E foarte important să fie în acest context, al «X Factor». Alegerea a fost una inedită. Mie îmi place de tine, eşti un copil foarte talentat şi foarte serios şi ai sensibilitate.“

Nicoleta Nucă a avut probleme la repetiţii deoarece piesa pe care i-a atribuit-o mentorul acesteia, Ştefan Bănică, nu a fost pe placul concurentei. Cu toate acestea, tânăra a mers mai departe cu melodia „Something’s Gotta Hold On Me“. „Nu oricine poate cânta genul ăsta de muzică, îţi trebuie nerv“, a declarat Bănică.

Nicoleta Nucă FOTO Antena 1

„Îmi pare rau că nu am avut jobenul la mine ca să îl scot. Dacă aş fi fost mentorul tău, mi-ar fi plăcut să te încurajez să fii mai liberă, să faci ce îţi vine“, a apreciat Delia interpretarea Nicoletei.

Ultimul concurent din runda doi a eliminărilor a fost Alessio Paddeu. Nici acesta nu s-a simţit pe aceeaşi lungime de undă cu piesa care i-a fost atribuită, „Just the Way You Are“, a lui Bruno Mars. Aşa că Alessio a reuşit să o convingă pe Delia în a schimba melodia cu una din repertoriul aceluiaşi artist, „When I Was Your Man“.

Alessio Paddeu FOTO Antena 1

„Felicitări! Dacă iubirea ta e pianul, nu ai ce-i face“, a spus Horia.

În finală au mers Adina Răducan, Alessio Paddeu, Alexandra Crişan şi, pentru prima oară în istoria „X Factor“, o trupă, trupa 69. Nicoleta Nucă, preferata lui Ştefan Bănică, a fost eliminată din concurs.

„E greu de spun, e greu de acceptat. Până la urmă, ăsta e concursul şi asta înseamnă votul publicului. Ceea ce pot să spun e că niciodată să nu te opreşti aici, drumul tău este numai şi numai pe scenă. Sper că acest «X Factor» să îţi deschidă uşi pentru că le meriţi din plin, indiferent de acest rezultat. Sunt foarte mândru de tine şi sunt foarte mândru de ceea ce ai făcut până acum“, a declarat Ştefan. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările